Tak dla przypomnienia tępym lemingom.
https://centrummedialne.pl/wydarzenia/w-2012-r.-publicystka-z-czerskiej-radzila,-by-zwalniac-nauczycieli-z-pracy.-a-dzi%C5%9B-zobaczcie-sami?fbclid=IwAR2TlZco7x8l5KnLxjoNSg2r7QGWyd-ZotNDRDSlOYOoQK2c0uzW6mIrZpM
Bardzo dobry pomysł.
Na pomysł pozwu zbiorowego ja wpadłam, ale oczywiście admin tego nie puściła. Dlaczego nasze dzieci mają cierpieć,że nauczycielom zachciało się strajkować?
Ann ... jest mały problem dla ludzi wierzących. Oni po sądach nie powinni nikogo włóczyć. Trzeba rozmawiać....czekam więc na ten okrągły stół zapowiedziany przez premiera. Bez rozmów nikt nie rozumie do końca sytuacji drugiej strony, a tym samym - tak naprawdę i swojej. Te rozmowy są potrzebne, by uszło napięcie i smród wywietrzał, a nasze dzieci w szkołach zaczęły na poważnie realizować obowiązek szkolny - w zgodzie z czałokształtem przepisów w zakresie oświaty, bo z przykrością stwierdzić trzeba, że z tak sponiewieranym prawem w tym zakresie przez osoby odpowiedzialne za realizację tych przepisów w "terenie" już dawno nie spotkałam i bynajmniej nie wynika to wcale z niewiedzy tego środowiska.. wręcz przeciwnie - częstokroć u podstaw tego leży buta i aroganctwo oraz traktowanie szkoły jak prywatnego folwarku.
Kasy nie dostaną za strajk więc niedługo im się znudzi.
Ten pan wynajmuje sie też jako mąż "na godziny". marny autorytet.
https://gazetakrakowska.pl/wynajmij-meza-na-godziny/ar/328465
ten nauczyciel wyraźnie pisze, ze prace nauczyciela traktuje nie jako dochód.
Ja bym nie chciałą aby ktos tak pokręcony dzieci uczył
https://franczyzawpolsce.pl/trendy-franczyzy/8166-czy-maz-nadal-do-wynajecia
Robią z siebie błaznów, żebrzą o pieniądze, uważają się za lepszych od innych i to co non stop powtarzają, że młodzież ich wspiera. Ja też bym wspierał jakbym był w szkole i dzięki strajkowi miałbym wolne. Żenada. Powinni się wstydzić mówiąc polakom że 3000 netto to mało.
Najnowszy sondaż, jaki Instytut Badania Spraw Publicznych przygotował dla serwisów RadioZET.pl i StanPolityki.pl, nie napawa raczej Jarosława Kaczyńskiego optymizmem.
Na pytanie o poparcie dla działań różnych polityków, to właśnie prezes PiSu zajął niechlubne pierwsze miejsce wśród polityków, których poczynania nie cieszą się poparciem. Aż 57,24% respondentów stwierdziło, że zdecydowanie nie popiera działań Kaczyńskiego. Łącznie z osobami "mniej zdecydowanie przeciwnymi" to prawie 64%!
Prezes PiS-u zdecydowanie wyprzedza w tej kategorii drugiego Grzegorza Schetynę, którego działań nie popiera 55% badanych, i trzeciego Morawieckiego z nieco ponad 52% sprzeciwu.
Nie popieram.
Ja mam 1630zł na rękę i 4 osoby na utrzymaniu i nie mam możliwości strajkowania. Nauczyciele mają dużo więcej i narzekają, że nie mogą godnie żyć. Powinni podnieść pensje o 1000zł wszystkim z minimalną pensją.
zmień pracę i zostań nauczycielem i wtedy zacznij godnie żyć
Proszę skończyć pedagogikę i do pracy w szkole jak tak bardzo zazdrościsz zarobków.
Czyli nauczyciele godnie żyją :) Nie popieram strajku nauczycieli.
Apel do rządu!
Proszę nie podwyższać już więcej nauczycielom.
Dziś pan nauczyciel chemii w Milionerach TVN znowu "błyskał" wiedza i inteligencją. W pytaniu "Gdzie wyprodukowano broń zwaną "pepeszą" nie znał odpowiedzi i typował na Czechy, odrzucając ZSRR mimo, że wtedy kiedy tę broń produkowano istniała Czechosłowacja a nie Czechy. Dobrze, że tatuś mu pomógł. Poległ na określeniu "Peszel". Najpierw wskazywał na zbiór danych osobowych z zawodami, ale odrzucił argumentując, że po co komu takie zbiory danych osobowych(?!) Prowadzący był jego wywodami wyraźnie zakłopotany.
Z wielu takich występów nauczycieli w programach daje się zauważyć brak wiedzy ogólnej. Od nauczyciela wymaga się jakiejś erudycji. Kiedyś tacy właśnie nauczyciele mnie uczyli. Pamietam nauczyciela, który bywał w moim rodzinnym domu. Nazywalismy go chodzacą encyklopedią.
Słuchając te protest piosenki...O Boże,kto uczy nasze dzieci....