Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Szczepić czy nie szczepić?

Ilość postów: 4673 | Odsłon: 263599 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Szczepić czy nie szczepić?”.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2454

Odp.: Szczepić czy nie szczepić?

słabiutko, myślałem że cie stać na mądrzejszą odpowiedź.. tyle lat odbija piłeczke i nadal udaje że nic nie wie :) ten człowiek bez honoru. Niestety to prawda co napisałem TRUCIZNA.

A oto dowód, że nie wiadomo, ile dzieci w Polsce umiera do 4 tygodni od szczepienia.

Co w tej sytuacji są warte polskie statystyki NOP, skoro każda śmierć dziecka np. na zapalenie płuc, SIDS lub sepsę, jeśli doszło do niej do 4 tygodni od szczepienia, to NOP, a Ministerstwo Zdrowia NIE WIE ile dzieci umiera w Polsce do 4 tygodni od szczepienia, ani nawet NIE WIE, kto takie informacje mógłby posiadać?

Tak właśnie prezentuje się cała prawda o wiarygodności danych na temat NOP w Polsce...

Wniosek o informację publiczną do MZ był następujący:

"Niniejszym wnoszę o udostępnienie mi następującej informacji publicznej:

liczba wszystkich (z wyłączeniem zgonów w wyniku urazów i nieszczęśliwych wypadków) zgonów odnotowanych w Polsce w latach 2014-2017 (z podziałem na wiek zmarłych osób w poszczególnych latach, w tym z wyodrębnieniem zgonów w kategorii R95 Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów, rewizja 10), do których doszło do 4 tygodni od zabiegu szczepienia.

Ewentualnie wnoszę o wskazanie organu, który dysponuje takimi danymi."

http://img.liczniki.org/20180808/FB_IMG_1533740765574-1533740876.jpg

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Szczepić czy nie szczepić?

antek co byś nie robił to nic nie zmienisz bo jest udowodnione że sszczepienia nie szkodzą więc daruj sobie te twoje wypociny. twój jeden i drugi goru (Zięba i wekefield) to oszuści co nie raz już było tu poruszane a Ty jak to ciele jesteś w nich zapatrzony bezkrytycznie.a oni robią kasę właśnie na takich gamoniach jak Ty.

Gość_Anty b.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

oczywiście że są szkodliwe, nawet 10 letnie dziecko jak poczyta ten wątek to sie domyśli, ale nie tępak anty b. Czekam zatem na te badania o nieszkodliwości bo nawet ministerstwo nie wiadomo dlaczego nazywane zdrowia ich nie posiada, ten debil za chwile powie że adiuwanty mają zbawienny wpływ na zdrowie oraz gwarantują DŁUGOWIECZNOŚĆ :))

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

jeszcze jak by tak tylko Zieba i Wakefield twierdził, ale to jest cała masa lekarzy. Niektorych za prawde usunięto z pracy, podpisales juz petycje? Takich lekarzy trzeba szanować.

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

antek, masz nową ksywę: Kornik Drukarz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2459

co jeszcze może napiszesz że to co zrobili twoji nawiedzeni wspolwyznawcy też nie miało miejsca jak zleci badania żeby potwierdzić za szczepionki powodują autyzm? a tu peszek bo wyszło że to bzdury no ale widzę że do Ciebie to nie dotarło

Gość_Anty b.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

bo powoduje i to udowodnione, no dawaj czekam żebyś mi udowodnił że szczepienia są nie szkodliwe bo tak powiedziałeś

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

antyNWO, a nie wiesz czy gdzies w ostrowcu mozna kupic papierki do badania pH ?

Gość_Slavic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2462

żyjesz? nic Ci nie jest?a szczepionki brałeś?ja tez moje dzieci również

Gość_Anty b.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

to że żyjesz to nie znaczy że są nie szkodliwe, wiadomo od dawna że wprowadzenie metali rtęci, aluminium, ołowiu jakichś fenoxyetsnoli, skwalenu, nagalazy prosto do krwioobiegu z pominięciem naturalnych barier ochronnych organizmu jak nerki czy wątroba może wywołać szereg chorób z nowotworem włącznie i wywołuje! po co sie upierasz jak dobrze wiesz że nie masz racji, pediatra jest tskim dużum autorytetem dla ciebie? znam lekarzy co wyśmiewają oleje cbd podawane na padaczke! a tylko one pomagają.

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty za to masz autorytety jeden oszust i naciagcz i drugi oszust i naciagacz no powiem Ci że szacun jak Ty masz takie autorytety to ja nie mam więcej pytań

Gość_Anty b.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

no z idiotą nie będę rozmawiał, zmieniasz ciągle temat.. dziad swoje a baba swoje

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

codziennie setki zagubionych rodziców

Potrzebuje Waszej pomocy! Co z głów to nie jedna.

Opiszę po krótce sytuację.

Z dwu i pół miesięcznym dzieckiem poszłam na szczepienie. Wybrałam szczepionki - jedna na jednej wizycie nie więcej aby móc obserwować objawy i reakcje. Osobiscie nie chciałam szczepień ale poddalam się presji najbliższej rodziny.

Co do szczepienia Zawszę dziecko trzymałam na rękach a tym razem było inaczej...

Lekarka zaczęła się do mnie rzucać, że mam oddać dziecko na przewijak w przychodni. Mowic, stwierdzenia "że ja nie obchodzi, że ja wybrałam jedną szczepionkę na wizycie, że ona da tyle ile ona chce". Zabrała dziecko siła, ktore już zaczęło wiszczec czując inne ręce i nagle drastyczne wyrwanie. Położyła je na przewijak, zaczęła wyciągać córce nóżki, trzymać je na siłę i krzyczała do pielęgniarki "no rób ten zastrzyk". Pielęgniarka nie miała jak dojść do dziecka, jak tylko od boku bo lekarka ciągnącą dziecko za nóżki torowała jej drogę i widoczność w kierunku dziecka. Dziecko od razu po zastrzyku przestało oddychać, nie oddychało tak ok 20-30 sekund. Chciałam wziasc dziecko i zacząć przywracać oddech, lekarka zaczęła mnie bić po rękach. Zaczęła trzasac dzieckiem jak jakaś zabawka, a po dłużej chwili bić je w pupę. Dziecko odzyskało oddech, chciałam kolejny raz je zabrać, już prawie miałam je w rękach. Po czym lekarka kolejny raz mnie uderzyła położyła znów dziecko na leżak, ciągnęła jak za nogi świniaka i zaczęła wrzeszczeć do pielęgniarki "no rób ten zastrzyk". Dziecko darło się w niebo głosy... Było czerowne, sine... Pielęgniarka na oslep zrobiła kolejny zastrzyk.

Od razu zabrałam dziecko i wybiegłam w raz z moja matką zabierając dziecko najszybciej jak mogłam. To było dla mnie najgorsze przeżycie w życiu:(((

Pierwszy raz widziałam tak drastyczne podejście do niemowlaka.

Tego samego dnia trafiliśmy do szpitala, dziecko nie ruszało nóżka, miało obrzęk, przeraźliwie płakało cały dzien. Do 3-4 dni nie ruszała nóżka swobodnie.

Obecnie złożyłam skargi gdzie tylko mogłam, wszczęto dwa postępowania - w izbie lekarskiej i u rzecznika odpowiedzialności zawodowej.

Niebawem idę na zeznania do jednej ze spraw.

Chciałabym was dopytać czy zdarzyły Wam się takie sytuacje, czy coś jeszcze mogę zrobić... Czy macie jakieś lekrury, których mogę użyć jako argumentów... Proszę was o jakie kolwiek...wskazówki, informacje, wasze spostrzeżenia... Po prostu wszystko co możecie.

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2468

Nie wiem gdzie lekarze w przychodni się tak zachowują. Jak u nas w Ostrowcu są tacy to ujawnij to albo przykładasz rękę do kolejnych tragedii. Człowieku nie można tak lekko pisać takich tekstów nawet cytować jeśli nie poprzesz tego dowodami i nazwiskami. Wiele rzeczy jest szkodliwych i co z tym zrobisz ?? Szczepionke trzeba podać idealnie zdrowemu dziecku najlepiej po teście crp dla pewności . Takie moje zdanie.

Gość_ChuckNorris
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

tu temat prosty cała wklejka to wymyśl czyjejś bujnej wyobraźni jak wiele innych które antek mam Tu zapodaje

Gość_Anty b.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czy wiesz, czym jest ten słynny NOP?

NOP, czyli Niepożądany Odczyn Poszczepienny, to zgodnie z polskim prawem każde pogorszenie stanu zdrowia - KAŻDE! - które wydarzyło się do 4 tygodni od szczepienia.

Jeśli więc dziecko trafia do szpitala z zapaleniem płuc 5 dni po szczepieniu, to mamy NOP. Jeśli dziecko umiera na sepsę 10 dni po szczepieniu, to oczywiście mamy NOP. Jeśli dziecko umiera "z nieznanych przyczyn" 25 dni po szczepieniu, to nadal mamy NOP. Jeśli dziecko umiera w noc po szczepieniu na SIDS czyli "śmierć łóżeczkową", to oczywiście też był NOP - ciężki, zakończony zgonem.

Co roku "z przyczyn nieznanych" oraz z powodu SIDS umiera w Polsce łącznie około 60 dzieci w wieku 0-1 lat.

Czy wierzysz w to, że żadne z tych dzieci - ŻADNE! - nie zmarło do 4 tygodni od szczepienia?

Bo np. w roku 2016 nie zarejestrowano ani jednego ciężkiego NOP-a zakończonego zgonem.

ANI JEDNEGO...

Czy wiesz, że w Polsce po prostu nie gromadzi się danych np. o ilości zgonów dzieci do 4 tygodni od szczepienia?

Podobnie, jeśli zapytamy GUS, GIS, Ministra Zdrowia lub PZH, ile dzieci w roku 2017 zostało hospitalizowanych przed upływem czterech tygodni od ostatniego szczepienia, jakie to było szczepienie i jakie jednostki chorobowe były przyczyną tych hospitalizacji, to nikt Wam takich informacji nie udzieli. Bo takich informacji nikt nie gromadzi. Takich informacji NIE MA!

Więc jak w takiej sytuacji ufać polskim statystykom NOP?

Wyszczepialność dzieci mamy na poziomie 95%. 60 dzieci rocznie umiera na SIDS lub "z nieznanych przyczyn" i do żadnego z tych zgonów nie doszło przed upływem 4 tygodni od ostatniego szczepienia? A przecież niemal każde dziecko, zanim ukończy 18 miesięcy, średnio co miesiąc otrzymuje jakąś obowiązkową szczepionkę...

W Norwegii co roku rejestruje się o wiele więcej ciężkich NOP-ów niż w Polsce, przy czym dzieci w Norwegii dostają o wiele mniej szczepionek, niż dzieci w Polsce...

Jak oszacować, czy obowiązkowa szczepionka Synflorix (pneumokoki) jest bezpieczna, jeśli NIE WIADOMO, ile dzieci i z jakich przyczyn było hospitalizowanych do 4 tygodni od podania tej szczepionki i jaki to odsetek wszystkich dzieci, które tę szczepionkę otrzymały?

Jak oszacować, czy Synflorix to szczepionka bezpieczna, jeśli nie wiadomo, ile dzieci zmarło do 4 tygodni od jej podania, jakie były przyczyny tych zgonów i jaki to odsetek wszystkich dzieci, które tę szczepionkę otrzymały?

Jeśli dziecko umiera "z nieznanych przyczyn", a niedawno było szczepione, to skąd wiadomo, że to szczepionka nie była przyczyną zgonu?

"Nie znamy przyczyny zgonu, ale to na pewno nie przez szczepionkę" - co o inteligencji rodziców myśli sobie lekarz, który wygłasza do nich taki tekst po śmierci ich dziecka "z nieznanych przyczyn"?

Potrafimy wykryć przyczynę zgonu faraona badając jego mumię sprzed kilku tysięcy lat, ale 60 dzieci rocznie umiera w Polsce nie wiadomo dlaczego. I nagle medycyna, która ustala przyczynę śmierci faraona, okazuje się bezradna... Ciekawe, prawda?

Choć oczywiście "To na pewno nie przez szczepionkę"...

Dlaczego żaden producent szczepionki nie odpowie Ci na pytanie "czy Wasza szczepionka została przebadana pod kątem jej wpływu na ryzyko choroby nowotworowej"?

Dlaczego żadna instytucja w tym kraju nie gromadzi danych statystycznych o zaniku odruchu ssania u noworodków, które zostały zaszczepione i które nie zostały zaszczepione?

Czy zanik odruchu ssania w takim samym stopniu dotyczy noworodków zaszczepionych jak i nieszczepionych? Nie wiadomo...

Na czym więc polega problem ze szczepieniami?

To jest dramatyczny dylemat: szczepić i ryzykować NOP, czy nie szczepić i ryzykować powikłania po zachorowaniu na chorobę zakaźną.

To jest dramat każdego świadomego rodzica, który wie, że z powodu braku informacji nie jest w stanie rzetelnie ocenić ryzyka zabiegu szczepienia, ale równocześnie wie, że państwowy aparat represji karami grzywny będzie go przymuszał do wielokrotnego wstrzykiwania w jego dziecko kilkudziesięciu obowiązkowych szczepionek...

A do tego wszystkiego taki rodzic "w gratisie" zostanie jeszcze dodatkowo opluty i zaszczuty przez opinię publiczną, regularnie i perfekcyjnie podjudzaną do nienawiści przez żyjące z reklam koncernów farmaceutycznych media, wrzeszczące wszędzie i codziennie o rzekomych epidemiach, które rzekomo sprowadzi na nas kilkanaście tysięcy świadomych rodziców, wyzywanych przez te media od "antyszczepionkowców" tylko dlatego, że boją się szczepić swoje dzieci ze względu na brak możliwości rzetelnego oszacowania ryzyka zabiegu szczepienia...

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ja tutaj nie moge wrzucać nazwisk bo nie zapytałem tej osoby czy sobie życzy, dla tego oszołoma już nie ma ratunki, ale jak jesteś chuck ciekawy i masz fb dodaj sie do grup stop nop a tam codziennie sobie poczytasz o dziecięcych tragediach, z imienia, nazwiska, i zdjęcia .

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 132133135137138 ... 257258259260
Przejdź do strony nr
44 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -