Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Strajk nauczycieli.

Ilość postów: 853 | Odsłon: 39084 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 308

Odp.: Strajk nauczycieli.

https://nowiny24.pl/nauczyciel-zarobil-za-malo-gmina-musi-to-wyrownac/ar/5720460

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 345

Pare ładnych milionów wydano już na dezinformację aby "ciemny lud" buntować przeciwko nauczycielom. I jak widać po wpisach "ciemny lud" to kupuje.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Strajk nauczycieli.

Ten, jak piszesz "ciemny lud" może mieć jednak swoje doświadczenia i to nagatywne u podstaw, których leżą oczywiste patologie, które mocno zakorzeniły się w szkolnictwie, a które to doświadczenia znajdują teraz swój wyraz w stosunku do strajkujących. Po prostu w człowieku jest coś takiego, co nazywa się sprawiedliwość. Być może, granice elementarnego poczucia sprawiedliwościi nie w każdym legły w gruzach. Tym samym, nie każdy musi uznawać tak wybujałe roszczenia tej grupy zawodowej za słuszne i to zwłaszcza w sytuacji, gdy środki strajkowe dobrano w taki sposób, by odczuły to dzieci. A dzieci w społeczeństwie, dla rodziców, to grupa najsłabszych, która jest szczególnie chroniona i na którą podniesienie ręki może skończyć się drastycznie - jej połamaniem. Pamiętajmy zresztą, że każdy kij ma dwa końce...nie zapominajmy o tym zwłaszcza przed posądzeniem kogoś o ciemnotę.

Dla mnie z kolei ciemnotą jest stan, w którym walcząc o wyższe apanaże z rządem, działa kieruje się w inną stronę niż przeciwnik. Wychodzi w tym strajku na to, że dla nauczycieli, takim przeciwnikiem jest uczeń, bo za mało - według nauczycieli - dostają oni na niego subwencji. To nielogiczne i pachnie ograniczonością myślową. Co w sumie mało mnie dziwi oceniając chociażby manipulacyjne techniki, jakim poddawani są nauczyciele podczas różnego rodzaju szkoleń. Kto ulegnie takim manipulacjom zmierza już tylko w dół wyłączając rozumowe myślenie. Po prostu coraz mniej czerwonych lampek zaczyna zapalać się takim nauczycielom i przyjmują wszystko jak leci, zupełnie bezkrytycznie. Niestety takie techniki manipulacyjne są stosowane i w innych branżach.... Powiedzmy, że ja w takiej machinie niekoniecznie kiedyś chciałam brać udział, bo jestem człpwoekiem zbyt świadomym zagrożeń z tego płynących dla mojego człowieczeństwa.

Teraz czas na was, drodzy pedagodzy.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie za dużo tej propagandy jak na jeden post?

O strajku rząd wiedział od kilku miesięcy nie od wczoraj i to tylko rząd odpowiada za zaistniałą sytuację w oświacie. Jeśli tego nie pojmujesz to po prostu przestań wypowiadać się w tym temacie a nie szczuj wzorem działaczy pisu ludzi przeciwko sobie wypisując bzdury.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Za zaistniałą sytuacje odpowiadają wszystkie rządy a nie działacze pisu,nie szczuj ludzi przeciwko sobie totalny idioto z 6:51.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 353

Po raz kolejny wstawiam ten cytat, w odpowiedzi na twoją teakcjęna moje słowa. Inne są zbędne. Gdybyś chciał się do nich odnieść, to cię wysłucham, cyt: " "Odrzekł mu Jezus: «Jeżeli źle powiedziałem, udowodnij, co było złego. A jeżeli dobrze, to dlaczego Mnie bijesz?» ( J 18, 23).

To "NA RA" :))

Felice123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Korekta : reakcję na

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 357

Odnieść do papki medialnej serwowanej przez rząd można tylko wyłączając pis-media i uruchamiając własny rozum, czego życzę o ile takowy posiadasz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Serwowane "papki" zostawiam takim jak ty, u których rozum już tylko w fazie zaniku. Gdybyś przypadkiem nadal nie rozumiał, udawadniając swoim wpisem wtórny analfabetyzm, to ja-  pisząc o patologiach w oświacie - mam na myśli własne doświadczenia.  Wiesz, moich dzieci, sytuacje szkolne, o których piszę nie zepsuły, bo miałam nad tym pieczę i reagowałam. Nie każdy jednak rodzic, na skutek zapracowania, ma świadomość panujących w szkołach patologii szkodzących zdrowiu psychicznemu jego - rozwijających się szybciej, niż to wynika z kalendarza chociażby - dzieci, a co w sposób oczywisty zaburza ich rozwój...że o sferze ducha już nawet nie wspomnę. Czekamy na okrągły stół- my rodzice, bo co prawda "mądrości" z czasów Kluzik - Rostkowskiej stawiającej na tzw. "rozwój" ( który, jak widać na przykładzie ówczesnych sześciolatków idących do szkół, rodzi obecnie szereg problemów intelektualno- emocjonalno- psychicznych takich dzieci, które muszą rozwiązywać już rodzice), powinny odejść już do lamusa, to nadal widać w mentalności pedagogów tamte podejście do dzieci/młodzieży, którego owoce zbierzemy/zbieramy my - rodzice.

Acha.... i na szelki wypadek dodam (gdybyś dalej nie załapał), że pisząc o niekorzystnych dla zdrowia i psychiki dzieci- trendach ( takich - w krótszej lub dłuższej perspektywie czasowej), mam na myśli zjawiska wprowadzane głównie ( choć zdarzają się tu działania i samych nauczycieli/ dyrekcji, choć już nie tak liczne...ale jednak) bocznymi drzwiami do szkół (poza prawem lub wbrew niemu) na skutek bierności, bezmyślności, niefrasobliwości i krótkowzroczności ciał pedagogicznych, bo świadomego działania na szkodę dzieci - może jestem tu naiwna - dalej nie zakładam. Czekam na rzeczowe rozmowy o tych sprawach przy okrągłym stole....w końcu chodzi o nasze dzieci....nasze, a nie państwowe czy samorządowe. :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

I dalej uprawiasz bajdurzenie ale nic w tym dziwnego skoro wiedza o szkole i nauczycielach oparta jest na propagandowym przekazie.

Wszystkie szkody jakie dotykają oświatę to zasługa działań obecnych władz i ludzi pokroju Elbanowskich.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Bajdurzenie to zwykle uprawiasz Ty 06:44.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 372

Czy mógłbyś wskazać, na podstawie czego twierdzisz, że ja kłamię twierdząc o bajdurzeniu ? Zwróć uwagę, że podałam tu już kilka faktów z lokalnego podwórka i nikt nawet nie śmie tego zanegować. Jak myślisz- dlaczego ? Nadal liczę na refleksje ze strony nauczycieli.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Niedługo to Twoje samouwielbienie wlasnej mądrości spowoduje ze nadmiesz się jak balon i pękniesz. I uprzedzając- na nic slowa o pokorze, służbę itp. Jaka jestes każdy widzi.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czyli nie tylko ja widzę, że Felice jest nadęta jak zeppelin?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 375

Nie odpowiedziałeś na zadane ci pytanie. :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Skąd pewność że to było moje pytanie?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Niech tak znaczy tak, a nie - znaczy nie. :))

Czy też twierdzisz, że kłamię ? Jeśli tak, to proszę poprzeć takie zdanie.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 1617192122 ... 45464748
Przejdź do strony nr
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę