Jak macie patent na pieczenie kaszanki na grillu, bo ja mam ciągły problem z jej upieczeniem za nim się upiecze to połowa zdąży wypłynąć ze środka.
Osobiście wolę dobra kaszankę z grilla bezpośrednio ,wiem ze niektórzy robią w foli aluminiowej.
Kaszankę posmarowaną olejem z przyprawami z dodatkiem kilku półtalarków cebuli owiń 2-3 razy w grubą folie aluminiową. Piec po brzegach lub zaraz po rozpaleniu grylla nie w żarze. Smak zależy od kaszanki-dobra swoiska, targowa, Zychowicz nigdy waccum z hipermarketu
Ja robię łódeczki z folii aluminiowej, do tego wkładam rozdrobnioną kaszankę, na to ciut musztardy i cebulka w piórka na wierzch. Nigdy nic nie wypływa, smakuje dość dobrze :)
Wyjmuje kaszankę z jelita , wkładam do folii aluminiowej i dodaje jeszcze trochę cebuli, cukinii, papryki i pomidora. Przyprawy wg uznania.. Pycha, smacznego:)
https://www.liveleak.com/view?t=CywKc_1609886429
A żarli żeście kiedyś wy ciule krupnioka w kapuście?