21:46-jest zasadnicza różnica pomiędzy Piłsudskim a Kaczyńskim. Piłsudski był bowiem patriotą, a Kaczyński nie myśli o Polsce, tylko o władzy. Za patriotę (rosyjskiego) też się zapewne uważa Putin. :)
Maru - Piłsudski myślał również o władzy. Uważał, że (podobnie jak Kaczyński) zna jedyną drogę dla Polski. Znam dobrze biografię marszałka i mam do tej postaci stosunek raczej letni (za maj 1926 roku szczególnie) - więc pod niebiosa go nie będę wynosił, ale wiem, że komendant również o własną prywatę nie dbał.
A czy Putin jest rosyjskim patriotą? W punktu widzenia przeciętnego Rosjanina - tak. W Rosji nie da się inaczej rządzić - ten kraj albo jest rządzony silną ręką, albo się rozpada.
A, że robi przy tym dużą kasę? Pewnie tak - tylko, że to nie moje pieniądze i jak Moskale nie mają z tym problemu, to cóż ja mogę powiedzieć?
22:06-ponoć Putin jest najbogatszym człowiekiem na świecie, a majątek ma na słupy. Oglądałem kiedyś fajny dokument na ten temat.
Wracając do Piłsudskiego - to się z Tobą zgadzam w zakresie przewrotu i sanacji. Ciekawe co by było, gdyby faktycznie Polska dogadała się z Francją i prewencyjnie zaatakowała Niemcy?
Piłsudski wysiadł jednak z tramwaju na odpowiednim przystanku, a Kaczyński rozpędza tramwaj, w którym umieścił cały naród - w dwóch wagonach. Prędzej czy później ten rozpędzony tramwaj się wykolei...
No i Piłsudski za młodu był socjalistą, a Kaczyński niby nie :)
izrael planuje wykończyć
Bieda byla straszna za Pilsudzkiego i tyle starsi ludzie mowili
a za CARA to była bieda że ho ho
07:34 malo jesz i h wiesz
Ale rucham więcej niż ty stulejkarzu
PO DUDACH DO CELU !!!
W skrócie ucinając dyskusję; PiS = PZPR + kler
I nic więcej
Jeśli wybory nie są kontrolowane przez opozycję i różne siły społeczne, to nie można mówić o demokratycznych wyborach, o uczciwym państwie
Bzdura. Wybory muszą odbyć się korespondencyjnie. Jeśli nie to dopiero za dwa lata normalnie, na to jednak opozycja się nie godzi bo jej zależy na chaosie a nie na rozwiązaniu problemu.
Jak śmiesz krytykować Jarka?
https://wpolityce.pl/polityka/118487-jesli-wybory-nie-sa-kontrolowane-przez-opozycje-i-rozne-sily-spoleczne-to-nie-mozna-mowic-o-demokratycznych-wyborach-o-uczciwym-panstwie
18:55
i co jeszcze?? urnę wyborczą na głowę mają założą?hehe
PO=Oszuści+donosiciele+tusk+merkel
Jeszcze mam wyliczać?
poprawka,sorry ale ja jestem 2
Tak donoszą że u nas kulawy chce zrobić dyktaturę podobną do tej na Białorusi czy Korei Północnej . I mają w tym moje pełne poparcie