A ja tam lubię STRAŻ MIEJSKĄ mimo że dostałam mandat praca jak praca a każdy robi swoje co mu każą
No nie wiem, nie wiem.... czy każą im siedziec podczas służby na zapleczu ....
Z tym 85% to pewnie lekka przesada. Ale osobiście muszę tę straż pochwalić. Wiele razy spotykałem się z SM w Ostrowcu, 99% to była pełna kultura. I straż miejska podjeżdża na interwencje zawsze (jak do tej pory), nawet tam gdzie nie chce policja.
Fakt, przyjeżdżają, fakt -pełna kultura i na tym koniec, bo kończą im się uprawnienia, wiele razy prosiłam o pomoc w pewnej sprawie i nic, nic nie mogą zrobić, To po co są, jak nie mają uprawnień do wielu rzeczy i jedyne co mogą, to karzą do sądu iść. Bez sensu.
Bydło jakich mało ciagle mandaty nawet czasami nieuzasadnione
bydlo to ty jestes panie marcinie ile lat zyje ani policja ani straz mi w drodze nie weszla a ja im.
ogladaliście filmik http://www.youtube.com/watch?v=40nB6QuvqpE cygan elektryk wysokich napiec on w bardzo dosadny sposob mowi o strazy miejskiej i ja sie z nim zgadzam;)
Straż miejska to nowy twór demokracji i jest tak samo potrzebna jak ochrona czy policja.
no policjaznci to raczej się z nich nie smieją bo jak zauważyłem nie raz maja patrole łączone więc czemu mieli by się śmiać z ludzi z którymi pracują??? co do wykształcenia to jak sam skladałem tam papiery to w rozmowie z komendantem powiedzial ze 90% pracowników ma wyzsze wykształcenie..żeby się tam dostac minimum średnie..a potem na miesiąc na szkolenie do szkolki policyjnej i egzamin państwowy przy komendantach wojewódzkich z KPP..więc nie piszmy głupot