16:46 To jest nawiązanie do Bronisława K. On by Ci to wytłumaczył aż do bulu, bo Małgosia bez podpowiedzi nie zdoła.
Antypis to stan umysłu maru1. Widzę, że się łapiesz. Kodziarz z ciebie wytrawny.
Nie. Ale Bul-Komoruski był naszym prekursorem :)
17:37-żałośni jesteście pisorki. Jesteście się w stanie powołać na Komorowskiego, żeby usprawiedliwić swój analfabetyzm. Komorowski się wtedy ośmieszył swoimi błędami. Wy też się non stop ośmieszacie. Gratuluję.
A tak z ciekawości Ciemniaku - Komorowski za komuny siedział. Wyrok na niego wydawał wasz przyjaciel Andrzej Kryże. Tak zapytam z ciekawości - jak Ty walczyłeś z komuną?
Pewnie masz jakąś bohaterską kartę opozycyjną. Pochwalisz się, ile razy Cię zwijali milicjanci?
A to dlatego z buciorami na japoński fotel właził bo wcześniej siedział. Mnie raz zwinęli ale długo nie rozwijali i co, mam się tym chwalić? Ja nie z tych, co dzisiaj starają się to wykorzystać.
19:42 - pewnie bohaterem stanu wojennego jesteś
Nie, nie uważam się za bohatera, byli bardziej pokrzywdzeni niż ja. Takich jak ja były tysiące.
A za co cię zwinęli? Za picie nad Kamienna?
Za kradzież to do dzisiaj nie siedzą. Neuman na to nie pozwoli.
Ja wymienię chętnie - ty nie siedzisz za kradzieże. Prawda, czy nie?
Ty - to nie jest nazwisko.
Nobla jeszcze ci nie przyznali? To cię skrzywdzili.
Maru - może i jestem żałosny, ale na prezydenta Polski się nie pcham znając swoje ograniczenia.
Najgorzej, gdy półgłówek (lub półgłówka) mimo swoich ograniczeń chce zostać prezydentem kraju - a już najgorzej jest, gdy na takiego półgłówka/półgłówkę glosują ćwierćinteligenci.
Te wpadki Komoruskiego może wynikają z tego:
"Teść ubek mógł dzięki temu pomóc przyszłemu zięciowi w pisaniu pracy magisterskiej , która też powstała w „jedenaści dni” - jak chwalił się Komorowski. "
Co do tego, że Komoruski siedział w więzieniu - widzisz: Stalin też siedział w więzieniu, i Hitler siedział w więzieniu, i Gomułka siedział w więzieniu - wiele tysięcy ludzi siedziało w więzieniu. Jak to ma być przepustka do tego, aby być przywódcą państwa - to marna to przepustka.
A co do wieku - wiesz, są takie ograniczenia, które nazywają się "wiek". I te ograniczenia nie pozwoliły mi być w partyzantce (więc pewnie o tamtych czasach też nie powinienem się wypowiadać), nie pozwoliły mi walczyć w powstaniu listopadowym (więc i tu pewnie odmówisz mi prawa do oceny niektórych przywódców), ale też i na Golgocie kiedy ukrzyżowali Pana naszego Jezusa Chrystusa też nie byłem - zatem nie mam pewnie prawa oceniać Judasza, ani Piłata. Oraz wszystkich faryzeuszy, którzy krzyczeli: "Jego krew na nas i na dzieci nasze!".
Prawda?
Oszustwo Jak nic sie szykuje!
Dlatego nie bierz udziału. Ja zagłosuję.