Takie rozwiązanie jest przydatne bo biletomatow u nas nie ma a kioski nie zawsze są otwarte.
10:23 racja, powinny być też biletomaty, choćby na przystankach w Rynku, przy szpitalu, co najmniej jeden na każdym osiedlu mieszkaniowym, przy cmentarzach.
10:05. A mnie już dawno nie dziwi twoja paranoja na temat koloru czerwonego, czerwonoarmistów i komunistów. Tobie czas się zatrzymał na latach 80-tych i tak żyjesz w swoim urojonym świecie do dziś. Cóż choroba psychiczna i tylko współczuć.
MZK to upadły trup z taborem do zezłomowania! Prywatna konkurencja kładzie na łopatki MZK.
11:44 nie zgodzę się, autobusy MZK to duże, wygodne autobusy, a nie busiki
A co prawda w oczy kole, czerwony pajacu. To ty coś bredzisz o bratniej armii. Widać że ich kochasz. Na szczęście takich blaznow jak ty jest coraz mniej w tym mieście. To ty tęsknisz za jedynie słusznym ustrojem skoro o tym piszesz. Żal mi ciebie. Jesteś żałosny.
Gościu 11:44 kładzie na łopatki w czym? Chyba nie w zarobkach pracujących tam ludzi. Ta konkurencja powstała dzięki "dziwnej" wówczas polityce MPK - spółki miejskiej.
12:16. Nikt na tym forum nie jest bardziej żałosny od ciebie stary pajacu.
Oj zabolało komuszka z12.49
09:41 jakie czerwone?
Wracając do tematu uważam iż e bilet jest nie strzałem w 10 tylko koniecznością. Do tej pory Ostrowieckie MZK nadal było w 20 wieku. Teraz mamy bilet godny 21 wieku. Szybko, wygodnie, nie trzeba latać i szukać otwartego kiosku bądź drobnych na bilet.
Ilość sprzedanych biletów w pierwszych tygodniach jest wg mnie bardzo duża co świadczy że pomysł był dobry.
Mamy też autobusy na miarę XXI wieku z "teoretyczną" klimatyzacją. Przy obowiązkowych maseczkach przy temperaturze +30 to prawdziwe wyzwanie dla pasażerów. Kierowca jest odgrodzony i ma okienko otwarte. Reszta bez dostępu powietrza, bo okna są zaprojektowane do aktywnej klimatyzacji.
Z oknami to masz rację, można się udusić. Ostatnio jechałam mzk, dobrze że siedziałam blisko drzwi to przynajmniej na przystankach gdy były otwierane można było złapać oddech.
MPK czy MZK to tylko zmiana facjaty. Dziadostwo było i jest.
Pan prezydent co rusz to ogłasza sukces w RO. A kiedy ta nowa baza, bo na razie rosna nowe drzewa. Ale znowu ktoś zarobi na trzeciej wycince.
MPK dostawała od miasta 400-500 tysięcy złotych miesięcznie, czy nowa spółka MZK też dostaje?
W autobusach powinny być biletomaty, płatność gotówką i kartą
Dokładnie tak gościu 21:06 , jak to ma miejsce w cywilizowanych miastach. Nie wyklucza to zakupu przez internet. Ale nie może być tak, ze pasażer nie ma mozliwości zakupu biletu w autobusie.