Nie przejmuj się tym, co on pisze. Jeszcze nie wytrzeźwiał i bredzi na kacu.
to katolik taki z niego i pije?
Podobnie, jak większość katolików i ich pasterzy. Hipokryzja, to subtelnie powiedziane.
23.50. Magilla jest w malignie? Hahaha hahaha
Wydaje mi się że Magilla to ktoś, kto wcześniej podpisywał się Gorilla ale mogę się mylić.
Gościu z wczoraj, 23:32, cóż to za pytanie, czy ateiści są gorsi od wierzących? Niby w jakim sensie ‘gorsi’ (lub lepsi)?
Z kolei przyjmując, że ostatecznym przeznaczeniem człowieka jest niebo lub piekło (zero-jedynkowo), Twój drugi dylemat stanowi wewnętrzną sprzeczność jaźń rozdwajającą. Bo skoro ateista ‘Nie posiada wiary’ (tj. świadomie nie wierzy w Boga), dlaczegóż to po śmierci miałby aspirować lub zostać zaproszony do Jego królestwa – nieba (w które też na dobitkę nie wierzy)?
Magilla
Ja nie widzę problemu,jak ktoś nie wierzy to z jakiej racji prosić księdza o pochówek .Prosto na cmentarz i po krzyku.Ksiądz nie musi się godzić na pochówek niewiernego.
Za 15 latka decydują rodzice i oni podjęli decyzję a nie on to dziecko było ,rodzice byli wierzący i pochowali syna zgodnie z wiarą
A gdzie byli ci rodzice jak buntował innych przeciw Kościołowi?
Moze po prostu nie podobala mu sie pedofilia w kosciele, albo nie uwazal, ze nauka KK jest zgodna z nauka Jezusa? Moze myslal za siebie i zalezalo mu aby KK ktory sie podaje za wyznawcow Jezusa naprawde podazal za Jego nauka? Ci, ktorzy sie buntuja i zadaja pytania tez sa potrzebni, bo zwyczajnie im zalezy. Ci, ktorym nie zalezy, ida do kosciola a zyja zyciem zupelnie oderwanym of Jego nauki.
Te pierwsze słowo Jezusa z krzyża przytacza św. Łukasz. W jego Ewangelii czytamy:
Gdy przyszli na miejsce zwane „Czaszką”, ukrzyżowali tam Jezusa i złoczyńców, jednego po prawej, drugiego po lewej Jego stronie. Jezus zaś mówił: „Ojcze, przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią”. A oni rozdzielili między siebie Jego szaty, rzucając losy (Łk 23,33-34)
I na te słowa ciemniak zamilkł.Amen.
Cytat, który przytoczył Gość_human może niejako pośrednio potwierdzać też bezmiar grozy piekła, skoro nawet w chwili konania w potwornych mękach, Jezus miłosiernie prosi Ojca o przebaczenie dla swoich oprawców (aby ustrzec ich od wiecznego potępienia).
Magilla