Dlaczego schronisko Janik nie ma wolontariatu? Kiedyś był. Od kogo to zależy? Nikt nie wie, co dzieje się tam ze zwierzętami . Nie tak dawno cała Polska oglądała odbieranie psów z Radys, wydziczałych, chorych, zagłodzonych. Może u nas też tak jest? Schronisko typu mordownia? Co by tu zrobić?
Odpowiedziałeś sobie sam/a na pytanie dlaczego nie ma wolontariuszy. Bałtowski biznes założył w Ostrowcu wielkie centrum wolontariatu. Państwowe czyli nasze pieniądze idą na zabawy w pomaganie. Robotą się nie plamią, ale o niej mówią, najczęściej w należącym do tej samej grupy biznesowej Radio Ostrowiec. W święto zwierząt ładnie o zwierzątkach powiedzą, poproszą państwa o zdjęcia na FB swoich milusińskich i tak ten cyrk obłudy w Ostrowcu się kręci.
Temat schroniska ostatnio cały czas jest aktywny, więc coś jest na rzeczy. Odbieram to jako krzyk o pomoc, kogoś kto dużo wie.
Nigdy tam nie było wolontariatu wiec nie pisz bzdur
Nie pisze bzdur bo nie tak dawno, ok. 3 lata temu brałem z tego schroniska psiaka i wolontariusze byli.
Nieprawda gościu 12:06 Kilkanaście lat temu młodzież z gimnazjum w ramach wolontariatu jeździła do schroniska. Podobno, kiedy spółeczka śmieciowa z udziałem gminy przejęła interes skończył się wolontariat. Bo po co wynosić brudy na zewnątrz.
Ś.p. Agnieszka mogłaby dużo na temat tego draństwa powiedzieć. Jej nerwy nie wytrzymywały próby.
Był wolontariat, nie wprowadzaj w błąd, 11.28.
Kto zna pracownika schroniska? Kto wie, kto tam pracuje? Słyszeliście o takich osobach?
Myślisz 15:51, że ktoś z pracowników coś ci powie? Przecież go zwolnią. Ale uważam, ze przy dzisiejszych możliwościach technicznych można zebrać materiał i zrobić porządek. Robota w schronisku nie jest jedyną na świecie. Nie żyjemy na bezludnej wyspie i można liczyć na pomoc dobrych ludzi, a dla poprawy losu zwierząt warto walczyć, a nawet to jest nasz ustawowy obowiązek.
No chcę tylko wiedzieć, że ktoś tam pracuje. Jakaś opieka/ obsługa/ karmiciele, nie wiem kto jeszcze. Dlaczego nie ma tego wolontariatu. Kto o tym zdecydował. Jak to się stało, że zamknęli.
nie bylo NIGDy wolontariatu! wiem doskonale o czym piszę
mam psa, poczytaj posty o schroniskuz 2013 roku. Nigdy na janiku nie bylo wolontariatu!
Gościu z 15.04 jaka Agnieszka?
zadna mlodzież nigdy na Janik nie jeździla! co za bzdury... To moze do schroniska w Rudniku.
Janik od początki od 2013 roku należal do spólki smieciowej.