Jeśli praca w życiu szkodzi porzuć pracę o co chodzi. W szkołach prywatnych takie same płace mają lepiej nauczają i na pensje nie narzekają.ZNP powstało za komuny i niczego nie rozumie podwyżki by chciało lecz o poziomie nauczania zapomniało.
Spoleczenstwo jest co raz glupsze. To wina rodzicow nie nauczycieli ze gowniaki zamiast czytac ksiazki trzymaja caly dzien leb w smartfonie.
12:03 Czarny nawet nie czuje, jak rymuje. Rymy składa, niczym poeta Mickiewicz Adam.
Tylko nie weź tego na poważnie, z poezją masz tyle wspólnego, że może kiedyś przechodziłeś obok pomnika jakiegoś poety.
Na pomniku Adama siedziałem i talentu swojego jak wy nie marnowałem dobrze pracuje i dobrze zarabiam i o przywilejach swoich na forum nie gadam.Wszystkie dzieci to dobro nasze a wy je gówniakami nazywacie takie podejście pedagogiczne jest wasze.
Gowniakami nazywa je osoba, która twierdzi, że nie chciałaby z dziećmi pracować i nie pracuje.
18:46 uczniowie? nauczyciele? rodzice? pracownicy sekretariatów? pani księgowa? czy też Twoja rodzina Cię zdenerwowała i tak sobie napisałeś?
Pewnie roszczeniowa maDka bOMbelka co mowi ze za 2tys to z wyplaty nie wyzyje ala za 1tys z mopsu juz da rade
Strajkowali i dostali jeszcze pieniądze, nagrody i dodatki motywacyjne. To jest sprawiedliwość!!!!
Ty sie za robote wez a nie po mopsach lataj a bombelki za nauke.
3 tys. to zarabia nauczyciel zaraz po studiach, dyplomowany tzw. profesor w liceum ma 4,5 tys. plus dodatki, wysługa lat itd.
Prozniaki brać się do roboty, bo czekoladek na koniec roku nie będzie pasożyty za ludzkie pieniądze
Od września 2019 roku w związku z nowelizacją Karty Nauczyciela, płace w oświacie będą przedstawiać się następująco:
stażysty – 2782 zł brutto,
kontraktowego – 2862 zł brutto,
mianowanego – 3250 zł brutto,
dyplomowanego – 3817 zł brutto.
Wg Ciebie Nauczycielu to dużo, czy mało? Przedszkolanka, nauczyciel w 1-3 np zarobi 2782zł a nauczyciel przedmiotu załóżmy fizyki czy chemii dostanie niespełna 4tys?
Mnie tyle wystarczy, jestem dyplomowany i na moje konto z wysluga 20 lat wplywa 3300 netto. Nauczyciel fizyki nie zarabia tyle, co napisalas, chyba, że ma wychowawstwo, jest tuż przed emerytura i jakiś dodatek, albo nadgodziny, dopytaj tego nauczyciela.
Matka Szkoda, ze na głupotę nie ma lekarstwa.