Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

No to jest to miłosierdzie wobec każdego grzesznika czy nie?

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Trzeba było przeczytać wcześniej.

Ale jak masz z tym problem to mogę powtórzyć.

A na razie powtórzę film:

Bóg nie jest frajerem

https://www.youtube.com/watch?v=7qQZLapJ8b8

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Powiem ci tak ciemniaku. W dawnych czasach ,kiedy jeszcze chodziłam na religię do salki przy plebanii uczył nas religii wspaniały ksiądz. Nie oceniał,każdego wysłuchał, dla każdego miał dobre słowo. Mnie chodzi tylko o to i o właściwe zachowanie księdza. Tamten mój ksiądz w życiu by takich słów nie powiedział o nikim, nawet o najgorszym pijaczynie spod sklepu, a co dopiero o dziecku. Koniec,kropka.

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ciemniak (ciemniak12) i ciemniakowa (ciemniak14) są sekciarzami z W.N. Nie przekonasz ich.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

.. i nie mają nic wspólnego z Naukami Kościoła.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wykluczeni poza K.K. sami nazywają się ewangelikami.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 251

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Taki wspaniały ten ksiądz, a taką marną uczennicę wychował.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jakie masz moralne prawo mnie oceniać? Tylko dlatego, że odeszłam od kościoła? A bo to jest przymus?

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A ty jakie masz moralne prawo oceniać innych?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 261

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Mam prawo powiedzieć Ci, że źle robisz. Mam prawo powiedzieć Ci, że odchodząc od Jezusa Chrystusa kroczysz ku przepaści. Tak, mam takie prawo.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jeśli to było do mnie, to spokojna Twoja rozczochrana. Ja wierzę w Istotę Wyższą i to mi wystarcza. Nie muszę chodzić do kościoła, recytować fragmentów pisma,bo nie jest mi to potrzebne.

A czytałam gdzieś bardzo mądre zdanie- że religia jest dla ludzi słabych.Coś w tym jest, bo jej nie potrzebuję.

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pewnie w tym samym dziele, w którym pisali równie mądre słowa, że religia to opium dla ludu :)

No i właśnie o tym mówię: ci którzy od Jezusa Chrystusa się odwracają, najczęściej wycierają sobie gęby boskim miłosierdziem. Co widać na załączonym obrazku :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 283

Skoro odeszłaś to znaczy że ten Twój wspaniały ksiądz odniósł porażkę jako duszpasterz. Ciemniak ma rację.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie sądzę. Nikogo nie krzywdzę swoim zachowaniem,staram się pomagac innym.Robię to co wszyscy normalni ludzie, bez rozróżniania ich według wiary. Bo nawet sam papa Franciszek powiedział że ateista może być dobrym człowiekiem,a katolik podłym. To nie wiara czyni człowieka dobrym. A ja...no cóż zaczęłam dużo czytać na te tematy no i wyszło mi, ze to kolejna mitologia jest. I na dodatek- świetnie zorganizowany , najstarszy na świecie biznes.(patrz np. handel odpustami)

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Historia miłego człowieka ...

https://www.youtube.com/watch?v=YGqYX-OLymU

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 248

Ale ty bluźnisz fanatyku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 280

Miłosierdzie nie oznacza pobłażania temu co złe Kasandro66. Ksiądz jak najbardziej miał prawo powiedzieć to co powiedział. Ludziom się wydaje że wszystko im się należy. Spróbuj nie płacić składek a potem upomnij się w ZUS'ie o emeryturę. Tak samo jest z kościołem, albo chce się do niego należeć albo nie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Święta prawda :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 1213151718 ... 23242526
Przejdź do strony nr
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -