Najbardziej poszkodowana grupa polskich pracowników.Praca po 4-5 godzin dziennie ferie świąteczne 2 miesiące wakacji,roczny urlop zdrowotny.Ich pensje powinny być uzależnione od wyników nauczania uczniów.Uczniów w szkołach mniej a emeryci nauczyciele pracują.
A składkę zdrowotną na zus też powinni płacić
Czarny rozumiem że znasz to z autopsji -czy raczej wyczytałeś w internecie?Przegapiles swoją szansę mogłeś przecież zostać nauczycielem miałbyś prace po 4-5 godzin dziennie ,dwa miesiące wakacji i jeszcze o feriach zapomnialęś.
Co za głupie gadanie "możesz zostać nauczycielem". Ja bym chętnie została- mam ku temu wykształcenie, ale bez dobrych znajomości graniczy z cudem dostać się na kartę nauczyciela. Idźcie do pracy w szkole prowadzonej przez stowarzyszenie lub w takim przedszkolu to zobaczymy czy nadal będziecie narzekać. Na wasze miejsce jest mnóstwo chętnych do pracy na takich warunkach.
4-5 godzinn dziennie to jest praca przy tablicy, i za tyle im płacą, reszta roboty za free.
Jestem nauczycielką. Bardziej durnej grupy zawodowej nie widzialam. Jestem tak glupia, ze jeszcze pracuje za te pieniądze. Najgorsze, ze lubię dzieci i nie mam odwagi odejsc. Chociaż myślę o tym coraz częściej
Eska Eska dawaj dawaj nie żałuj odejdź odejdź !!! po co blokujesz miejsce idź nie powiem gdzie?! ale gadanie aż palce bolą od pisania ciągle im źle niech się zamienią z górnikiem albo z chociażby innym pracownikiem samorządowym ciągle mają coś do powiedzenia!!! A inni i to bzdurne gadanie "było zostać nauczycielem" ku... a na 40 godzin ich i dopiero dać kasę tak jak pielęgniarka 2.500 tysia miesięcznie i niech robią wielkie BOGI nie do ruszenia. nie strajkują i kasę im odjąć za nierobienie nic. o i niech se żyją.
Gościu, ty na pewno do szkoły pod górkę miałeś :)
Straszenie przez pana Broniarza odstąpieniem od promocji uczniów do następnych klas to głupota tego człowieka, który od 20 lat nie ma do czynienia z nauczaniem, a tylko siedzi na posadzie przewodniczącego związków za UWAGA bagatela 12 tys. zł. miesięcznie. Fakt, że nauczyciele mają jak mówi potężne narzędzie, którego mogą użyć to ja powiem - NIECH SPRÓBUJĄ !
Tak, tyle tej roboty mają że faktycznie :) Ha, ha, ha...