Człowieku opanuj się. Świat już o tym mówi , że jesteśmy podzieleni. Albo nie jesteś Polakiem albo jesteś upośledzony i nie rozumiesz rzeczywistości.
Brakuje mi mojego Kochanego Prezydenta. Był najlepszy Ciesze się, że nigdy nawet muslami go nie obraziłam bo przecież nie było za co, a innym to współczuje, bo są nawet na tym forum tacy co żałują ale nie będą mieć okazji przeprosić, rozumiem ich żal. A o takich rodzicach to mogę pomarzyć. Wspaniali ludzie. Podkarpacie popiera PIS.
za kilka dni minie 2 rocznica katastrofy smoleńskiej a my w dalszym ciągu wiemy tyle co na początku. Czy komuś zalezy na ukrywaniu prawdy????
pewnie zaraz zostane zbluzgany za szerzenie bolszewickiej propagandy no ale trudno..... A zostalo wyjasnione dlaczego prezydent nie polecial z premierem tak jak byl o to proszony ? ( tyle rzeczy mogloby sie nie wydarzyc) kto zlamal najwazniejsze procedury bezpieczenstwa i upchnal tylu waznych ludzi do jednego samolotu? jezeli znajdzie sie osobe odpowiedzialna za to to juz mamy winnego smierci 96 osob potem mozna zaczac szukac przyczyn wypadku. Taka kolej rzeczy nakazuje logika a emocje antyrosyjskie na niewiele sie tu zdadza. Prowadza tylko do niepotrzebnych napiec . Od poczatku to sledztwo bylo robione od d**y strony
Napiecia byly, sa i beda, bo od poczatku byla to wycieczka w celach doraznej politycznej zabawy, a po katastrofie stala sie obiektem doraznej politycznej zabawy. "Ciemny lud wszystko kupi" wiec jak 100 razy powtorzymy jakies brednie, wymyslimy super rewelacje, to zamet bedzie. I o to od poczatku chodzilo strategom politycznym najgorszej prezydenckiej ekipy.
Mialo to byc najwazniejsze wydarzenie i bylo. Tyle glupoty trudno przebic czymkolwiek.
Dzisiaj mamy jesień. Jeśli jakiś chętny ekspert z Australii byłby w stanie potwierdzić to od jutra zmieniamy kalendarz.
Teorie rozwijaja sie, juz dwa wybuchy, a myslalem, ze conajmniej 20. Ale w kolo jest wesolo. Temat jak Lenin, wiecznie zywy.
"W ogóle dajcie nam już spokój, bo my tu rządzimy dla Was, harujemy dla Was, myślimy za Was i o Was, szarpiemy się za Was w Europie (nie będzie 1,2 mld euro na drogi –decyzja KE)), walczymy o zwrot wraku Tupolewa, aż Putin kipi ze złości, a jeśli jeszcze nie to Wałęsa mówi, że powinien się już wkurzyć, męczymy się z Kaczyńskim, trzymamy w ogóle nerwy na wodzy, bo jak tak zajrzy się w te milion czterysta tysięcy bilingów, a potem w to, co niektórzy gadają, to włos na głowie się jeży.
W końcu, po blisko pięciu latach rządów PO (bo szkoda mówić o żałosnej roli PSL-u), narodziła się jakaś spójna i przejrzysta filozofia rządzenia. Praca do śmierci, albo śmierć z głodu. To jest finał emerytalnych negocjacji. Jeśli pójdziesz na wcześniejszą emeryturę Karolu Cymbale, to dostaniesz połowę tego, co miałeś dostać, pod warunkiem, że przepracowałeś 40 lat, czyli dokładnie tyle, ile i tak musisz przepracować, by otrzymać pełną emeryturę po 67 roku życia. Żebyś z radości Karolu Cymbale nie całował władzy po nogach, to jak już przeżyjesz te dwa lata z cząstkową emeryturą (co mało prawdopodobne), to potem i tak za karę nie dostaniesz już pełnej. Wybieraj! Eksperci już wyliczają, że te 50% wypracowanej emerytury to dla mężczyzn po 65 roku życia w większości przypadków będzie kwota poniżej wysokości emerytury minimalnej, czyli dziaduj dalej! Głoduj i.....no właśnie! Szybciej umrzesz, a więc państwo zaoszczędzi na Tobie na rzecz przyszłych pokoleń. Może nawet coś kapnie na wymianę floty samochodów rządowych.
Czyli dajcie nam spokój, szykujemy Wam taką przyszłość, której nawet Mrożek by nie wymyślił. Premier Tusk idzie dalej, sięga aż za ocean i mówi wprost, że sprawa domniemanych więzień CIA w Polsce nie będzie zamieciona pod dywan, nawet jeśli ktoś coś załatwiał od nas idąc pod rękę z największym światowym mocarstwem. Amerykanie już pewnie się przestraszyli słów Tuska, bo przecież i tak ewentualne ujawnienie jakichś domniemanych tortur obciąży tylko i wyłącznie Polskę, a nie USA. Cieszą się z tej naszej demokratycznej determinacji rosyjskie media tytułując swój reportaż telewizyjny "W Polsce rozrasta się skandal z oddziałem Guantanamo". Taka determinacja jest nawet na rękę obecnej administracji Baracka Obamy, bo przecież zobaczcie! My to chociaż robimy te tortury poza naszymi granicami, a oni u siebie. Tym bardziej trzeba realnie spojrzeć na ewentualną pomoc USA w wyjaśnieniu Katastrofy Smoleńskiej. Jakiś dociekliwy dziennikarz zapytał dziś w Sejmie Prezydenta RP, czy wrak samolotu TU-154 pozostający do dziś w Rosji nie jest przypadkiem symbolem stanu stosunków polsko-rosyjskich. No, trzeba przyznać, że mocne i obrazowe porównanie, ale Bronisław Komorowski, lekko zakłopotany, od razu wskazał na różne plusy naszych relacji ze wschodnim sąsiadem, no i na to, że przecież wrak zabezpieczono. Gest stulecia. Nowa filozofia władzy III RP opiera się teraz na zasadzie, że to, co ważne dla Polski, dla Polaków, nikogo już nie interesuje. Filozofia ta, jest niestety zbieżna z tym, że znacznej części społeczeństwa rzeczywiście nie interesuje ani Smoleńsk, ani nauka historii, ani jakieś geopolityczne uwarunkowania w Europie. To dlatego ekipa Tuska może grać w to, co chce i jak chce. " blog grzechg
a ja sie pytam kto podpisal wyrok na tych ludzi i wsadzil ich do jednego samolotu? widac tutaj po co sa tworzone takie rygorystyczne procedury .po to zeby je olewac tak samo jak olewane jest spoleczenstwo
a ja sie pytam kto podpisal wyrok na tych ludzi i wsadzil ich do jednego samolotu? widac tutaj po co sa tworzone takie rygorystyczne procedury .po to zeby je olewac tak samo jak olewane jest spoleczenstwo
Pismen jak zwykle nie wie że za to odpowiada pan ARABSKI .Media pisza że tak jest,nikt nie dementuje bo jak zaprzeczyć prawdzie?Pismen wie swoje!A ja się pytam czy u niego to już demencja wieku starczego czy zwykle wyrachowanie?