Witam, mam do Was pytanie ile metrów zimnej wody w ciągu miesiąca średnio może zużyć cztero osobowa rodzina? Pytam gdyż mnie przyszło 50m za 3 miesiące i mam dopłatę jak nigdy do tej pory, może to normalne a może mam jakiś przeciek nie wiem. Napiszcie mi swoje zużycie dla porównania
Z jakiej spółdzielni jak z osm to może źle liczniki spisane proszę sobie sprawdzić jaki stan licznika jest .a miałam tak Pani w spodzielni źle odczytala licznik.
ja na Pułankach na 2 osoby dostałam kosmiczny rachunek po wymianie wodomierzy, a w spółdzielni mówili, że jestem czwartą osobą z tym samym problemem i też chodziło o zimną wodę!
Ja też N pulankach i jest nas tylko dwoje a rachunek 250 zl. Nigdy tyle nie mialam.
Witam czy to normalne ze w 5 osobowej rodzinie zużycie wody zimniej na miesiąc wyjdzie 16.59m3 i dodam że dwoje dzieci było u dziadków a partner w delegacji . Wynajmujemy mieszkanie właścicielka mieszka pod nami licznika nie ma w mieszkaniu właścicielka ma w piwnicy czy to możliwe że place i za nią? Czy w wodociągach udziela jakich kolwiek informacji?
U nas 4 osobowa rodzina zużycie wody ok 11m3
Ja nie wiem jak często wy się myjecie , ja sam w ciągu tygodnia zużywam około 7m3 wody co na miesiąc daje mi 28m3. Prysznic codziennie , garczki, pranie raz na 3 dni żeby nie zalegało . Czasem jak mi ludzie mówią że u nich to 7m3 w ciągu miesiąca idzie to nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak im z kroku musi za przeproszeniem śmierdzieć :)
Czyli ponad 900 litrów dziennie basen masz?
dom prywatny 2 osoby 150 zł na miesiąc
zużycie metrów nie jest uzależnione od metrażu domu aod liczby osób tam zamieszkujących. Jak będzie 200-metrowy dom a mieszkała 1 osoba to zużycie wody będzie niskie, a w małej kawalerce z 4 osobami + małe dzieci i zużycie bardzo duże
u mnie w bloku 4 osoby 10m2 na miesiac wiec po kwartale mam nadplate ok 30 zl
Ludzie jak tak mozna rodzina 5 osobowa pobiera w kwartal 4 m.A jednak mozna nie wpuszcza sie do domu jak spisuja tylko sie dzwoni podaje sie 4 zamiast 20 m.i sa zwroty a drugiemu sie dopisuje i tak wlasnie jeden na drugim zeruje po co te darmo zjady siedza wtych biurach jest proste powiedzenie jaki kierownik tacy pracownicy a ludzi robi sie w konia bo oni musza wyjsc na swoje
Gość 1:43 to ja nie wiem co Ty robisz, że tyle wody używasz. U Nas rodzina 2+1, my z mężem codziennie prysznic, czasem choć rzadko ale się zdarzy i dwa razy dziennie, mycie włosów osobno nie w prysznicu codziennie, naczyń nie zaliczona ilość milion razy dziennie, myte na bieżąco a nie zbierane i myte naraz. Do tego mamy maluszka, codziennie kapany, pranie chodzi u Nas nieomal codziennie rzadko co drugi dzień. Zużycie wody 6m miesięcznie maxymalnie.
nie bądź takim"czyściochem"-chciałbym to widzieć jak siedzisz codziennie pod prysznicem,a pranie to chyba skarpetek co 3 dni.