Mam obydwie niedaleko, nie wiem co wybrać dla dziecka.
Zdecydowanie SP nr 1, później dopiero do gimnazjum katolickiego…
Cóż takiego widzicie w tej SP1? Jak dla mnie to normalna szkoła, przereklamowana i tyle. Jeśli ktoś mieszka blisko to może być ale w każdym innym wypadku odradzam.
Zgadzam się z gościem z 09:56. Jedynka to szkoła przereklamowana. Nie ma w niej nic, czego nie byłoby w innych szkołach.
A wkatolickiej to uczą na zakonnicę,czy kleryka!
Głupoty gadacie , to szkoła podstawowa a nie seminarium duchowne. To że odmawiają modlitwę przed nauką jest takie straszne i czyni dziecko zakonnicą czy księdzem?
Nie czyni, ale ... ja chcę wychować dziecko, które samo będzie chciało być katolikiem, a nie dlatego, że modlitwa przed, modlitwa w czasie i modlitwa po ...
Co do katolickiej się nie wypowiadam bo nic na ten temat nie wiem.
Co do PSP 1 - mam tam dziecko i ogólnie jestem zadowolony chociaż szału nie ma nic nadzwyczajnego się nie dzieje:) Nawet powiedziałbym, że jest zbyt katolicka gdyż nie wolno robić dyskotek w piątek.
Mieliśmy również pierwsze dziecko w szkole po za Ostrowcem i też było o.k.
Jak poświęcisz dzieciakowi swój czas to będzie się dobrze uczyło w każdej szkole. W podstawówce i gimnazjum kluczową rolę gra zainteresowanie rodziców i pilnowanie lekcji. Dzieci jak to dzieci wolą się pobawić :) i to naturalne.
Co do kształcenia w szkołach typowo katolickich to jak mówiłem nie znam poziomu nauczania ale jestem przekonany, że jest indoktrynacja w jedną stronę, gdyż szkoła uczciwie informuje, że jest katolicka. Zależy więc czy komuś to odpowiada czy też nie.
Dziwne masz podejście gościu 21:14. Czy to znaczy, że w domu też nie odmawiacie modlitw? To by znaczyło, że sam nie jesteś katolikiem a więc nic dziwnego, że nie chcesz aby Twoje dziecko uczyło się w szkole katolickiej. Weź jednak pod uwagę to, że nie jesteś sam na świecie i nie każdy musi myśleć tak jak Ty.
no a nie od najmlodszych lat trzeba kierowac mu droge
zalezy czy masz syna czy corke
XYZ jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz. Pozwól, że to my, rodzice będziemy wybierać dla dzieci szkoły.
Ja mam bardzo dobre zdanie o katolickiej, pełna kultura!
Super dyrektor!
ludzie jakie modlitwy,nawet do kosciola chodzic nikt nikogo nie zmusza,to jest normalna szkola.ale ze wspaniala atmosfera i nauczycielami,corka jest bardzo zadowolona
katolicka oczywiście