Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Szczepić czy nie szczepić?

Ilość postów: 4673 | Odsłon: 263562 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Szczepić czy nie szczepić?

Zobacz co masz w jedzeniu, szczepionka to pikuś. I szczepimy się codziennie przetworzoną żywnością i ... żyjemy. Czy Ty nie umiesz normalnie żyć? Człowieku tak się nie da, Dla Ciebie świat to jedna wielka pułapka i spisek. Zlituj się!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

zależy co kto je, po drugie jedzenia nie podajesz dożylnie jest układ trawienny ludzie !!! i nie jesz pod przymusem adninistracyjnej grzywny jak to jest w przypadku szczepień , różnica kolosalna

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jaka jest cena jednego zabitego szczepionkami dziecka dla firmy farmaceutycznej?

Około 6,5 tys. $. Firma Glaxo została ukarana sumą 93.000 $ za wykonywanie nielegalnych eksperymentów ze szczepionką przeciw pneumokokom na niemowlętach w Argentynie, w trakcie których zmarło 14 dzieci. https://szczepienia.wybudzeni.com/2016/03/22/argentyna-zmarlo-14-dzieci-pneumokokom/ W tym samym zasie w Polsce też testowano tą szczepionke, a że u nas w kraju NOPy nie istnieją to nikt oficjalnie nie zginął

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2214

Odp.: Szczepić czy nie szczepić?

Nie ma w tej chwili czystej żywności, wszędzie opryski, nawozy bo nic nie urośnie. Mieszkam na wsi i widzę co się dzieje. Możesz minimalizować, ale nie dasz rady eliminować. To co jesz też idzie do krwioobiegu tylko inną drogą...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2204

Przecież wklejasz na tony linki do bzdetow, jeszcze ci mało?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

NADAL czekam na dowody na kłamstwa antyszczepionkowców. Ja mam dużo dowodow na kłamstwa proszczepionkowców. Powymieniamy sie?

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A czy mogą mi odebrać dziecko jeżeli go w ogóle nie zaszczepie ?

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie mogą. Przymuszanie do ryzykownego zabiegu medycznego jest nielegalne. Sory, bo miałem Ci napisać na meila jak sie bronić. Możesz w sumie przypomnieć.

W ramach przygotowania do rozpoczęcia prywatnej praktyki podczas mojego stażu pediatrycznego zostałem nauczony co robić jeśli popełnię potworny błąd. Nie powiedziano mi co mam powiedzieć rodzicom dziecka by lepiej mogli sobie poradzić ze swoim smutkiem, ani nie wyłożono mi żadnych etycznych standardów, których mógłbym się trzymać. Zamiast tego zostałem pouczony by zadzwonić do mojego ubezpieczyciela od błędów medycznych i postępować według podanych mi instrukcji. Gdybym musiał powiedzieć coś publicznie o poważnym, może nawet śmiertelnym w skutkach błędzie to miała być to magiczna fraza „To co stało się temu biednemu dziecku to przypadek jeden na milion”.

Dlatego jeśli coś pójdzie nie tak, często możesz usłyszeć jak lekarz mówi: „To przypadek jeden na milion”.

https://szczepienia.wybudzeni.com/2017/02/21/rodzice-i-dziadkowie-sa-madrzejsi-od-lekarzy/

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ale będę się musiała z nimi sądowac? Przychodnia wysłała zgłoszenie o nie szczepieniu do sanepidu. Co dalej będzie? Sanepid mi coś przyśle czy przyjdą do mnie czy jak?

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

podpisywałaś podsunięty przez nich druk świadomej odmowy?

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

6 porad Przemysława Cuske:

1. Nigdy nie deklaruj, że nie szczepisz, bo od razu staniesz się antyszczepionkowcem i ściągniesz tym na siebie kłopoty ze strony sanepidu.

Nigdy nie podpisuj „świadomej odmowy szczepienia”. Nie dość, że to jest niezgodne z prawem (!), to jeszcze natychmiast ściągnie na ciebie problemy z sanepidem.

2. Nie masz obowiązku szczepić dziecka zgodnie z urzędniczym kalendarzem. Ustawa z dnia 5 grudnia 2008 r o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi i Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 18 sierpnia 2011 r. w sprawie obowiązkowych szczepień ochronnych nie nakładają obowiązku szczepienia zdrowego dziecka w określonym terminie, więc masz czas od pierwszej doby do 19 roku życia dziecka. To Ty i tylko Ty decydujesz, czy i kiedy tego dokonasz (po ukończeniu przez dziecko 19 lat kończy się wakcynologiczny terror).

