Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 47

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

15 lat to jeszcze dziecko powinien jak się zgodził odprawić pogrzeb bez komentarzy na forum w kościele tym bardziej że dziecko zginęło pod kołami pijaka mordercy.Czy to jest ksiądz?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 49

Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

Trzeba bojkotować tę czarną mafię. Tylko kasa, kasa, kasa. W parafii u mojej rodziny jest proboszcz, który mówił źle o zmarłych chodzących do kościoła, a dobrze o tych, którzy nie chodzili, ale rodzina płaciła za pogrzeb kwotę razy dwa. Kasandra, nie przejmuj się hejtem. W wielu kwestiach masz rację.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

kościół będę szanować, ale sukienkowych nie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Skandaliczne słowa księdza na pogrzebie 15- latka-część osób wyszła z kościoła

W Boga wierzę ale w nich nie muszę.Za dużo złego zrobili w przeszłości i robią żeby im ufać.Wystarczy poczytać ja męczyli dawniej ludzi,jak ktoś inaczej myślał i wg nich za herezje .

To zachowanie księdza proboszcza woła o pomstę do nieba.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 56

Ale bzdury wypisujecie. skoro chłopak nie chciał być w kosciele, nie chodził na religię to jaki problem? ja jestem wierzący w wiarę chrześcijańska i to tak jakbym miał pretensje do Żydów czy Jehowców że nie chcą mnie u siebie. Ksiądz bardzo dobrze postąpił. 15 letni chłopak już wie co mówi. Nie przesadzajcie że księża powinni chować i dawać ślub wszystkim. Albo ktoś jest katolikiem albo nie. Proste.

Gość_Jacek W.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wszystko jest bardziej skomplikowane, niż ci się Jacku W. wydaje. 15-latek wątpił, a ja znam pięćdziesięciolatków też wątpiących. Ksiądz nie jest od oceny. Ksiądz powinien pomagać duchowo. A co czuli ci rodzice? O tym pan ksiądz już nie pomyślał?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dlaczego zawsze najwięcej do powiedzenia maja ci których wiara katolicka nie dotyczy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 59

Po śmierci pomagac duchowo? Zeby rodzina miała satysfakcję? Kolego po smierci to już tylko rytuał. Pan Bóg go oceni... Jemu kropidło nie pomoże jak walczył z Panem Bogiem i religią... Ja tego nie rozumiem, albo się nalezy do jakiejs religii i się w niej uczestniczy lub przynajmniej nie walczy się z nią. Jeżeli ktoś jest ewidentnie przeciwko to taki pogrzeb jest PROFANACJĄ.

Gość_Jacek W.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziecko 15 letnie nie ma nic do powiedzenia bo nie jest pełnoletnie a za nie decydują rodzice i po co ten pseudo księżulek -proboszcz z nazwy zrobił to co zrobił.Skoro rodzice tak zadecydowali to liczy się ich zdanie .Odpowiedzialność mężczyzna ponosi od 20 lat a kobieta od 18 lub i to i to od 18 .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

art 426 Kodeksu cywilnego... już od 13-tego roku życia małoletni odpowiada za swoje czyny, więc kolego nie pisz takich bzdur. A jesli chodzi o wiarę to 10 letnie dziecko już jest świadome. Bez przesady z tymi żądaniami wobec księży. Na tace nie, po kolędzie nie za pogrzeb nie, za chrzest nie ale sakramenty wszystkie. A mnie nie zależy takjak pisałem czy Muzułamnie, Żydzi lub Jechowcy będą uważać mnie za wierzącego. Mnie czy moje dzieci, bo jestem wychowany w wierze katolickiej. to ojciec po śmierci idzie po kropidło? powinien wcześniej zadbać o dziecko. Ludzie deko luzu.

Gość_Jacek W.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

18:52 a co to dziecko zrobiło ze ma odpowiadać,chyba to,że go zamordował pijak

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 67

18;19 - powinien pomagać duchowo tym co zostali - nie ironizuj, bo mój wpis jest czytelny, ale widać nie dla każdego.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 69

Jacek W. z 18:19 a skąd wiesz, że walczył z Panem Bogiem i religią? A może walczył z zakłamaniem i obłudą księży. To nie Bóg ani religia oddala ludzi od kościoła, robią to księża. Tylu pedofili jest wśród księży. Skąd możesz wiedzieć dlaczego ten chłopak nie chciał chodzić na religię? Nie oceniaj bo nic nie wiesz. Ksiądz nie miał prawa tak postąpić. Judasz zdradził Jezusa, ale ten go nie odtrącił. Kościół powinien przyjmować wszystkie "owieczki", nawet te, które zbłądziły"Cieszcie się ze mną, bo znalazłem owcę, która mi zginęła». Powiadam wam: Tak samo w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia". Wierzycie? To módlcie się za zbłąkaną duszę a nie oceniajcie. Ksiądz postąpił bardzo źle.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

tak, ale ten grzesznik nie uwierzył a z owcy stał się wilkiem, więc pasterz nie chciał go w stadzie

Gość_Jacek W.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Tak samo w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca". Pasterzem jest Jezus i nie Tobie oceniać czy w chwili śmierci był owcą czy wilkiem. Nie nam tu na ziemi jest oceniać innych. To dziecko jest teraz na Sądzie Ostatecznym. Tam zostanie osądzone. Nie tu. Każdy z nas ma wolną wolę i prawo do popełniania błędów. Nie znasz tego chłopca, nie wiesz jakim był człowiekiem. Wiara w Boga nie przeklada się na ilość odwiedzin w kościele ale na tym jakim jest się człowiekiem, na stosunku do innych ludzi. Widzę, że wielu uważa się za wierzących ale ślepych. Zacznijcie rozumieć czego Bóg oczekuje od ludzi a nie co na soborach ustalili biskupi(ludzie). "Kochajcie bliźniego swego jak siebie samego", " nie osądzajcie ...", zresztą sami usiądźcie do Pisma Świętego bo bardzo wielu wierzących nigdy go nie przeczytało.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 71

Bardzo madrze napisane. Sami nie wiedza co robia Ci w czarnych sukienkach. Pogubili sie jakos...

Gość_Maja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 72

Dokładnie 19.10 masz racje.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

Powiedział prawdę, nie wiem co w tym skandalicznego ? Oby więcej takich księży.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
12467 ... 23242526
Przejdź do strony nr
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę