20:58 takie argumenty tylko zwiększają niechęć między stronami, a nie o to chodzi.
Po tych starjkach i ich podejściu do sprawy (chęci wyłudzenia pieniedzy )stwierdzam, że nauczycielke to patola!
Ja już dawno to stwierdziłem. Ze świeca teraz szukać naprawdę porządnego nauczyciela.
Co to znaczy porządna nauczycielka,?
To ma być zakonnica?
Porządny nauczyciel to taki który dzieci wychowuje anie ich stresuje i strajkuje. Co to za ludzie którzy chcieli nie dopuścić do matury młodych obywateli.Więc się zastanówcie jaki przykład dostali od was młodzi ludzie.
Wg madki porzadny to rozpieszczony bachor wychowany bezstresowo ktory ma miec najlepsze oceny pomimo ze sie nie uczy. Ja zrobilbym wszystkim dzieciom testy na inteligencje zeby raz na zawsze mamunie zrozumialy ze glupota bombelka jest wrodzona a nie z winy nauczyciela.
a może testy na inteligencje dla nauczycieli żeby raz na zawsze się dowiedzieli jakimi są pedagogami
W/g moich obliczeń, nauczyciele w roku szkolnym 2018/19 przepracowali ok. 4 miesiące.Resztę czasu wagarowali, potem ferje, wakacje, wycieczki szkolne, zielone szkoły, święta, dni nauczyciela, imprezy okolicznościowe, dni patrona, matury (nie dla wszystkich) itp.
10:37 wycieczka szkolna to praca, a jeżeli jest dwudniowa to jest dodatkowo zupełnie niezgodna z kodeksem pracy, ponieważ nauczyciel przez cały czas ponosi odpowiedzialność za uczniów, a jednocześnie nie ma żadnej przerwy w pracy. Zielona szkoła to praca 24h/dobę pomnożone razy liczba dni wyjazdu.
Uświadom sobie, że wyjazd z dzieckiem jest rozrywką tylko i wyłącznie dla rodzica tego dziecka, dla pozostałych osób to praca.
Uznając wyjazd na wycieczkę i zieloną szkołę za coś innego niż praca, można by stwierdzić, że osoba będąca pilotem wycieczek zagranicznych też jest na stałych wakacjach, kierowca jadący autobusem z Ostrowca to Gdańska robi sobie wypad wypoczynkowy itd.
Większość wycieczek, wyjazdów szkolnych powinna być w ogóle zlikwidowana. Zapewnianie rozrywek dzieciom to zadanie rodziców.
Nie chciałabym jeździć na te wycieczki i zielone szkoły z młodzieżą, jaki to stres musi być 24h/ dobę sprawdzać po nocach czy nie piją, nie biorą dopalaczy, narkotyków, czy się nie bzykają, nie dziękuję.
Popieram. Zapewnienie rozrywek dzieciom, to zadanie rodziców, którzy je dobiorą zgodnie ze swoim sposobem na wychowanie własnych dzieci.
Tak Tak popierajcie się drodzy pedagodzy. Co to za człowiek który chce zmarnować młodemu życie tak jak chcieliście aby nie było matur.
Nauczycielu drogi, dostajesz prawie 5 tysi na ręke co miesiąć i jeszcze narzekasz, że raz do roku musisz dopilnować przez 2-3 dni dziecko na wycieczce szkolnej (i to też nie wszyscy nauczyciele).Pracujesz w tzw. ochronce, co się szkołą nazywa.Jak ci tak żle, idź do każdego -do słownie do każdego innego zawodu, za 2 tys. będziesz musiał za...... ć .Porównasz wtedy cieżar tej i innej pracy.
Masz zryty beret przez propagande pisowska. Idz i spytaj kto z nauczycieli w ostrowcu zarabia 5tys. A bachory to zabierajcie sami na wycieczki, siedzita na mopsach to mata czas
Za czasow PO/Psl wiele szkol przemianowano na stowarzyszenia i tam nie wiem czy maja chociaz ponad 2 tys!moze ktos sie wypowie!
Dziwi mnie,ze wtedy prezes Broniarz nie byk taki wyrywny do strajku!?