Brak zrozumienia jest zazwyczaj spowodowany brakiem wiedzy. W co wierzą jacyś wyznawcy "Boga pojmowanego inaczej" mało mnie interesuje. Mogą sobie wierzyć w święte gaje czy inne Peruny. Prawdziwy obraz Boga jest tylko i wyłącznie w Jezusie Chrystusie.
13:19. Na to czekałem, abyś wreszcie potwierdził swoją przynależność do sekty Jehowych, co właśnie zrobiłeś tym wpisem. Gratulacje.
Że Jezus Chrystus jest obrazem Boga na ziemi? No to cały Kościół jest zatem wypełniony świadkami Jehowy :)
A ty zatem kim jesteś, jeżeli twierdzisz inaczej?
Oooo, asekuracyjnie dodałeś "na ziemi". Cwaniaczek :)
Jakbyś miał odrobinę wiedzy to byś wiedział, że Jehowi odrzucają Jezusa Chrystusa jako Boga.
Ale Ty jesteś NEO-nem. Prawda czy fałsz?
A dlaczego ciągle o to pytasz. Obsesja?
Oho, żona zawalczy jak lwica :)
To jehowym, neonem, starozakonnym czy kim?
A co to znaczy być neonem? To takie kolorowe światła nad sklepami? :)
Może tak: Czy prawdą jest, że należysz do Wspólnoty Neokatechumenalnej? TAK/NIE.
Nie :)
Głos wołającego na pustyni- prostujcie ścieżki Panu. Tylko jedno pytanie - kto jest twoim Panem 14.00
Pani ciemniakowa, to nie do Pani było.
A to przepraszam. Jrdnsk zapytam- widzisz już jakąś scieżynę - malutką, tycią, tycią, tyciusieńką. Jak tak , to wal śmiało. Z Bogiem 14.07
Jezus nie jest Bogiem. Jest synem Bożym. Sam nigdy nie nazywał się Bogiem, zawsze głosił, że jest synem Boga. Był człowiekiem z krwi i kości.
I to jest pseudochrześcijanin :) Jezus jest Bogiem. Jest w Trójcy Jedynym. Bóg Ojciec, Duch św. oraz Syn Boga Ojca Jezus Chrystus. Są jednością. Zatem Jezus Chrystus jest Bogiem. Kto twierdzi inaczej nie jest chrześcijaninem.
"Wiarę tę wyznaje po zmartwychwstaniu niewierny Tomasz mówiąc do Jezusa „Pan mój i Bóg mój” (J 20, 28), a Jezus niczego tu nie prostuje. Z kolei św. Paweł w drugim rozdziale listu do Filipian pisze o preegzystencji Jezusa "w postaci Bożej" (Flp 2, 6-7)... Takich tekstów można podać więcej. Skoro uczniowie Jezusa widzieli w Nim Boga, to my ich nie poprawiajmy. Oni wiedzieli za kogo Jezus się podawał..."
A sakrament namaszczenia chorych to gdzie jest przyjmowany? Namaszczając chorego w domu to jest sakrament bez Boga? Chrzcząc umierającego noworodka wodą w szpitalu, to też jest sakrament bez Boga?