w informacjach pisze że biskup przeprosił rodzinę A ksiądz poniósł karę
https://wiadomosci.wp.pl/mszy-nie-bedzie-zmarly-wypisal-sie-z-religii-bedzie-kara-dla-bezdusznego-ksiedza-z-zalubic-6219517531530881a
przeczytajcie informację na wp pisze że jest kara dla bezduszności księdza A biskup przeprosił rodzinę link poniżej oczekuje na weryfikację
I znowu życie ciemniaka przestaje mieć sens :)
"Zdziwiło mnie, kiedy zobaczyłem w piekle nawet księży i biskupów, których bym się nigdy nie spodziewał tam zobaczyć. Wielu z nich było tam, ponieważ zwiedli ludzi fałszywymi naukami i złym przykładem."
Nie czujesz, że odlatujesz?
kościół nie ma prawa odmawiać pochówku jak na to decyduje się rodzina tym księżom to się już w dupach poprzewracało i robią co chcą ,proponuję zgłaszać takie cuda wszędzie bo niedługo to na głowach będą chodzić
A tym fanatykom księży proponuję zejść na ziemię ,ksiądz to nie Bóg.
"Prawo kościelne mówi, że niektórym osobom należy odmówić pochówku chrześcijańskiego. W Kodeksie Prawa Kanonicznego wymienione są trzy kategorie takich osób. Są to: a) notoryczni apostaci, heretycy i schizmatycy; b) osoby, które wybrały spalenie swojego ciała z motywów przeciwnych wierze chrześcijańskiej; c) inni jawni grzesznicy, którym nie można przyznać pogrzebu bez publicznego zgorszenia wiernych. "
http://niedziela.pl/artykul/13431/nd/Czy-ksiadz-moze-odmowic-pogrzebu
Nie odmówił pochówku, tylko się mścił. Pudło, ciemniaczku.
A dlaczego twoim zdaniem się mścił' czyżby dlatego że mówił prawdę- która bolała. Tylko prawda jest ciekawa- dlatego ktoś założył ten wątel
Prawda cię wyzwoli gościu z 17:11.
"Biskup Romuald Kamiński spotkał się z rodziną i przeprosił za skandaliczne słowa, jakie padły podczas pogrzebu15-letniego Michała."
Idźcie być fanatykami gdzie indziej. Polecam frondę lub kontrowersje, nawiedzeńcy.
Chociaż.. ciemniak to chyba zaczyna dzień od wieści z Frondy.
A ja tobie tygodnik powszechny ;)
Kasandra to raczej pudelek czyta.
Znajdź sobie bliższą rodzinę i się jej czepiaj ok?