Senatorowie PiS protestują przeciw jego wyborowi, wskazując m.in na wątek tzw. afery melioracyjnej. Według Prokuratury Krajowej, kołobrzeski przedsiębiorca Bogdan K. miał wręczyć Gawłowskiemu w charakterze łapówki 100 tys. zł, a także wartą ponad 200 tys. zł nieruchomość w Chorwacji.
W zamian ówczesny wiceminister środowiska (funkcję tę pełnił od listopada 2007 roku do czerwca 2015 r.) miał oferować mu „przychylność, poparcie i pomoc” w kontaktach z przedstawicielami Zarządu Melioracji, organizującymi przetargi na wielomilionowe kontrakty.
A co powiedział Neuman na taśmach prawdy?:
"Pamiętaj, jedna zasada jest dla mnie, święta ku*wa. Naucz się tego, jak będziesz o czymkolwiek... rozmawiał. Jak będziesz w Platformie, będę cię bronił ku*wa jak niepodległości. Jak wyjdziesz z Platformy to masz problem"
Jak dodaje, zasada w Platformie Obywatelskiej jest jasna.
"Ja tylko mówię o zasadzie. Jak Pobłocki będzie członkiem Platformy i będzie naszym prezydentem to będę się o niego bił ku*wa do końca życia. Jak jest poza, mam w dupie go. Jak jest do wykorzystania, to wykorzystamy, jak nie to nie. Tak samo Adamowicza, tak samo Karnowskiego i wszystkich innych. Tak samo. Dla mnie Platforma jest wartością"
Wniosek jest jeden - nawet zarzuty nie powstrzymają kandydatów w wyborach. Neumann wymienia tu "zacne grono ludzi".
" Będzie Hania Zdanowska, Żuk, Witkowski, Adamowicz, Karnowski, Jaśkowiak. On będzie w takim gronie zacnych ludzi, że ku*wa nikogo to nie ruszy. O tym ci mówię. Nikogo to nie ruszy. nasz elektorat uzna, ten antypisowski, że to jest ku*wa atak PiSu, żeby go zabić. I pójdą jeszcze bardziej na niego. Ta to wygląda"
- przyznaje Neumann.
Poprostu Sodoma i Gomora. Jeszcze chwila osoby z powaznymi zarzutami prokuratorskimi bedą nam stanowić prawo! To juz koniec swiata, chlop z chlopem, baba z baba, wszystko powywracane. Zaraz powiedza ze i od teraz to słońce wschodzi na Zachodzie, a zachodzi na Wschodzie. Cos co bylo do tej pory forma dowcipu i kabaretu staje sie za normę. Bedzie jak pisał Orwell ze 2+2=5 i co z tego ze kazdy wie ze to 4, ale w imie nieuków bedziemy musieli znizyc swoj rozum i powiedziec ze to jest 5! Trzeba wytrwalosci w tym pokreconym swiecie.
Prawda gościu 19:24 musimy zachować zdrowy rozsądek, spokój i nie dać się sprowokować idiotom, którzy jak krzyżacy mieczem chca krzewić miłość
Jeżeli mafię z pisu oderwie się od koryta to nagle okaże się że 3/4 z niech będzie miało zarzuty prokuratorskie łącznie z capo di tutti capi kulawym
Co te kurwa łosie polityczne robią z naszym krajem?...
19:53. Ha ha ha dobre!
On te zarzuty ma już 5 lat i nie został skazany do tej pory? czyżby PIS był aż tak nieudolny?