do 20:44 to nie tylko Twoj poglad ale tez tych co troche mysla i umieja dobrze czytac. Spoldzielnia teraz nic nie moze,wszyscy tam drza o swoja kase ale my mozemy przynajmniej nie miec prywatnych dlugow u komornika.
Nie mam jak umieścić screena z tego pisma, więc napiszę:
Należność główna z odsetkami i opłatami egzekucyjnymi, na dzień 27. 10.2016r wynosi - 15 593 173,67 zł
Dzienne odsetki od tej należności wynoszą : 2004,24 + 15% opłaty egzekucyjnej.
Konto jest podane w PKO SA o/Ostrowiec. To pismo jest tak zwanym zabezpieczeniem wierzytelności i dlatego niweczy wszelkie próby obejścia go pod odpowiedzialnością karną i finansową.
Czyli SM Hutnik pikuje w dół - do upadłości. 2 tys zł odsetek dziennie +15% kosztów komorniczych.
Czyli nie w taki to w inny sposób ...?
Jak to pismo wygląda, możecie zobaczyć tutaj:
http://temidacontrasm.info/sm-hutnik-w-ostrowcu/
Co należy zrobić po otrzymaniu takiego pisma?
adresat spółdzielnia
Napisano, że to mieszkańcy dostaja takie pisma.
Nie dostałam takiego pisma, znajome mi osoby też nie.
Nie wiem co się dzieje, a chce się dowiedzieć.
SM nie dała rady ściągać długów a pan komornik wziął się za to z przytupem. Podobno pisma od niego dostają ludzie ,którzy mają nawet jakieś kilkuzłotowe długi. Ale jaja.
Gosciu z 21:05 Zarzad mial obsluge prawna Zarzad mial kilka RN i co z tego wyszlo?Wyszlo z tego ,ze SM Hutnik juz nic nie moze zrobic nawet gdyby znalazl sie ktos potrafiacy zastosowac falandyzacje prawa.Gosciu .Markus dobrze wiesz co znaczy falandyzacja prawa. Niestety pism komornika nie da sie w zaden sposob obejsc.
Komornik już zajął ładną sumkę, jak myślicie ile?
Gosiu z 08:42 moze zapytaj w spoldzielni co sie dzzieje bo jak zwykle zarzad zachowwuje sie tak jak by wszystko bylo ok i lokatorzy nie maja sie czego obawiac
Mysle,ze czas na to abysmy zazadali od szanownego Zarzadu,zeby zwolal Walne Zgromadzenie bo termin biegnie.Czy tam nikt nie zna przepisow prawa?Nawet prawnik z Lublina?Zadajmy Walnego i to nie w trzech turach a w jednej na KSZO!!!!!!!! Moze wtedy nie beda mogli chachmecic a my dowiemy sie troche wiecej
Czarna rozpacz dla mieszkańców Hutnika , to może dla ew. pociechy(?) wszystkich niejaki Marcus z "Temida" napisałby .co stało by się .gdyby spółdzielnia przegrała sprawę o akty notarialne ? Dokładnie chodzi mi o mieszkańców na Ogrodach i w dole miasta w jakiej byliby sytuacji wlasnosciowej .Jeśli można to wariantowo :przegrana przed upadłością i po upadłości Huty. Jeśli nie nadwyrężę uprzejmości .to prosilbym jeszcze o dwie info : co by się stało z inwestorami z Polnej 7B (ich stanem posiadania mieszkań/pieniędzy wpłaconych), gdyby zarząd ogłosił upadłośc wówczas, gdy pierwszy komornik byl w Hutniku pod koniec lat 90tych( oni chyba nie mieli uregulowanych spraw spółdzielczych -mieszkania w budowie)? I druga sprawa , co wówczas z osobami (mówią, że było ich sporo ), które wzięły kredyty pod zastaw nabytych mieszkań po-hutniczych, jak zareagowały by banki ? itd Bardzo proszę o odpowiedz.
Niejaki Marcus sądzi, że ktoś kto jest odpowiedzialny za obecną sytuację w SM "Hutnik", za to co będą teraz ci mieszkańcy przechodzić, NIE POWINIEN W OGÓLE ZABIERAĆ GŁOSU W TEJ SPRAWIE!!
Powinien "zaszyć się" w domu i co najwyżej późną nocą, z naciągniętym kapturem na głowę wyjść na spacer.
To do ciebie "gościu z 16.32!
A gdzie podział się Pan Małpa.
gosciu z 20:52 teskinsz za gorilla bo pewnie o niego Ci chodzi raz tylko czytalem jego wopowiedz i nigdy wiecej.
siedzi w administracji na ul. Kościuszki i ma się dobrze!!!! błachhhha!!!
gosciu z 10:56 ciekawe dokad bedzie mial sie dobrze ten pierwszy znawca problemow sm hutnik