Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Skandal - brudna woda od 20.00

Ilość postów: 106 | Odsłon: 9164 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

Odp.: Skandal - brudna woda od 20.00

na rosochach po 23 mialam wode i to czysta...

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Skandal - brudna woda od 20.00

Artykuł ze strony Moje Miasto :

http://www.mmostrowiec.pl/artykul/magistrala-podlaczona-woda-bedzie-wczesniej-356570.html

"Około 7 rano ekipa pracująca przy wymianie odcinka nitki wodociągowej w Kątach Denkowskich zakończyła pracę. W tej chwili trwa napełnianie sieci.

Niemiłą niespodziankę mieli mieszkańcy Ostrowca we wtorek około godziny 20, kiedy w kranach pojawiła się żółta woda.

- Wody miało zabraknąć o 23, a nie trzy godziny wczesniej- denerwowali się internauci.

Okazuje się, że problem pojawił się głównie na osiedlach blokowych. W wiiększości domów jednorodzinnych woda była czysta.

- Zanieczyszczenie wody nie zostało spowodowane przez nas- wyjaśnia Zdzisław Foremniak, prezes MWiK.- Po prostu mniej więcej o godzinie 20, większość mieszkańców bloków zaczęła jednocześnie gromadzić wodę i sieci osiedlowe tego nie wytrzymały. Ciśnienie z naszych rurociągów wzruszyło osad w rurach i pchnęlo go do kranów.

Dobra wiadomość jest taka, ze dolną część miasta udało się podłączyć do zapasowego ujęcia, dzięki czemu woda w kranach jest, choć pod mniejszym ciśnieniem.

- Od godziny 7 ponownie napełniamy sieć, więc woda powinna się pojawić już koło południa- mówi Zdzisław Foremniak.- Uprzedzam jednak, że jeszcze przez jakiś czas może być zanieczyszczona. "

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

U MNIE JUŻ JEST WODA!!! WIĘC NIE WIEM PO CO TYLE WRZASKU.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

To że u ciebie jest to się ciesz, bo nie wszyscy jeszcze mają to szczęscie ;) I nie wrzeszcz sam capslokiem bo to niegrzeczne.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 80

Dobra wiadomość jest taka,że osad z rur bez problemu schodzi z politury. Nie ma przebarwień, a drobne zazółcenia bez problemu schodzą pod gąbką, czy szczotką.

Wybronili się ;)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

jest ju woda

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Woda powinna już być w całym mieście. Ogrzewanie ccw też jest uruchomione.

Gość_gosc :)
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 85

Czy przypadkiem nie jest tak,ze jak jest zwiększony pobór wody, to ciśnienie w kranach spada? Jesli znam się ciut na tym, to do sieci zostało puszczone przez MWiK za wysokie ciśnienie i to ono porwało osady. Moze się mylę, ale fizyka wskazywałaby na to,że jak jest zwiększony pobór wody, a ciśnienie podawane stałe, to woda w kranach ciurczy, albo zanika.

Popchnąć to można tylko z jednej strony i to nie odbiorcy popychali ;)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

"Ciśnienie z naszych rurociągów wzruszyło osad w rurach i pchnęlo go do kranów." - to tłumaczy skąd był ten brud w wodzie - puszczone przez nich ciśnienie.

A teraz pomyślcie co by się działo, gdyby wyłączyli na dobę prąd w całym mieście?

Wodę da się zgromadzić, nawet brudną kibelek można spłukać, a prąd?

I pomyśleć,ze jeszcze na wsiach niektórzy ludzie żyją przy studniach i świeczkach...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a to wody nie bylo?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Dokładnie!!!

Szłam spać (24.00), woda jeszcze była - wstałam już była!

O CO TYLE PANIKI?!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Że pani z 11:53 miała wodę to nie znaczy, że wszyscy mięli ją cały czas. Do tego brudna jak z kałuży leciała już wieczorem-różnie to było w różnych częściach miasta. Gdyby była odwrotna sytuacja na pewno i komentarz byłby inny:)

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

oj narodzie głupi narodzie przyjdą gorsze czasy i to nie długo armagedon się zbliża

Gość_wróźka Jola
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

hm... no ja nie wiem czy juz jest woda czy jeszcze po prostu nie spuscili jej czy tam cos. w kazdym badz razie jak dla mnie to panikarstwo. Wiadomo było co najmniej od dwoch tygodni, ze bedzie przerwa w dostawie i mozna sie bylo jakos przygotowac.Nawet jesli wczoraj o 20 byla juz woda nie za bardzo to mozna to bylo zrobic rano. duze halo o nic

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
6 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Druk Technika Drukarki Komputery Serwis
Branża: materiały eksploatacyjne do drukarek
Dodaj firmę