Gość_s.w. miałaś po prostu jakieś szczęście, to się ciesz, a nie wymądrzaj! a ja jak byłam 5 lat temu na stazu tylko 4 miesiące to mam szanse się dostać na staż?
Nie wymądrza się tylko ma rację! JA byłam na 2 stażach bez żadnych znajomości!!!
Za pierwszym razem chodziłam do PUP dzień w dzień, chyba z litości mi dali:-)
Za drugim razem poszłam i dostałam od razu 3 oferty!!! Poszłam na spotkanie i i nie zdążyłam dojść na następne, bo pracodawca już się zdecydował i do mnie oddzwonił!
A wy siedzicie w domu i narzekacie na forum zamiast wziąć sprawy w swoje ręce!!!
Nie ja już się dawno nie 'stażuję'!
Jak chcesz wiedzieć to pierwszy staż odbywałam po maturze, żeby sobie dorobić do studiów! Drugi po licencjacie, studiując jednocześnie!
Jak to ktoś wcześnie napisał, pieniądze ze stażu były dla mnie raczej kieszonkowym...bo jak tu się utrzymać za 450 zł?! (tyle płacili jeszcze niedawno!)
Staż nigdy nie był szczytem moich ambicji!
Ale śmieszą mnie ludzie, którzy zamiast ruszyć tyłek siedzą tylko przed kompem i narzekają!!!
kazdy chce pracy a nie stazu - po to ten urzad jest, jak ktos wczesniej dobrze okreslil, to jest urzad pracy czy urzad stazu?? ogarnij sie i niech ci nie mydla oczu stazami z kasy pozyskanej zewnatrz na darmowego robola
Najczęściej to ludzie sami chodzą po pracodawcach i oni wystawiają wnioski imienne na tą osobę. I pózniej do PUP i tu już on decyduje. A te co są nie wystawione na konkretne osoby to tu PUP przeważnie kieruje absolwentów po wykształceniu albo tych co po kilka razy dziennie w PUP siedzą. I pracodawca nie dzwoni do osoby która się na staż dostała tylko dzwonią z PUP by dopełnić formalności bo trzeba kartę zdrowia odebrać, dokumenty, umowę podpisać. Do konca kwietnia teraz będą umowy podpisywane.
Gość była stażystko, jakby była praca to każdy by tyłek z domu ruszył! a może Ty opowiesz jak to wzięłaś sprawy w swoje ręce...
To siedź w domu i czekaj,aż PUP lub pracodawca przyjdzie do Ciebie do domu z ofertą pracy!
Czy ktoś wie czy staż na pracownika administracyjnego jest jeszcze aktualny?
podobno jest staż w biurze poselskim. Oczywiście trzeba mieć wykształcenie wyższe
http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm
moze to kogos zaciekawi
Byłem w PUP niedawno - pod pokojem gdzie załatwia się staże ludzi jak mrówek, aż czarno. Dobrobyt po ostrowiecku - zgroza.
a czy ktoś wie czy duzo jest chętnych na staz na pracownika admnistracyjnego?
20.08 Ty jestes lub byles stazysta w hucie czy zyjesz z pracy niewolnikow,to ze ludzie szukaja lekkiej pracy jest zrozumiale,jeszcze z pracy rak nikt niczego sie nie dorobil.Stypendium stazowe w ubieglym roku wynosilo 765.45zl.W nowym roku stypendium mialo wynosic 2/3 tej sumy,przeciez to sa zarty.