Europosłanka "Wiosny" Sylwia Spurek wystąpiła do Komisji Europejskiej z interpelacją poselską. Według niej podczas budpwy trasy S7 narażone są siedliska chomika europejskiego...
Podczas budowy odcinka drogi ekspresowej S7 pod Miechowem narażone są siedliska chomika europejskiego, który jest gatunkiem zagrożonym. Inwestor ignoruje głos ekologów i lokalnej społeczności. Postanowiłam wystąpić do KE z interpelacją poselską w tej sprawie
- napisała europosłanka "Wiosny" Sylwia Spurek na swoim koncie na Twitterze.
Jak widać po walce o krowy mleczne, których "los jest zdeterminowany przez płeć" oraz o łososia sałatkowego, przyszedł czas na obronę chomika europejskiego. Ta Pani naprawdę ma w swojej pracy priorytety!
https://telewizjarepublika.pl/spurek-chce-zablokowac-budowe-trasy-s7-tym-razem-poszlo-o-chomika,86472.html
Masz coś do chomików?
Do chomików nie, ale poważne zastrzeżenia mam do stanu umysłu wielu europosłów opozycji.
Którzy nie mają nic do chomików? Czyli pośrednio coś masz do chomików. Tylko co?
Porada dla ciebie 22:01: lepiej myśli się na trzeźwo. Chyba, ze zaliczasz sie do tego grona powyżej.
Ha! Mam Cię! A gdyby to nie były chomiki tylko żubry? Wtedy byś się nie bulwersował, prawda? Chomiki są małe, a żubry są duże i je lepiej widać .Czyli masz gdzieś chomiki, a wręcz jesteś chomikofobem (gatunkopatą)!
Precz z chomikofobami! Chomiki były tam pierwsze!!!
Aż trudno sobie wyobrazić, co byłoby, gdyby akurat ten gatunek wymarł. Świat jeszcze do dziś nie pozbierał się po wyginięciu dinozaurów, po co kolejna tragedia
te chomiki się same obronią, są bardzo agresywne i mimo małych rozmiarów potrafią stawiać czoła dużo większym od siebie stworzeniom
Wkurzony chomik atakuje ruskich
Jusz puszczę i kornika obronili....
Wiosna i wszystko jasne. Miejmy nadzieję, że dostali się pierwszy i ostatni raz.