Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

A niebo jest niebieskie, a trawa zielona.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Widzę, że ciemniakowi12 brakuje argumentów. Odpowiedź na poziomie 3 latka.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Bo i pytania z podobnego poziomu zadawane.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pytania - bardzo zasadne. Sakrament jest ważny bez względu na miejsce jego udzielenia. Nie musi to być kościół. Zaskoczyły pytania, oj zaskoczyły.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Co ma miejsce sakramentu do kościoła jako budynku? Widać zwyczajnie, że nie wiesz, czym jest Kościół jako instytucja, czym jest kościół jako budynek i dlaczego ludzie do nieco chodzą.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"A jaki może być inny "dom Boga" oprócz Kościoła?" Kościół to wspólnota a sakramentów nie udziela wspólnota ale jednostka - osoba. Owszem, wspólnota składa się z jednostek ale jednostka nie jest wspólnotą. Domem Boga jest Kościół, to po co są kościoły? Bóg jest w każdym z nas więc czemu służą budynki? Tylko temu aby wspólnota miała się gdzie zbierać i modlić? Czy tylko takiej modlitwy słucha Bóg?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 402

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 390

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Bo tak właśnie wygląda życie wyznawców religii własnego ja, gdzie moje ja jest ponad wszystkim. Ciągłe lęki, strachy, spafki nastrojów, psycholodzy, którzy znów Ci powiedzą, że ty jesteś Panem swojego losu, psychiatrzy i psychotropy, ciągła niepewność, kolejny uśmierzacz bólu i strachu. Diabeł górą

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Moja wypowiedź z 10.07 była w odpowiedzi na post z 01.24

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dajmy sobie wszyscy już spokój z tym pisaniem w tym poście.Tu chodziło tylko o zachowanie tego jednego księdza a nie ogółu ,bo to zachowanie nie dla jednego jest bulwersujące, ale nie musimy się opluwań nawzajem dlatego,że każdy inaczej myśli,a wiadomo,że osoby bardzo religijne myślą inaczej i im wolno.Ale takiego zachowania nikt nie powinien popierać bo jeden ksiądz to nie wszyscy i nie wszyscy księża się tak zachowują .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi"

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 417

10:07 - co ty wiesz o chorobach psychicznych? Tylko bys diabla wyganial z innych - troche pokory bo nie wiesz co Ciebie moze spotkac. Sam moze nie masz choroby psychicznej, ale moze zachorowac ktos Ci bliski i wtedy co? Powiesz swojemu dziecku/wnukowi etc. ze wyznaje religie wlasnego ja zamiast udzielic mu pomocy? Uwierz mi, wiem co mowie ...

Gość_Anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Przeprosić się za wyniosłe słowa i będzie ok,każdego poniosło za złe zachowanie osoby ale i on poniósł karę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Przepraszamy się wzajemnie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ciemniaki wrócą z posypywania się popiołem i znowu się zacznie...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 433

Ja mogę przeprosić za uogólnianie całego ogółu księży przez jednego księdza.Wszyscy tacy nie są ,ale taki jeden psuje opinię wszystkim.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadzam się.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 21222426
Przejdź do strony nr
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -