Nie wiadomo, podobno pierwszeństwo mają Ci którzy nigdy na stażu nie byli, ale różnie to bywa. Ludzie sami sobie staż załatwiają, z gotowymi wnioskami od pracodawcy przychodzą, wszystko zależy od PUPU. Można próbować, nic nie stracisz.
a czy ktoś może wie, jak byłam 4 lata temu na stazu tylko 4 miesiące a mam 28 lat to mam szanse na staż?
Ja byłam w tamtym roku i też się zastanawiam czy mam jeszcze szansę bo zostały mi 3 miesiące do wykorzystania a więcej nie dadzą niż 3.
Pani na moim stanowisku gdy byłam się podpisać powiedziała że mam szanse na staż 3 miesięczny i poinformowała do kiedy jest składanie wniosków, więc nie wiem jak to już naprawdę jest.
Tak się staracie o te staże. Powiedzcie czy te pieniądze wam wystarczą na życie?
Przyjmują ale rodzinnie,czyli dzieci byłych lub obecnych pracowników jak wszędzie.
Nie wystarczą, ale innej pracy nie ma, to nawet o staże się ludzie zabijają. Firmy zwietrzyły interes, że mogą mieć za darmo wykwalifikowanych pracowników i zamiast zatrudniać na umowy biorą sobie stażystów, za których nie muszą nic płacić. Same oferty stażu niedługo na rynku zostaną.
Pieniądze unijne są chyba do 2012r, tak? A co potem? Nie będzie już dotacji-to te możliwości staży, zakładania działalności się chyba diametralnie zmniejszą
A można wiedzieć czy miałaś wystawiony wniosek imienny na staż i sama byłaś u pracodawcy w sprawie stażu czy urząd pracy sam Cię skierował?
A miałaś staż w tamtym roku? czy parę lat temu?
jak ktoś będzie dziś w pup to niech napisze czy duzo ludzi pod tymi stażami i czy ktoś się dostał
ja byłam dzis, ludzi nie za wiele. Ja ponad cztery lata temu byłam na stażu, skierowanie dostałam na staż, ale pani dyr. nawet nie chciała ze mną gadać, od razu powiedziała ze juz ma osobę. Taki to urzad, wydaje po 20 skierowan na jedno miesjce a dyrektor i tak bierze swojego. śmiech na sali i zawracanie ludziom głowy