10..04
Przysługuje Tobie prawo do roszczeń, patrz 9.18.
Stara Kanalia
Stara Kanalio,
Ciekawe co Tobie będzie przysługiwało, w jakiej wysokości.
Myślę, że jednak nie jesteś pierwszy raz na prawie w tym szczególnym momencie :)
Aktywna Młoda Kanalii napisz kiedy według ciebie te podwyżki winny być nam dostarczone.
Winny to jest jedynie pseudo zarząd, a ile to dopiero zobaczymy w trakcie postępowań :)
To nie jest "według mnie", tylko konkretna regulacja, polecam statut.
Ciekawe co teraz zrobią - Sejm przyjął 26.01.2023 : https://www.prawo.pl/prawo/wzrost-oplat-za-centralne-ogrzewanie-ogranicza-przepisy,519284.html .
Czyli ile warte pisma z podwyżką ?
Te pisma są tyle warte co ten cały cyrk.
Czyli ile?
Nic :)
Te pisma są tyle warte co ten cały cyrk.
Czyli ile?
Nic :)
Tylko „świadome członkinie „mogą popełniać błąd za błędem :) Prawda młoda kanalio ? :D
Coś mi się obiło , że Rząd przyjmuje jakieś ustawy o opłatach za centralne ogrzewanie, ustalane są limity podwyżek, a w Spółdzielni już wszystko przyjęte, wyliczone, podwyżki rozniesione, nie za wcześnie ?
Młoda kanalia do szkoły nie siej fermentu
A Ty gościu z 12.59 na komendę w podskokach. Z którego artykułu już Cię słuchano? :)
Tylko wykształcone nauczycielki mogą używać zwrotu "proszę panią", zamiast "proszę pani".
Buziak! :)
Skoro te podwyżki zostały rozniesiona za późno to ktoś musiał zle podpowiedzieć „nowemu zarządowi „ ?
Temu "nowemu zarządowi" to cały czas ktoś źle podpowiada i sami sobie źle podpowiadają
W SM potrzebne jest max 15 osób do administracji i zarządzania, są pojemne komputery. W Malwie na środku zrobić boksy dla pracowników. Przełożony siedzi 0,5 m wyżej i widzi swoich, na kilku takich ma oko inny co pracuje 1 m wyżej. Budynek SM wynajać min. za 500 tys lub więcej dla firmy pracującej zdalnie. Zatrudnią z 50 osób miejscowych (bo taniej) Zarządzanie mamy za darmo. Pomysł jest sprawdzony. Widziałem w Szwecji 1976 r. Zakłady Volvo. Reszta do oceny Państwa, tak lub nie. Można też dodać swoje uwagi lub wykluczyć.
To byłoby doskonałe innowacyjne rozwiązanie , to co jest to próchnica i jaka droga!. W innym systemie nikt nie pozwoliłby sobie na takie koszty.
Do przemyślenia również istniejący park maszynowy./paliwo , ubezpieczenia pojazdów/.
To dobry pomysł, ale może ktoś zaproponuje rozwiązanie.
Tylko, że Polska to niestety nie Szwecja, czy inne państwa o zupełnie innej specyfice.
No nic, chyba to nie temat na ten wątek.
Doceniam jednak takie pomysły, innowacja.
11:35 Gość 10:56 napisał prawie wszystko , organizacyjnie to żaden problem , widziałem podobne rozwiązania. Katedra : szkłem podzielone biurka i praca nie plotkowanie i odpoczynek po domowych zajęciach. Przecież chcemy oderwać się od zaścianka i zmniejszyć koszty. Emeryta mieszkańca SM nie stać jest na utrzymanie młodych i wiekowych!.
Młoda kanalia na prezesa .!!!!!!!! Kto za ??
Szczerze?
Mam gdzieś kwestie prezesowania.
Liczy się jedynie sprawiedliwość i walka z powszechną dezinformacją pseudo zarządu.
Może „zarząd” wypowie się w mediac dlaczego tak dał podwyżki ?