Przeciaż ciemniakowie są neokatechumenami. Chorzy psychicznie ludzie. Omijać z daleka.
23.51, to ci co zamiast krzyża na ołtarzu mają menorę - świecznik żydowski.Przeciez im jest bliżej do judaizmu niz do chrześcijaństwa.Msze odprawiają w soboty, nie w niedzielę, komunię przyjmują na siedzącą i do ręki nie do ust, a to bezczeszczenie ciała Chrystusa.Na mszach tańczą, co odwraca ich uwagę od Boga bo skupiają sie na sobie i na swoich wygibasach.Chcieli msze katolickie zmieniać na ich wzór, tylko ani Jan Paweł na to nie przystał,ani Benedykt , bo dniem pańskim jest niedziela nie sobota, ktora jest dniem świętym u Żydów.
Tak. To dokładnie oni. Omijać z daleka.
Wszystkie te osoby mialy paranoje spowodowana szerzeniem strachu przez Kosciol. Dla kogos kto ma slaba psychike, wiele nie trzeba. Dlatego wiele osob w szpitalach psychiatrycznym ma omamy na punkcie religii.
Ha ha ha następna wystraszona przez kościół. Jak ktoś jest chory psychicznie, to co ma do tego kościół? Zdrowym, jakoś kościół nie szkodzi, a byłym działaczom PZPR, co zaszkodziło?
Jesteś głupi czy niewykształcony?
Na pewno nie sekciarz. Możecie się pakować dzięki ciemniakowi.
Zmarłego nie potępiaj, żyjącego nie osądzaj. W ogóle głaszcz po główce bo się zacznie jeden z drugim jąkać.
A o Stalinie czy Hitlerze też lepiej milcz - nie żyją, więc nie mogą się bronić. A w ogóle Bóg każdemu wybacza, więc pewnie i oni trafili do nieba.
I kto tu jest sekciarzem? :)
Ciemniak, cwaniaku zaklamany, odnosisz sie tylko do postów, do których ci wygodnie odnieść się.Czemu omijasz te kłopotliwe dla ciebie? Np wpis z godz.00.30. Twoje milczenie oznacza, ze ten wpis określa twoją religię, tylko czemu wstydzisz sie do niej przyznać?
Odnosić trzeba mieć do czego. A tam brak w ogóle sensu i logiki.
No tak jak w twoich teoriach, bo ta religia nie ma w sobie sensu i logiki.
Ta nie ma, ale tamta ma.
10.32 Człowieku ty cierpisz- to słychać ewidentnie. Spójrz na siebie nawet nie jesteś w stanie przyznać się do swoich anonimowych wpisów ukrywając je pod gościem, a pytasz, choć sam nie wiesz po co?
10.51, a ty nie jesteś anonimowy? Podpiszesz się "ciemniak" i juz nie jesteś anonimowy?? Wypowiadasz się w dwóch osobach. "Ciemniak12 i Ciemniak14", czy to jest normalne? No ale musiales cos wymyśleć,bo nikt cie nie popierał, wiec zacząłeś popierać samego siebie tylko pod innym nickiem.To ty cierpisz, twoja dusza, bo inaczej nie szafowałbyś tu Słowem Bożym interpretując Go tak jak ci wygodnie i jak ci pasuje.
Kościół nie, bo źle wypowiadasz się o księżach, biskupach a nawet o papieżach, jehowi nie, bo oni nie wierzą w piekło, a ty tak, do neokatechumenow tez się nie przyznajesz.To kim jesteś? Wolnym, religijnym strzelcem?? Czy może uprawiasz ewangelizację na forum bo chcesz zwerbować ludzi do jakiegoś swojego ugrupowania??
11.39 choć chcesz wmówić sobie że pod ciemniakami kryje się jedna osoba- piszę tylko w swoim imieniu odpowadając na twoje pytanie i cieszę się, że w końcu można z tobą nawiązać jakiś kontakt rozumowy. Jestem człowiekiem tak jak i ty, stworzonym przez Boga- tak jak i ty. Wiem skąd przyszłam i dokąd zmierzam. Dziękuję codziennie Bogu, że otwiera mi oczy na to co dzieje się dookoła, dzięki czemu wiem gdzie iść, by nie zbłądzić. Lekko nie jest- sam wiesz, ale z Bogiem jest o wiele lżej. Trzymać zaś się Boga nie da się wierząc tylko w to co mówi mi mój rozum- moje ja. Bez słowa Bożego, bez sakramentów - komunii świętej, pokuty i pojednania jesteśmy ciągle na niewłaściwej drodze. Z Bogiem
To może inaczej.Gdzie korzystasz z sakramentów? Czy jest to kościół, czy inny dom Boga? 12.05.
A jaki może być inny "dom Boga" oprócz Kościoła?
Wg katolików tylko Kościół. A wg wyznawców Boga, ale pojmowanego inaczej może to byc jakiekolwiek pomieszczenie, sala w jakimkolwiek budynku. Stad moje pytanie.
W takim razie nie rozumiem twoich nieprzychylnych opinii pod adresem księży.