Co do Zenka. Czepianie się go to przejaw tej samej oikofobii co zawsze. Bo obciach, że robi disco polo.
Serio? Mówią to ludzie, którzy pląsali do ruskiego „nas nie dogoniat”, rumuńskiego „maia hi”, Panjabiego MC z Pakistanu czy skądś tam, Gangnam Style z Chin, „po ile ryba?” niemieckiego Scootera, słowackiego Eneja czy różnych rytmów z różnych zakątków świata, Alvaro Solerów czy innych. Tak samo podziwiamy zasłuchanych w głębokich tekstowo przemyśleniach w stylu „Moja miłość do ciebie wciąż płonie jak tytuł filmu o rasizmie w Stanach” albo innego zespołu Video.
Przychodziło byle co do radia z innego kraju i już „o jakie fajne, egzotyczne, niezłe to i takie świeże, dawaj głośniej, polej kurwa i balujemy”. Ale jak jest „dawaj głośniej Zenka i polej kurwa” to już obciach. Interesujące mechanizmy muszą zachodzić w takich głowach.
Na Nowy Rok życzymy takim ludziom wyjścia z kompleksów. Jest Zenek, jest nasz, ludzie go lubią i tyle. Przyjąć do wiadomości, odczepić się, nie hejtować. Takie trudne? Odpalcie sobie którą tam chcecie symfonię Mahlera z kieliszkiem w dłoni i nie zawracajcie dupy.
Brawo 12:18. Wszystko:)
12:18. Kimkolwiek jesteś, już Ci lubię. Czuję w Tobie bratnią krew. A na serio, jako założyciel wątku o benefisie Zenka, dostałem tyle jobów, że do dziś nie mogę się otrząsnąć, a chciałem choć na chwilę oderwać to warczące na siebie, forumowe towarzystwo od plucia. Kiedyś była teoria, że muzyka łagodzi obyczaje. W Ostrowcu ta teoria się nie sprawdza pod żadnym względem. Taki skansen mentalny.
Sławomir juź nie chciał śpiewać w Zakopanem miłości śpiewa w Chorzowie
No to kiedy ostrowiecki wieśniaku jedziesz do Zakopanego (chyba,że jeszcze w ogóle nie byłeś), żeby na Krupówkach błysnąć kulturą ... słowną?
Najlepszy Sylwester pod słońcem. TVN i Polsat znowu w tyle zostaną.
To wypie**alaj z "tenkraju"
Sylwestra w tvp nie bedzie. Bedzie transmisja mszy z torunia.
I Tadeusz z największym przebojem\;Daj,daj ,daj nie odmawiaj ,daj.
W TVNienawisc, gwiazda wieczoru będzie Słońce Peru ze swoim hiciorem" nie ma, nie ma i nie będzie"
Największy hit:nie ma,nie ma,kasy dla rydzyka...
W Toruniu na imprezie sylwestrowej będzie szereg atrakcji:
-rzut kopertą do kosza z datkami
-najszybszy przelew na konto Tadka
-gimnastyka akrobatyczna,kleczenie i całowanie dłoni wielebnego na przemian
-aukcja,kto da więcej
-sprzedaż obrazków potartych o cudowną sutannę Tadeusza
-biczowanie o świcie
-wybór najbardziej hojnego emeryta
-i wiele innych.
Wstep darmowy za bóg zapłac,ale pzeważnie po osiemset dają.
Dobrze źe cieplo będzie bo gdyby byl duży mróz to silikony i botoksy mogłyby artystą popękać