Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 42

Odp.: Sondaż: zaledwie co piąty Polak chce pójść na wybory 10 maja

21:46-jest zasadnicza różnica pomiędzy Piłsudskim a Kaczyńskim. Piłsudski był bowiem patriotą, a Kaczyński nie myśli o Polsce, tylko o władzy. Za patriotę (rosyjskiego) też się zapewne uważa Putin. :)

maru1
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Sondaż: zaledwie co piąty Polak chce pójść na wybory 10 maja

Maru - Piłsudski myślał również o władzy. Uważał, że (podobnie jak Kaczyński) zna jedyną drogę dla Polski. Znam dobrze biografię marszałka i mam do tej postaci stosunek raczej letni (za maj 1926 roku szczególnie) - więc pod niebiosa go nie będę wynosił, ale wiem, że komendant również o własną prywatę nie dbał.

A czy Putin jest rosyjskim patriotą? W punktu widzenia przeciętnego Rosjanina - tak. W Rosji nie da się inaczej rządzić - ten kraj albo jest rządzony silną ręką, albo się rozpada.

A, że robi przy tym dużą kasę? Pewnie tak - tylko, że to nie moje pieniądze i jak Moskale nie mają z tym problemu, to cóż ja mogę powiedzieć?

Ciemniak13
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

22:06-ponoć Putin jest najbogatszym człowiekiem na świecie, a majątek ma na słupy. Oglądałem kiedyś fajny dokument na ten temat.

Wracając do Piłsudskiego - to się z Tobą zgadzam w zakresie przewrotu i sanacji. Ciekawe co by było, gdyby faktycznie Polska dogadała się z Francją i prewencyjnie zaatakowała Niemcy?

Piłsudski wysiadł jednak z tramwaju na odpowiednim przystanku, a Kaczyński rozpędza tramwaj, w którym umieścił cały naród - w dwóch wagonach. Prędzej czy później ten rozpędzony tramwaj się wykolei...

No i Piłsudski za młodu był socjalistą, a Kaczyński niby nie :)

maru1
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość_foliarz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 66

Bieda byla straszna za Pilsudzkiego i tyle starsi ludzie mowili

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a za CARA to była bieda że ho ho

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

07:34 malo jesz i h wiesz

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ale rucham więcej niż ty stulejkarzu

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 59

PO DUDACH DO CELU !!!

Gość_Adrian
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W skrócie ucinając dyskusję; PiS = PZPR + kler

I nic więcej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 108

Jeśli wybory nie są kontrolowane przez opozycję i różne siły społeczne, to nie można mówić o demokratycznych wyborach, o uczciwym państwie

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Bzdura. Wybory muszą odbyć się korespondencyjnie. Jeśli nie to dopiero za dwa lata normalnie, na to jednak opozycja się nie godzi bo jej zależy na chaosie a nie na rozwiązaniu problemu.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Jak śmiesz krytykować Jarka?

https://wpolityce.pl/polityka/118487-jesli-wybory-nie-sa-kontrolowane-przez-opozycje-i-rozne-sily-spoleczne-to-nie-mozna-mowic-o-demokratycznych-wyborach-o-uczciwym-panstwie

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

18:55

i co jeszcze?? urnę wyborczą na głowę mają założą?hehe

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

PO=Oszuści+donosiciele+tusk+merkel

Jeszcze mam wyliczać?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

poprawka,sorry ale ja jestem 2

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tak donoszą że u nas kulawy chce zrobić dyktaturę podobną do tej na Białorusi czy Korei Północnej . I mają w tym moje pełne poparcie

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -