Jak myślicie, kto na takie miano z polskich "znanych i lubianych" zasługuje na takie miano?
https://propolski.pl/korwin-mikke-zasnal-podczas-przemowienia-premiera/
To ciekawe, najpierw dowiadujemy się że jakieś słowo wygrywa plebiscyt, a potem dowiadujemy się jak brzmi i co oznacza.
Pogratulowac bombelkom cofniecia umyslowego.
Nijak nie mogę się dopatrzyć dowcipu w tym tworze językowym i jakoś nigdy wcześniej nie widziałem tego słowa w internecie, to jak mogło wygrać jakiś plebiscyt? O co tu chodzi?
Powinni wybrac najzabawniejsze imie, juz mam typ Alan vel Anal
Słowo wygrało w wyniku głosowania niespełna 10 tysięcy osób. Głosować mógł każdy, nie tylko młodzież. Ściema, a nie młodzieżowe słowo roku.
To glosowanie to chyba w szkolach specjalnych gdzie nauczycielki nie podkreslaja bledow w dyktandach zeby nie stresowac bombelkow
20:01 to nie są żadne błędy, ale inne opinie na temat ortografii. Nie dyskryminuj zwolenników innej ortografii.
Nie ma "innej ortografii". Ortografię polską ktoś zna, albo nie i jest analfabetą.
Najdziwniejsze, że tę głupawke młodzieżową promuja media. W tym lokalne radio.
23:50 użyty przed Ciebie cudzysłów nie jest zgodny z polską normą. Przecinek przed albo też zbędny. Wbrew temu co twierdzisz, pisanie z błędami to nie analfabetyzm. Bardzo wiele wypowiedzi pisemnych z błędami jest w pełni zrozumiałych. Hyba rze nie znasz jenzyka, to ftedy nie zrozumiesz.