Powiem tak nie mam sie czego bać mało tego mam na to świadków ,że tak właśnie robią. Mało tego miałam sytuację gdy pan przyszedł odpowietrzyć mi kaloryfer. Poluzował śrubunek a potem nie mógł go skręcić. więc kapała z niego woda, mało tego powiedział, zebym coś podłożyła na noc bo on mi tego dzis nie zrobi. godzina 18.00 a ty rób człowieku co chcesz. Regulamin regulaminem ale jest prawo spółdzielcze i przepisy dotyczące bezpieczeństwa mieszkańców.Mogę godzinami opowiadać o tym co się tam wyrabia.
Będzie restrukturyzacja i ok
Ciągle do Tyłu, czyżby było to celowe mości spółdzielcy.
dotyczy GO Z 19.12.2016r. Jak trwoga, to… do CBA!.
Na co Pan czekał i czeka tyle lat panie radny i członku Rady Nadzorczej SM Hutnik???. Może interesowały tylko diety?.
Gościu z wczoraj 12:10 nie będzie restrukturyzacji i nie łudż się, że jakos to będzie. Wszyscy, którzy mają spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu powinni jak najszybciej zgłosić się do spółdzielni po wniosek na wyodrębnienie lokalu, wypełnić go i złożyć w spółdzielni. Spółdzielnia umówi na załatwienie aktu notarialnego którym lokal zostanie wyodrębniony. Takie działanie jest konieczne bo gdy spółdzielnia stanie w stan likwidacji, łatwo będzie założyć wspólnotę. W bloku musi być wykupionych ponad 50% mieszkań. Więc bez takiego działania nie ruszymy i będziemy dalej dojeni przez syndyka, ponieważ wejdzie z chwilą ogłoszenia upadłości likwidacyjnej i nie będzie nas oszczędzał.
Hutnik nie płaci za wodę i ciepło do MWiK i MEC-u..Jako mieszkańcy Ostrowca bedziemy spłacać długi Hutnika w opłatach za wodę i ciepło. Dlatego należy odciąć media jeszcze przed świętami. Wesołych Świąt.
za znieczulicę społeczną i rozumienie na wspak , trzeba będzie płacić , odpryski dotkną wszystkich - brawo decydenci. Również Wesołych Świąt!.
Pan radny będąc w radzie nadzorczej spółdzielni mógł w ubiegłych latach zrobić co należało, a nie teraz do CBA.
10:56 do CBA donosi pewnikiem na Siebie!.
Czy w obecnej sytuacji płacić czynsz ,,komornikowi" ?
Oczywiście jesteś spółdzielcą a zarazem dłużnikiem.Każdy dłużnik musi myśleć o długu wcześniej zanim dorwie się do niego komornik.Czy ty myślałeś o tym,czy może pomagałeś tym co ten dług hodowali.Teraz nie ma zmiłuj trzeba płacić i wyciągać wnioski na przyszłość,może czasem warto wysilić swój umysł posłuchać ludzi mądrych i pilnować swojego interesu w odpowiednim czasie.
„… jesteś spółdzielcą a zarazem dłużnikiem.” (11:34) - co za bzdura! Posiadacze spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu, którzy rozliczyli wkład budowlany i nie zalegają z czynszem, nie są dłużnikami.
Doświadczyli tego choćby mieszkańcy z ul. Polana 7A i 7B, bowiem korzystając z praw, które wszak nie przysługują dłużnikom, założyli wspólnoty i dzisiaj mają tylko spokój. Dług Spółdzielni, której byli członkami, ich nie dotyczy, choć wiele kasy utopiono w „polne” zawiłości.
Gorilla
Gorillo czyli według ciebie gość z 07:32 nie powinien płacić czynszu komornikowi bo nie jest dłużnikiem,to dopiero jest bzdura.
Gosciu z wczoraj 10:56 nie wiem czy o tym samym radnym piszemy ale kiedys zapytalem czlonka RN co dalej z nami bedzie a ten szczerze ,a skad ja moge wiedziec , wiesz co w hucie robilem , wybraliscie mnie to jestem.
Są tu widzę tacy, którym doniesienie do CBA nie podoba się. Mają widocznie powód.
12:00 Nie pisz bajek przy okazji Świąt!!!.
Były lustracje były Listy polustracyjne jest Związek Rewizyjny , Krajowa Rada Spółdzielcza , sztaby prawników opłacanych przez Spółdzielców i czy Radny czy Rady Nadzorcze analizowały dokumenty lustracyjne czy wyciągały jakieś wnioski?.
Najistotniejsze były diety dodatki i podnoszenie ręki.
Gość Dziś, 12:49 Zgłoś
Absolutoria były z roku na rok, więc Zarząd był zadowolony ze swojej pracy, a nawet jak Prezes nie miał absolutorium to i tak go Rada Nadzorcza nie odwoływała.