Witam. Gdzie trzeba zadzwonić aby podłączyć światłowód do domku jednorodzinnego na terenie KoloniiRobotniczej? Jakby co to na ulicy jest już kabel przeciągnięty
Do właściciela światłowodu - Orange, Fortes Kielce, Netia? Może na puszce jest jakiś namiar?
Nie radzę bawić się w Fortes i Netie. Orange polecam. Bezproblemowo podpięte, szybko i działa pięknie póki co:)
Ja mam światłowód z Netii 100 mbit/sek (w bloku) za 10PLN miesięcznie przez dwa lata, instalacja i router 1PLN. Po dwóch latach 20PLN miesięcznie. Była promocja dwa razy więcej za dwa razy więcej, ale nie skorzystałem, bo mi to niepotrzebne, ale można było mieć 200 mbit/sek za 20PLN w tej właśnie promocji.
Także ja na Netię absolutnie nie narzekam.
Witam, nie polecam bawić sie w ORANGE , korzystam i polecam www.fortes.pl
Tak zgadzam się fortes, ale jest problem z dostępnością tej usługi, wygląda na to że firma ma za mało instalatorów i mocy przerobowych aby sprostać oczekiwaniom. Pytałem się o dociągnięcie kabla w marcu i odpisano mi, że najdalej za 3 miesiące będzie, a mamy koniec października.
Natomiast Orange ułożył rękami podwykonawców sobie magistrale w całym mieście (bo mniejsi dostali dofinansowanie z Unii) i podłącza tylko tam gdzie mu się opłaca (firmy, instytucje itp.)
Mi podlaczyli bez problemu w domku. Netia wolała za instalację (że niby przekopy - tylko nie wiem jakie i gdzie) prawie 10 tys. Podejrzewam, że po prostu tak walneli i żadnego wywiadu technicznego nie było. Orange ma na słupach i za instalację przez kontra, która trwała 2h zapłaciłem 49 zł. Jakość póki co mnie bardo zadowala, internet dosłownie fruwa.
Witam, nie polecam bawić sie w ORANGE , korzystam i polecam www.fortes.pl
Dasz link do SpeedTest.net i do SpeedTest.pl po swoich testach na linii FORTES razem z opłatą za linię i instalację?