15:23. Kasandra, to nie wiem kim jest, ale wiem kim jest ciemniak. Napisać?
Kasandra i ciemniak to powinni co niektórych za obrażanie do sądu podać.
Tylko wybrańcom podoba się zachowanie księżulka i to proboszcza
15:40. Wystraszyłeś się wyraźnie. Jeśli można podać kogoś do sądu za obrażanie nicku, to startuj, nie widzę przeszkód, a ciemniak, to powinien dawno mieć zablokowane konto i wreszcie to forum byłoby normalne.
Widze ze lubicie jednak zyc w zaklamaniu. To ze ksiadz prawde powiedzial to sie oburzacie. Chlopak byl na bakier z kosciolem i nie ukrywal tego to co mial ksiedz powiedziec na kazaniu ze uczestniczyl sumiennie w praktykach religijnych. To pokazuje jacy i wy jestescie. Plujecie na ksiezy i kosciol a potem was rodzina w trumnie do kosciola wnosi.
Slowa ksiedza oddaly tylko prawde! Jakie znowu skandaliczne. Oby wiecej takich odwaznych!
15:55,15:57 bez komentarza,tu wypowiada się chyba sam ksiądz
15:59. Raczej ciemniak w kolejnym wcieleniu. On żeby tylko miał z kim pisać, to jest w stanie się wcielić w każdą postać i co 4 minuty zmieniać zdanie i ideologię. Cóż wymagać od resztek mózgu zżartego przez alkohol?
16:05 i wolno mu pisać tak jak tobie
Gosciu z 15:59 pomyliles sie, nie jestem ksiedzem ale biskupem ;)
16:10 chyba wiem kim jesteś e.k.
Skoro tak, to ksiądz powinien odmówić odprawienia mszy. A nie najpierw się zgodził a potem potepiał z ambony zmarłe tragicznie dziecko.
Pecunia non olet.
Skąd wiesz że wziął czytelniczko pudelka?
Może Kasandra opowie jak wyglada to w jej parafii?
Jeśli ksiądz uważał, że chłopak nie zasłużył na mszę św. to dlaczego wyraził zgodę na jej odprawienie? Mógł odmówić jej odprawienia a nie oceniać go. Czy ksiądz wie co go skłoniło do takiego postępowania?
Sami księża wprowadzili płatne usługi(chrzciny,ślub,pogrzeb itp.),i sami sobie ustalają zapłatę.A jeżeli ten ksiądz przyjoł zlecenie na tę usługę to niech się zachowuje.Skoro miał wątpliwości to mógł odmówić ale kasa przeważyła,no bo jak tu nie zarobić.Rodzice powinni wystąpić do sądu o zwrot zapłaty za żle wykonaną usługę.A tak na marginesie,księża sami zniechęcają ludzi do siebie.Zapominają że wiara w boga nie musi być wiarą w księdza.
jak powymierają ci zapalczywi na kler starzy to zobaczymy jaka będzie duża zmiana księży w myśleniu