3. Urzędnik nie ma prawa decydować o terminie poddania zdrowej osoby jakiemukolwiek zabiegowi medycznemu.

4. Jeśli otrzymasz pismo z sanepidu lub z urzędu wojewody ponaglające do szczepień wysyłasz pismo imienne do tego urzędnika, który się tam podpisał, z zapytaniem o szczepionkę, np. jakie prace naukowe przedstawiają dowody na jej pełne bezpieczeństwo i skuteczność, jakie mogą wystąpić powikłania i jak są częste, jakie są korzyści ze szczepienia i skutki uboczne, jaka jest odpowiedzialność urzędnika, lekarza lub państwa za powikłania itp. Nigdy się nie zdarzyło, żeby urzędnik odpowiedział, zwłaszcza wyczerpująco, na te pytania, a ma taki obowiązek, dlatego piszemy wniosek do sądu administracyjnego ze skargą na urzędnika, że nie udzielił odpowiedzi na nasze pytania.

5. Urzędnik nie ma prawa nakazać poddania się zabiegowi, a wojewoda nie ma prawa wystawić wniosku o ukaranie grzywną przed upłynięciem terminu wykonania obowiązku (powtórzę – masz czas do 19 roku dziecka). Jeśli to robią łamią prawo, więc pozywamy ich do sądu.

6. Rodzic ma prawo odmówić szczepienia dziecka, bo tylko rodzic, a nie urzędnik czy lekarz, decyduje o tym w jaki sposób dba o zdrowie swojego dziecka i to definitywnie kończy sprawę i ucina wszelką dyskusję. Jeśli lekarz przymusza do szczepienia, a zwłaszcza jeśli drze mordę na rodziców łamie prawo. W takim przypadku piszemy skargę na lekarza do przychodni. A ja radzę zawsze chodzić do przychodni z dyktafonem i nagrywać drani, żeby mieć niezbity dowód ich chamstwa i pazerności (bo to nie wynika z troski o dobro dziecka, a jedynie z pożądliwości grubej kasy, jaką dostają od koncernów farmaceutycznych za 100-procentową wyszczepialność).

Autor: Przemysław Cuske

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Moja lekarka akurat nie naciska na szczepienie bo mówi że to wybór rodzica bo są zalety i wady szczepienia więc to rodzić decyduje

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Skoro nie naciska to dlaczego wysłali zgłoszenie?

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2211

Nic nie podpisywałam chociaż chcieli mi dać w przychodni coś do podpisu

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie naciska, nie podpisywalas a wyslali? To ciekawy bardzo jestem co Ci przyjdzie skoro nie unikasz szczepień. Lekarz ma wykluczyc przeciwskazania zgodnie z ulotką i chpl produktu oraz art.17 ustawy o zapobieganiu i zwalczaniu chorob zakaznych oraz na piśmie wystawic zaswiadczenie o przeprowadzonym badaniu kwalifikacyjnym. Jezeli tego nie zrobi szczepic nie możesz bo narazasz.sie na odpowiedzialnosc karną ze wzgledu na duże ryzyko powiklań i uszczerbku na zdrowiu dziecka.

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2216

Gość_Slavic, Antek jest wolny!!!! Jest jeden minus - nigdy nie wychodzi z domu, nie ma znajomych i pracy. Pasuje Ci?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dzięki, mam męża ale Antek to bardzo mądry i oczytany gość

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Rok 2005, szczepienia przeciw pneumokokom otrzymało 6,5 tysiąca osób. W roku 2005 na inwazyjną chorobę pneumokokową zachorowało 176 osób.

Rok 2018. Do 30 czerwca na IChP zachorowało już 745 osób, co zapowiada około 1500 zachorowań w całym roku 2018, czyli niemal 10 razy więcej, niż w roku 2005.

Jaka jest różnica między rokiem 2005 a rokiem 2018? Ano dziś mamy już około 2 milionów Polaków zaszczepionych przeciw pneumokokom, a w roku 2005 takich osób było zaledwie kilkanaście tysięcy.

A tymczasem Polskie Towarzystwo Wakcynologii zaleca szczepienie przeciw pneumokokom nawet wcześniaków, argumentując to "zaleceniami producenta".

PTW samo się więc prosi o kilka elementarnych pytań o szczepienia przeciw pneumokokom.

Skoro ktoś zaleca takie szczepienie, to z pewnością będzie umiał na te pytania odpowiedzieć...

http://szczepienie.info/pytania-do-ptw-pneumokoki-dla-wczesniakow/

WYKRES W NASTĘPNYM POŚCIE

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 118119121123124 ... 257258259260
Przejdź do strony nr
44 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę