Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Święci Felice123 i Magilla.

Ilość postów: 359 | Odsłon: 11599 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Święci Felice123 i Magilla.

11:18 bezwartościowym jesteś ty tak wielu innych psycholi na tym Forum nie zasługujących na miano human.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

12:24 Jeśli ja jestem bezwartościowy to kim ty jesteś. Ja nie mam misji jak felka przez dwa lata jechać i wysmiewać innych.I co się okazało? ze jest nierobem i na plecach innych chce się dorobić politycznego kapitału? A co , stanowislko męża radnego upoważnia ja do takich czy innych zachowań? Więc popatrz w lustro i pomyśl czy sam(a) jesteś human, czy też jednak jesteś ale twoj IQ odpowiada liczbie twoich lat.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 289

Odp.: Święci Felice123 i Magilla.

Nooooo, pewnie autorem dzieła jest tfurca sztuki wyższej. Może jakiś autorytet Kościoła się wypowie, bo jeśli stopy nie mają po 5 palców, to może być problem. Poza tym ten kolor... .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 331

Co chciałam ci powiedzieć...

Stawiam pytanie ( retoryczne, bo z mojej strony kończę tę miłą pogawędkę):

Czy można być otwartym na ludzi/ich problemy, gdy w środku tak naprawdę jesteśmy zamknięci?

I odwrotnie: czy można być zamkniętym na to co wyżej, gdy twoje wnętrze już ci na to nie pozwala?

Ad "badania wnętrza"...

Uznaj to za taki rodzaj laserowej penetracji wnętrza, tj jakby badanie odbywające się poza tobą. Ty tylko widzisz jego efekty. A co jest tym laserem? Bycie sobą. To najlepsze urządzenie do poznania drugiego człowieka, który sam siebie konfrontuje w swoim człowieczeństwie zostając postawionym wobec konieczności zareagowania na tego, kto hest sobą (takie wyjście z teatru lalek). I w tym kontekście podtrzymuję tu "wysoki sądzie" (przypominam ci tu, że ponoć " nie oceniasz"), że to nie ja demaskuję otoczenie lecz ono samo to czyni reagując na prawdę o byciu sobą. I mając to na uwadze, podtrzymuję też, że nie tyle tu chodzi o moją wiedzę o drugim człowieku, co o wiedzę tego człowieka o sobie samym. Wtedy dopiero jest szansa na postęp w człowieku.

Teraz idpowiem na to pytanie o to, czy coś by się zmieniło?

Nie, nic, by się nie zmieniło, bo nie można wyrzec się samego siebie, gdy do prawdy o sobie dochodzi się na drodze ustawicznego odnawiania umysłu, a tylko głupiec odcina się od korzenia.

Ps. Czuję zacięcie psycholigiczne. Miłych dociekań i konstruktywnych, prawidłowych wniosków życzę.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

cd. @ oksymoron...miłego dnia życzę. Oczywiście dnia Pańskuego - kolejnego.

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

Felka, mąż miał wczoraj wychodne na spotkanie partyjne?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 345

W tym poście Felice123 czuję ducha Ewangelii na dzisiejszy dzień Pański - kolejny (Mt 18, 15-20) z echem czytania sprzed tygodnia (Rz 12, 1-2).

Czy mam rację?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jak zawsze...jak zawsze.

Pozdrawiam starego znajomego. :))

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 349

Nie, @Felice123, nie oceniam. Pytam i akceptuję odpowiedzi, zakładając, że są szczere. Każdy demaskuje się sam (w tym się z Tobą zgadzam).

Dziękuję za poświęcony czas (wierzę, że nie był stracony) i życzę wszystkiego dobrego.

oksymoron@
              Zgłoś
              Odpowiedz

Prawda wyzwala od kłamstwa. Tym samym.są na tyle szczere na ile pozwoliłam Bogu/ Prawdzie wyzwolić się od kłamstwa.

Również dziękuję. Było miło wreszcie pogadać na tym forum dłużej także i z kobietą.

Poznanie tego o czym rozmawiałyśmy nie jest proste i raczej bez łaski wiary - niemożliwe.

Wszystkiego najlepszego. :)

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz

...uzupełnienie:

na ile pozwoliłam Bogu/Prawdzie wyzwolić się od kłamstwa i na ile On zechciał mi tę prawdę objawić zważywszy na etap dojrzewania w wierze. Gdyby uczynił to od razu (w jednej chwili), na przyjęcie całej prawdy nie bylibyśmy gotowi.

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ale ty jesteś, wiec wypier..aj spać, bo jutro czas do roboty.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 292

Do @oksymoron:

Chętnie odniosę się do twojego ostatniego posta w dogodnej chwili. Oby nie po miesiącu, jak poprzednio.

Wszystkim zaś spiskowcom/antyklerykałom/ludziom wrogim Kościołowi, tudzież niekochającym siebie zakompleksieńcom bredzącym coś tam o "wyśmiewaniu" i szukającym wartości u innych, których- z racji swojej niskiej samooceny-nigdy w innych nie będą w stanie znaleźć (bynajmniej...mnie na waszym "wartościowaniu" mnie, kompletnie nie zależy...tak dla jasności), traycyjne: Szczęść Boże.:))

Felice123
      Zgłoś
      Odpowiedz

Gościu 13:12 nie zauwazyłęm, aby ona "wyśmiewała" kogoś kogo można identyfikowac, a nie jest osoba publiczna. Ona nie wyśmiewa i nie pomawia jak wy Ją. jest inteligentna i pieknie pisze. Ponieważ nie jestescie w stanie intelektem jej dorównać to robicie to jak kiedys SB-eckie swinie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Więc niech pieknie pisze do ciebie po za forum.. Mnie i innych wkurza. Juz jest osoba publiczną. Wiadomo kim jest czyją zoną, wyraza głośno swoje poglądy, a mąż jest osobą publiczną.Nie mow o SBeckich świniach, bo pewnie sam wtedy dla idei donosiłeś.(aś)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak...tak...najlepiej dla szatana, gdy ludzie wiary "wyrażają swoje poglądy" cicho w jego królestwie. .Hahahah. Nic z tego. :))

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ty naprawdę wierzysz w szatana?????

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wierzy się w Boga.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
1234 ... 1415171920
Przejdź do strony nr
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -