Aparat do identyfikacji metodą spektrometrii masowej wraz z wyposażeniem dodatkowym oraz materiałami zużywalnymi – to sprzęt, jaki „zasili” wyposażenie Wielospecjalistycznego Szpitala w Ostrowcu Świętokrzyskim. Podczas sesji, jaka odbyła się 24 stycznia radni powiatowi wyrazili zgodę na przyjęcie darowizny od Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Sprzęt wart 855 tysięcy, a dyrektor zarobił ponad 600 tysięcy. To ile można by kupić sprzętu, gdyby jego pensja była dwa razy mniejsza? Mógłby wspaniałomyślnie przekazać jedną swoją pensję na zakup sprzętu. Dałby dobry przykład pracownikom.
https://naostro.info/sprzet-za-855-tys-zasili-ostrowiecki-szpital
Ja bym się z takimi zarobkami nie pchał na bycie „twarzą” zbiórek chatytatywnych. To tak, jakby mieć w domu wartościową złotą monetę i np. zbierać na chorego wnuka. Hipokryzja.
Nooo - był taki u nas ,tylko że on nie zbierał na wujka ale na jeszcze bliższą osobę . DRAŃ i łobuz
Napis z bilbordu przed wyborami parlamentarnymi Owsiaka brzmiał dokładnie tak:
"Polacy! Pokonajmy to ZŁO!!!
WYGRAMY [WOŚP]
z SEPSĄ ogólnopolski program walki z sepsą"
W grudniu 2022 r. puszczali w Radio Ostrowiec życzenia świąteczne, m.in. takie:
"Idą święta. Wiem, nie będą łatwe. Bolą nas ceny codziennie wyższe i niepewność przyszłości. Ale czujemy, że ZŁO truchleje, że rodzi się nadzieja. I kiedy będziemy łamać się opłatkiem z bliskimi, kiedy będziemy z dziećmi wypatrywać pierwszej gwiazdki - pamiętajmy, że światło zawsze wygrywa z mrokiem. Życzę Wam ciepłych i rodzinnych świąt. Donald Tusk."
Tak pieniądze WOŚP wykorzystywano do kampanii Tuska.
Owsiak przekazuje jakiś śmiesznych kwot na szpital, jakiś ochłap na dodatek tuż przed orkiestrową niedzielą. Jakie to jest żałosne i głupie, obliczone na naiwność prostego ludu.
A ile zebrali w ubiegłym roku w Ostrowcu ...?
Za to pisowcy przekazywali kase tylko do swoich kieszeni i swoich kolesi
Tak se tłumacz 12:46.
Hańba 12:35.
Jestem w szoku .