Tylko bierz kasę przed wykonaniem sprzątania. Znam przypadek, że "paniusia" nie chciała zapłacić za sprzątanie, bo stwierdziła, że "jakość wykonania usługi, jej zdaniem, jest niezadowalająca" i wyprosiła kobietę z domu nie płacąc ani grosza.
Kurczę z takimś czymś się jeszcze nigdy nie spotkałam....a zajmuję się tym już parę lat. Ale będę to miała już na uwadze☺
Bierzesz kasę i zaczynasz sprzątanie. Nie ma przecież żadnego problemu, bo nigdzie się nie oddalasz. Ludzie potrafią być perfidni i nikomu nie należy ufać.
Dziękuję Ci bardzo za podpowiedz i pokierowanie. Przyda się...ale tak wogóle to ciężko kogoś znaleść...
Chyba mówi Pani sama o sobie...widze że ogólne chamstwo i podłość się szerzy
21:29. Gdzie spierdzieli? To niech zamkną drzwi, jak nie wierzą. Chciałbyś wysprzątać komuś cały dom łącznie z myciem okien i na koniec zamiast zapłaty dostać kopa w tyłek?
Może trzeba wieszać ogłoszenia w blokach na tablicach ogłoszeń?Opracuj sobie jakieś fajne, rzucające się w oczy ogłoszenie i roznieś po blokach. Forum nie czytają ludzie starsi, którzy bardzo często potrzebują pomocy w tym zakresie. Teraz z tą pandemią, to chyba jednak musisz poczekać, ale może to niedługo potrwa.Powodzenia.
Mam taką nadzieję że niedługo coś się ruszy...chcę otworzyć sobie działalność jednoosobową i dlatego szukam chętnych...mam nadzieję że się uda.
Na tego typu sporadyczną usługę nie musisz otwierać działalności gospodarczej. Robisz to legalnie bez działalności gospodarczej.
chetnie bym skorzystal bo szukam kogos kto by ta stajnie augiasza ogarnal chociaz raz na 2 tyg.niestety zbyt daleko od ostrowca na dojazdy
Słyszałam o tym...ale ja bym sobie składki chciała opłacać w Zusie..
Więc jak niby ?
Ja na Twoim miejscu poszedłbym do ZUSu i powiedział, że chcesz pracować legalnie i niech Ci wyjaśnią coś masz zrobić. Niestety chyba ZUS też pracuje tylko zdalnie. Upewnij się i może zadzwoń tam. Najpierw zorientuj się na temat ilości potencjalnych klientów i czy warto uruchamiać DG. Podoba mi się to, że masz ochotę do pracy, a nie tylko jak inni, szukasz sposobu, jaki by tu zasiłek z MOPSu załapać.
Nie lubię wyciągać rąk po darmowe pieniądze....mam 2 sprawne ręce to sobie mogę sama zarobić.dziękuję za to info
Chętnych znajdziesz ale aby ktoś się zadeklarował to musi znać ceny. Opracuj cennik, udostępnij i wtedy będziesz miała obraz czy znajdziesz chętne osoby.
A może skorzystałabyś z dotacji z Biura Pracy na jakiś sprzęt do sprzątania? Nie mam zielonego pojęcia czy jest taka możliwość i ile dają na takie cele, ale może w między czasie, jak jest pandemia i nie wejdziesz do domów, to dowiedz się coś na ten temat?
Może jakiś uczciwy i mądry pracodawca zatrudniłby Cię u siebie? Widać, że jesteś chętna do pracy i chcesz uczciwie pracować, wtedy nie musiałabyś się już niczym martwić tylko wykazywać się w pracy?Przecież fajni pracodawcy też czasem czytają forum.