Fajerwerki za 3 tysie. <3
Nie stać mnie ale chętnie bym popatrzył. Uwielbiam fajerwerki i zapach prochu o poranku
Ja kupiłem tylko za parę stówek ale też będzie na czym oko zawiesić.
Podobno w tym roku już 500zł. można wybulić za odpalanie fajerwerków bez zezwolenia.Dobrej zabawy życzę.
W nowy rok nie ma zakazu. Także dzięki za życzenia. Zabawa bedzie super.
Co także? Podaj mi przepis, który zezwala w tym roku na odpalanie fajerwerków.
Art. 51 ustawy z 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczeń (Dz.U. z 1971 r. nr 12, poz. 114).
Art. 62a i kolejne ustawy z 21 czerwca 2002 r. o materiałach wybuchowych przeznaczonych do użytku cywilnego (t.j. Dz.U. z 2012 r., poz. 1329)
Co do tematu to fajerwerki na własnym terenie mogę puszczać cały rok.
Za 500 zł. grzywny za każdym razem, możesz puszczać dzień i noc 365 dni w roku.
Nie ma takiego przepisu. Na swoim prywatnym terenie mogę puszczać kiedy chcę. Nie masz pojęcia nie dyskutuj. Bo robisz z siebie błazna.
Nie mieszkasz na bezludnej wyspie. Fajerwerki odpalane na twoim, prywatnym terenie zakłócają porządek publiczny i jak najbardziej takie działanie kwalifikuje się do grzywny. Wyprowadź się na Alaskę albo na niezamieszkałą Grenlandię i tam bezkarnie odpalaj co chcesz. Tutaj szykuj kasę.
Wojewoda, Prezydent, Burmistrz nie ma prawa wprowadzić czasowego zakazu używania fajerwerków na terenie województwa, miasta, powiatu, gminy. Tego typu zakazy są niezgodne z istniejącą już ustawą i zostały anulowane
Ma rację. 500zł poza Sylwestrem i Nowym Rokiem.. Chyba, że uzgodnione z policją.
Doczytaj do końca
W ciągu roku można puszczać fajerwerki jedynie na własnym terenie lub tam, gdzie mamy zgodę właściciela terenu. Oczywiście należy to robić nie naruszając ciszy nocnej i używać produktów pirotechnicznych legalnie dopuszczonych do obrotu na terenie UE.
Aczy bez fajerwerków nie można? Czy musicie tymi fajerwerkami wprowadzać w stan szoku zwierzęta i ptaki? Moim zdaniem powinno się zabronić odpalania tego chińskiego świństwa.