A jak po ulicy(ciasnej) jadą ciężarówki nie mogąc ominąć pedalisty to mało ich szlag nie trafi.A obok pusta ścieżka dla rowerzystów.
07:12 widzisz, i rowerzysta zadowolony, i Ty też, bo Ci humor poprawił.
Ja zakładam zawsze kask nawet jak jadę na gutwin ,tak jestem lamusem bo dbam o swoją głowę
A jak mają jeździć-nago.
Ludziom wszystko przeszkadza. Są ścieżki źle,nie ma ścieżek źle. Rowerzyści są źli,kierowcy są jeszcze gorsi.
Pijaczki robią awantury jest dramat jak ich nie ma jakoś za cicho. Zarośnięte alejki -jak żyć,jak obcinają i koszą jest za głośno. Browar zły,lampy złe,kostka brukowa jest zła. Prezydent jest zły i nieudolny.W lesie za dużo drzew i ptaków.
Dlaczego policja nie daje mandatów rowerzystom jadącym ulicą,jak z boku ścieżka rowerowa,dlaczego udają,że nie widzą problemu?
Czemu rowerzyści jeżdżą po chodniku jak po drugiej stronie ulicy jest ścieżka rowerowa i na dodatek wulgarnie krzyczą na pieszych ?
Na nieszczęście niema zakazu poruszania się po drodze nawet jak obok jest ścieżka.Chyba że droga będzie odpowiednio oznakowana.I tu apel do radnych.Do roboty.
Jak na chodniku nie jest wyznaczona ścieżka rowerowa,to nie mają prawa krzyczeć,w łeb bym dał takiemu,aż by się wywrócił
14:01 jak powiedziałam że ścieżka po drugiej stronie to pan- rowerzysta rzucił rower i z rękami do mnie wyskoczył
no sama siebie zaoralas ze nie znasz zasad ruchu drogowego i jeszcze zdajesz sie byc z tego dumna;p
Sciezka ma obowiazek jechac po stronie jezdni po ktorej ona jest. Jezeli jest z drugiej strony nie ma takiego obowiazku. Poza tym wszyscy kierowcy ktorzy pouczaja rowerzystow niech maja swiadomosc ze jest to podszywanie sie pod funkcjonariusza publicznego. W takim wypadku rowerzysta ma obowiazek zglosic delikwenta, moga to byc nr rejestracyjne itp
Dziś, 13:54 -doczytaj przepisy o ruchu drogowym to będziesz wiedział DLACZEGO
ścieżka rowerowa na Siennieńska obok nieczynnego baru tam przed przejściem jest koniec drogi dla rowerów a i tak jeżdżą przez przejście dla pieszych .
W Ostrowcu w ogóle niektórzy mają dziwne zwyczaje.... Jadą po ścieżce dwie paniusie obok siebie, zajmując całą szerokość ścieżki, ale uważają, że ten kto jedzie z przeciwka - powinien zjechać że ścieżki na chodnik aby im ustąpić.
Co za tępe dzidy...
a tu bym z tobą polemizował z tą jazdą z przeciwka
"Zgodnie z artykułem 33 Kodeksu Drogowego rowerzysta ma obowiązek korzystać z drogi dla rowerów jeżeli jest ona wyznaczona dla kierunku w którym się porusza. Istotna jest druga część zdania - zgodnie z tym zapisem jeśli wzdłuż jezdni jest wyznaczona droga dla rowerów jednokierunkowa, to obowiązek poruszania się nią jest tylko w jednym kierunku (co jest logiczne). Rowerzysta jadący w przeciwnym kierunku musi poruszać się po jezdni."
Mowa o wielu ścieżkach które są dwukierunkowe... co poniektórym jak widać ciężko przychodzi rozumienie rzeczy prostych...