Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Sos do spaghetti

Ilość postów: 13 | Odsłon: 694 | Najnowszy post
  • Sos do spaghetti

    jaki sos dobry do spaghetti? Chciałem zrobić na święto kobiet. Proszę o podpowiedzi... tylko bez głupich komentarzy

    Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Sos do spaghetti

      Sam chcesz zrobić, czy pytasz o gotowy do kupienia w torebce/słoiku?

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

      Odp.: Sos do spaghetti

      kup w proszku bolonese, mięso mielone podsmaż, dopraw i lepszego nie ma:)

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

      Odp.: Sos do spaghetti

      Przygotuj dwie patelnie, na jednej podsmaż mięso mielone do lekkiego zrumienienia posyp solą i pieprzem. Na drugiej smaż cebulkę i czosnek, dodaj przyprawy, np. zioła prowansalskie, bazylię /suszone/, paprykę i zalej przecierem pomidorowym. Połącz mięso i sos, gotuj kilka minut do połączenia smaków, dopraw do smaku. Makaron to oczywiście spaghetti, ugotowany al dente. Podawaj na gorących talerzach, polany sosem, udekorowany świeżą bazylią. W miseczce podaj utarty ser twardy. Ja biorę mięso wieprzowe, ok. 60 dkg na trzy porcje, 3-4 cebule, kilka ząbków czosnku, olej dobrej jakości. W oryginalnym przepisie występuje jeszcze marchewka. Smacznego!

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Sos do spaghetti

        Po co te dwie patelnie? Najpierw cebulę, czosnek ewentualnie inne warzywa a do tego mięso i reszta i dusić razem.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

      Odp.: Sos do spaghetti

      sugo włoski

      Gość_foliarz
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Sos do spaghetti

        Jego nie słuchaj. BARIILA najlepsza.

        Ciemniak13
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Sos do spaghetti

          Ludzie!!!!!Wy takie coś jecie i żyjecie jeszcze?Pracowałem kilka lat w restauracji we Włoszech i nie wiem,czy smród przyrządzanego przez Was ,,spaghetti,, nie spowodowałby zamknięcia lokalu i ogłoszenia klęski w regionie.

          Sam sos do spaghetti przygotowuje się ponad dwie godziny.Wszystko musi być oryginalne,nie z puszek czy ze słoików.Ważnym elementem sosu jest dobór czerwonego wina,który jest jednym z wielu składników w/w.Zioła prowansalskie i papryka!!!!Hm-rzecz smaku,ale bardziej kierowałbym się w stronę świeżej bazylii.Mięso wieprzowe nie nadaje się do sosu.

          Zresztą,nie piszę więcej bo ktoś stwierdzi,że się wymądrzam.Wszystkim,którzy chcą naprawdę ugotować super smaczne spaghetti po bolońsku,odsyłam do przepisów kuchni włoskiej.

          Smacznego życzę wszystkim.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Sos do spaghetti

            z glodu bym zszedł jakbym sam sos robił 2 godziny

            Gość_foliarz
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Sos do spaghetti

              Człowieku,ale jaka przyjemność!Założyciel wątku chce zrobić to danie na Dzień Kobiet,a więc święto.Chyba warto poświęcić trochę czasu ,by sprawić przyjemność ukochanej osobie.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Sos do spaghetti

                a to co innego jak na dzien kobiet ,nie doczytałem

                Gość_foliarz
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

            Odp.: Sos do spaghetti

            Gość z 11:59 ma absolutną rację . Dla mnie najlepszy sos do spaghetti to tylko świeże pomidory ze świeżą bazylią i delikatnie dopełniony smak odrobiną cukru i soli , do posypania parmezan . Niestety nie sezon u nas teraz na pomidory , te które są dostępne się nie nadają .

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Sos do spaghetti

              Ja zamykam w słoikach w sierpniu i mam na całą zimę. Teraz pomidory niespecjalnie się nadają w ogóle do jedzenia a co dopiero do sosu. Też mnie zmierziło jak czytam przepis z 10:10 czy ten 10:07, żeby kupić sos... Autor chciał zrobić sos a nie kupić.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -