Dwie linie komórkowe WI38 i MRC5
CHPL #Priorix
Pkt.2. Żywy atenuowany wirus różyczki (szczep Wistar RA 27/3) namnażany w hodowli ludzkich komórek diploidalnych MRC-5
CHPL #MMRVAXPRO
Pkt.2. Wirus różyczki, szczep Wistar RA 27/3 (żywy, atenuowany)
namnażany w hodowli ludzkich diploidalnych fibroblastów płucnych WI-38
Marcella Piper-Terry omawia etyczne oraz zdrowotne kwestie szczepionek produkowanych w oparciu o komórki z aborcji
20 dzieci zmarło w Polsce po szczepieniach (tzw. NOP).
To jedno z nich.
Ofiara łamiącego prawa człowieka obowiązku szczepień w Polsce.
Dlaczego?
- bezmyślnie szczepi się noworodki bez wykluczenia przeciwwskazań,
- w 20 krajach Europy szczepienia są dobrowolne
- tylko Polska i Bułgaria obowiązkowo szczepi 2 razy noworodki
- w 14 krajach od 65 lat rozpoczęto wypłacać odszkodowania dla ofiar powikłań poszczepiennych
Ale nie w Polsce. W Polsce urzędnicy medyczni nasyłają na rodziców policję i sąd za odmowę zgody
_________
"10.08.2015 r. o godz. 17.25 przyszła na świat Amelka. Nasze szczęście urodziło się przez cesarskie cięcie. Dostała 10 pkt., ważyła 3200 g i miała 56 cm. Była doskonała. Jadła ładnie, była bardzo spokojnym dzieckiem. 11.08.2015 r. o godz 10.30 została zabrana na szczepienie. Po powrocie ze szczepienia nie była już taka sama. Zrobiła się płaczliwa, na buźce miała krople potu, strasznie się pociła, zaczęła co jakiś czas pokasływać. Moja mama zwróciła na to uwagę położnej, która stwierdziła, że to normalne, bo jest ciepło i suche powietrze. Reszta dnia wyglądała już właśnie tak, pokasływanie, straszne pocenie i senność. Zwróciłam położnej uwagę, że Amelka tylko raz uniosła delikatnie powieki, a tak nie otwiera oczu. Pani powiedziała, że na pewno jest zmęczona porodem. Około północy Amelka zaczęła płakać, więc ją nakarmiłam i odłożyłam obok mnie na drzemkę. "Zdrzemnij się kochanie, mama też odpocznie, a jutro przyjdzie po nas tatuś i zabierze nas do domu" - nie wiedziałam, że to ostatnie słowa do mojej córeczki.
Nie było żadnego jutro. Po 1w nocy obudziłam się, a Amelka była jakaś dziwna, nie reagowała, nie oddychała, nie chciała się poruszyć. Natychmiast wezwałam pomoc zabrali ją... O 2.30 stwierdzono zgon. Mąż do którego dzwoniłam przybiegł do szpitala w momencie, gdy lekarz informował mnie, że nie mogli nic zrobić. Pozwolono nam zabrać ją jeszcze na salę i się pożegnać. Rano przyszedł ordynator i powiedział "Ale nie myślcie Państwo, że to po szczepieniu". Dziwne, bo w naszym szpitalu nie robi się sekcji, a on już to wiedział. Sekcja wykazała obrzęk i sinice mózgu, co jasno wskazuje na zatrucie metalami ciężkimi. 20.08.2015 r. odbył się pogrzeb.
Nasza córeczka żyła tylko 33 godz. 33 godziny które zmieniły całkowicie nasze życie.”
http://img.liczniki.org/20181119/FB_IMG_1542654880517-1542655835.jpg
Jestem w szoku...zupełnie przypadkiem natknąłem się na ten artykuł: https://polki.pl/rodzina/dziecko,nie-truj-dziecka-szczepionkami,10054839,artykul.html dość popularny i nafaszerowany reklamami internetowy brukowiec przestrzega przed szczepieniami i...opisuje jak odtruć się z rtęci nawiązując do zaleceń zgodnych z Protokołem Cutlera. Jeszcze nie usunęli artykułu...i (mam nadzieję) autorki :-). Wspominają nawet o konieczności usunięcia plomb amalgamatowych. Chociaż podejście autorki do tematu szczepień jest dość zachowawcze (radzi jak szczepić w sposób bezpieczny) to i tak jestem pod wrażeniem odwagi...czyżby ktoś stwierdził, że poruszanie tak kontrowersyjnych tematów to korzyść (większa liczba czytelników) większa niż potencjalne ryzyko (atak firm farmaceutycznych i środowiska medycznego)? Od siebie dodam...dziękuję za tę odwagę, ale jednocześnie apeluję o nazywanie rzeczy po imieniu: te zalecenia, choć w artykule niekompletne i nieprecyzyjne, to protokół Cutlera.
https://polki.pl/rodzina/dziecko,nie-truj-dziecka-szczepionkami,10054839,artykul.html
AntyNwo może Ty podaj maila, będzie łatwiej się z Tobą skontaktować odnośnie kwestii związanych z uchyleniem się od szczepień bez konsekwencji. Dzięki z góry.
Podejrzewam że koń by padł i to szybko po takiej dawce metali ciężkich. Proponuje wszystkim orędownikom szczepień wstrzykiwać glin rtęć i formaldehyd kancerogenny formaline do konserwacji trupów. Jestem ciekaw czy pan doktor Grzesiowski, Radzikowski i Posobkiewicz to przeżyją?Mam wątpliwości.
#szczepionki
Trzymajcie się mocno... Poniżej aktualny kalendarz szczepień na rok 2019
https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2018/01/akt.pdf
Komorki diploidalne w szczepionkach to komórki abortowanych płodów pobierane jakby nigdy nic kiedy taki płód żyje, czyli jest rozcinana zyjąca istota. Oczyszczenie szczepionki z DNA takiego plodu do ,,czysta" jest niemożliwe. Powoduje to mutagenezę. Takie komórki zawierają szczepionki p/grypie, MMR czyli odra, świnka ,różyczka, oraz WZW A
Reszta informacji w filmie.
https://gloria.tv/video/23iQzLcH8FKJArvsRZJspwMZP?fbclid=IwAR2RZWBys1NkZfABUanY-X8l8-5uIFIcoAGUyw9OYesPqDwxkmyE6i-TYzw
Szczepienie zwiększa ryzyko tocznia układowego o 50% i reumatoidalnego zapalenia stawów o 31%. Takie są wyniki metaanalizy bazującej na 12 badaniach poświęconych SLA (toczniowi układowemu) i 13 zajmujących się RZS.
Lekarz, który udostępnił ten post, pisze:
"Wyjaśnij TO swojemu dziecku:
"Chcieliśmy chronić cię przed ospą wietrzną i WZW typu B"
"Przyjmujesz szczepionki dla dobra ogółu"
"Szczepionki to większe dobro dla społeczeństwa".
Zanim zaszczepisz dziecko, popatrz na ten obrazek."
https://www.facebook.com/1428115297409777/posts/2266848226869809/
Producenci szczepionki przeciw pneumokokom prowadzą agresywne kampanie reklamowe, stosując metodę zastraszania i szantażu emocjonalnego.
Inną metodą wmuszania niepotrzebnych szczepień jest manipulacja danymi.
„Bezpieczeństwo szczepień” czytamy na tejże stronie, że szczepionka ma potwierdzone bezpieczeństwo, bo nie zawiera rtęci i nie powoduje autyzmu. To prawda, tylko że nikt nigdy nie zarzucał szczepionce na pneumokoki zawierania rtęci i wywoływania autyzmu, lecz powodowanie innych ciężkich powikłań włącznie ze zgonem, o czym informacja znajduje się w ulotce. To tak, jakby powiedzieć, że arszenik jest bezpieczny, bo nie powoduje np. zawału serca.
"Moi drodzy. Ile to razy słyszycie i czytacie na różnych stronach lekarzy, bądź niedouczonych studentów medycyny, że coś takiego jak działanie toksyn na układ nerwowy to wymysł rodziców? Czy zatem autyzm, który jest zaburzeniem neurorozwojowym, który kształtuje się właśnie w okresie, kiedy ta bariera u dzieci nie została jeszcze dostatecznie wytworzona, nie wynika z osobniczych zaburzeń detoksykacji?
Genów odpowiedzialnych za detoks organizmu zdaje się jest około 400, a jednym z nich jest MTHFR. Poniżej post w tym temacie, ale wkleję do niego link:
Detoksykacja
Cechy genetyczne ograniczające zdolność detoksykacji są bardzo częste w populacji europejskiej, a indywidualna zdolność detoksykacji jest cechą wybitnie osobniczą. Te różnice genetyczne wyjaśniają, dlaczego 90-letni nałogowy palacz może cieszyć się świetnym zdrowiem, podczas gdy u innej osoby, w wieku 35 lat pojawi się nowotwór. Każdy z nas ma niepowtarzalny profil genetyczny i zachowanie dobrego zdrowia wymaga wdrożenia indywidualnie dobranych środków zapobiegawczych.
Metylacja, ważna sprawa
Za homeostazę organizmu w dużej mierze odpowiada prawidłowy przebieg cyklu przemiany folianów. Od jego sprawność zależy zdolność organizmu do przekształcania ważnych aminokwasów takich jak metionina i homocysteina oraz syntezy puryn, pirymidyn oraz metylacji DNA. Zaburzenia tego cyklu niosą za sobą szereg konsekwencji zdrowotnych, np. zwiększone ryzyko zawału serca, rozwój nadciśnienia tętniczego, miażdżycy, choroby wieńcowej, anemii oraz chorób psychicznych i neurologicznych. Jego prawidłowy przebieg warunkuje prawidłowy rozwój płodu.
Cytat: Nieprawidłowy proces metylacji może być kluczowy w przypadku chorób genetycznych, autyzmu, depresji, nowotworów, czy chorób autoimmunologicznych. Nie spotkałam jednak jeszcze lekarza, który zainteresowałby się tym procesem w moim organizmie. O metylacji nie powiedział mi żaden ginekolog, u którego dotychczas byłam, a gdy sama zwróciłam na nią uwagę, pukali się w czoło mimo, że już kilka lat temu jedno z polskich czasopism naukowych dla ginekologów i położników omówiło szerzej temat.
Szeroko tematem metylacji zajmuje się dr Lynch. Jego publikacje możecie śledzić na stronie mthfr.net.
Warto więc zainteresować się procesem metylacji i w jego usprawnieniu szukać drogi do równowagi w organizmie. Szczególnie powinny pomyśleć o tym osoby mające problemy ze snem, będące chronicznie zmęczone, nie mogące poradzić sobie ze stresem, mające zaburzenia hormonalne, zmagające się z nowotworami, chorobami genetycznymi, autyzmem, problemami z tarczycą, chorobami skóry, depresją, nerwicą, ADHD, wysokim ciśnieniem krwi, miażdżycą, wysokim lub niskim poziomem żelaza i witaminy B12, zespołem jelita drażliwego, Candidą, mające problemy z nauką lub nie mogące zajść w ciążę, a także te, które kilka razy poroniły.
Link do konferencji naukowej na temat metylacji:
https://www.youtube.com/watch?v=8VCOGqNlc4s
Ale wróćmy do bariery krew-mózg:
Bariera krew-mózg to fizjologiczny system służący zapewnieniu tkance mózgowej stabilnego środowiska, które umożliwia jej prawidłowe funkcjonowanie. Izoluje od szkodliwego działania niektórych substancji znajdujących się we krwi, a jednocześnie pozwala na selektywne dostarczanie niezbędnych składników.
Bariera krew-mózg powstaje dzięki skojarzeniu dwóch podstawowych mechanizmów: fizycznego (związanego z anatomiczną budową ciała) oraz biochemicznego (bazującego na inaktywacji substancji), które nie powinny przedostawać się do płynu mózgowo-rdzeniowego i neuronów w obrębie ośrodkowego układu nerwowego.
Bariera biochemiczna działa głównie na poziomie astrocytów. Komórki te „sprawdzają” napływające do nich związki chemiczne. „Właściwe” są przepuszczane do neuronów, zaś te, które nie powinny się tam dostać, są inaktywowane, czyli metabolizowane do związków obojętnych lub łączone z innymi cząsteczkami w kompleksy niemające działania biologicznego.
A co, jeśli komórki glejowe (astrocyty) nie funkcjonują poprawnie?
U dzieci z autyzmem i części dzieci z padaczką istnieją w organizmie przeciwciała anty GFAP. Słyszeliście o nich? Nie? Tak myślałam, bo ja też nie - do czasu aż mój syn po szczepieniu na krzutusiec dostał zapalenia mózgu i większość polskich lekarzy nie ma zielonego pojęcia co to w ogóle jest.
Są to przeciwciała skierowane przeciwko komórkom glejowym mózgu. Przeciwciała te wywoływać mogą szereg chorób neurologicznych i neurodegeneracyjnych. Mój syn ma te przeciwciała we krwi. Najczęściej aktywuje je stan zapalny mózgu, również encefalopatia poszczepienna.
Dla wyjaśnienia: mój syn był badany pod tym kątem przed zaszczepieniem na krztusiec i tych przeciwciał nie miał, oraz po tym jak dostał szczepienie - zgadnijcie jaki był wynik? Tak anty GFAP dodatnie. Skąd? No lekarze powiedzą, że nie mają pojęcia i nie ma dowodów i bla bla bla. Resztę już znamy. Nie ma dowodów, więc tego nie ma. Takie jest myślenie lekarzy, ale brak dowodów nie potwierdza, że czegoś nie ma, a tylko wskazuje na to, że nauka nie umie jeszcze udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania. Nauka, albo polscy lekarze...
Bariera krew-mózg u dzieci
Tworzenie się mechanizmów działania bariery krew-mózg jest procesem stopniowym i u niemowląt jej szczelność nie jest tak duża jak u osób dorosłych. Wiąże się to nie tylko z faktem dojrzewania anatomicznego i czynnościowego organizmu, ale również z tym, że w okresie najintensywniejszego rozwoju przenikanie niektórych substancji musi być większe niż w dorosłym życiu. Według niektórych źródeł może to powodować większą wrażliwość dzieci na czynniki zewnętrzne (toksyny, czynniki infekcyjne) i stanowić przyczynę częstszych zachorowań na niektóre schorzenia.
Czy nie warto zatem wstrzymać się ze szczepieniami do ukończenia przez dziecko przynajmniej 6 miesięcy?
Współczesna medycyna wie również, że niektóre antybiotyki nie działają w obrębie mózgowia, co wiąże się z bezsensownym ich podawaniem. Dobierając antybiotyk lekarz powinien wiedzieć, że:
Działanie bariery krew-mózg sprawia, że nie wszystkie leki przenikają do ośrodkowego układu nerwowego. Dlatego wyleczenie dwóch infekcji spowodowanych przez tę samą bakterię – w obrębie mózgu i poza nim – może wymagać zastosowania zupełnie innych leków. Wiadomo na przykład, że powszechnie stosowany antybiotyk – erytromycyna – nie działa w obrębie mózgowia.
Wpływ chorób na barierę krew-mózg
Niektóre choroby znacząco ograniczają działanie bariery krew-mózg i zwiększają jej przenikalność. Dotyczy to przede wszystkim chorób zapalnych i infekcji. Wydzielanie się mediatorów zapalenia i mechanizmy immunologiczne powodują, że przez barierę łatwiej mogą przenikać różne substancje endogenne (np. katecholaminy) lub egzogenne (patogeny, toksyny). Nasila to objawy związane bezpośrednio z przebiegiem choroby, komplikuje jej przebieg i wydłuża czas niezbędny do wyleczenia oraz odtworzenia fizjologicznej regulacji w obrębie ośrodkowego układu nerwowego.
I jeszcze raz do wyrzygania:
Funkcje bariery krew-mózg
Do głównych funkcji bariery krew-mózg należą:
- regulacja wejścia substancji uczestniczących w metabolizmie. Najważniejszą substancją metaboliczną jest glukoza. Stanowi ona podstawowe źródło energii wykorzystywane przez neurony do działania. Przenoszenie jej pomiędzy krwią a zewnątrzkomórkowym płynem mózgowym odbywa się przy udziale transporterów. W momencie gdy jej poziom we krwi jest zbyt wysoki, transportery te zostają nią wysycone, następuje przeniesienie jej z krwi do płynu, a efektem jej działania jest wzmożona aktywność neuronów. Zjawisko odwrotne pojawi się, gdy poziom glukozy we krwi spada;
- kontrola przepływu jonów sodowych i potasowych. Transporterem w tym przypadku jest ATP-aza, która pompuje jony sodowe do płynu mózgowo-rdzeniowego oraz jony potasu do krwi;
- zabezpieczanie przed wnikaniem do ośrodkowego układu nerwowego substancji o działaniu toksycznym oraz neuroprzekaźników pełniących swoje funkcje w obwodowym układzie nerwowym - wg większości lekarzy temat toksyn jest tematem tabu. Nie ma tego! Nie ma toksyn i nie ma ich toksycznego wpływu na mózg, a ci co uważają, że tak jest są, albo durnymi rodzicami dzieci z autyzmem, albo dzieci nieszczepionych, albo profesorami medycyny, czy biologii, którzy po 30 latach pracy dostali na głowę i trzeba ich pozamykać w ośrodkach.
Na czym polega autyzm i inne choroby neurodegeneracyjne i psychiczne? Na zaburzeniach w neuroprzekaźnikach.
A teraz posklejajcie sobie wszystkie fakty i pojawia się dość ciekawy obraz tego w jaki sposób współczesna technologia, przemysł farmaceutyczny (poza wyjątkami faktycznego ratowania życia) itd... trują nasze organizmy, a potem mówią, że to nie oni...i człowieku radź sobie sam, jeśli Twoje dziecko pewnego dnia zapada na autyzm.
Czy geny mutują samoistnie, czy na skutek działania toksyn i szeregu innych czynników? Myślę, że dzięki takim ludziom jak my nauka zbliża się do udzielania coraz większej liczby odpowiedzi na te pytania i być może za 20 lat dowiemy się, że tych chorób moglibyśmy uniknąć, gdyby nie cuda technologii, które to chcąc popchnąć nas do przodu, w efekcie cofają nas wstecz.
Martwimy się o durną odrę, a świat umiera na nowotwory, zamyka się w autyzmie, świruje schizofrenią...Jako cywilizacja zatoczyliśmy magiczne, błędne koło, z którego dzisiaj już zdaje się nie ma wyjścia.
No właśnie DLACZEGO WIĘKSZOŚĆ LEKARZY ZAPRZECZA DOWODOM NAUKOWYM, CHOĆ LUBIĄ SIĘ TAK NA TĄ NAUKĘ POWOŁYWAĆ?
To chyba jeszcze długo pozostanie zagadką!"
Najnowsza Warszawska Gazeta
Na okładce: Projekt STOP NOP odrzucony - fałszywa epidemia zamiast debaty.
SZCZEPIENIA A ŻŁOBEK I PRZEDSZKOLE – PUBLICZNE PLACÓWKI NIE MAJA PRAWA ŻĄDAĆ INFORMACJI O SZCZEPIENIACH
I jeszcze raz nie jesteś lekarzem, nie masz zielonego pojęcia o medycynie, wiec nie zabieraj głosu. Naoglądałeś się youtube i fantazja cie ponosi.
Zgłaszam administratora forum i jego ulubionego forumowicza antynowo do prokuratury za zezwolenie na wpisy które wpływają negatywnie na program szczepień i umożliwiają sianie zamętu wśród rodziców.
Wszystko co wrzucam jest ogólnie dostępne w necie, zgłaszaj zdrów pisowski kapusiu.
Wielka dziura w nodze u małego dziecka po szczepieniu BCG. Film wrzucił ojciec dziecka
https://www.facebook.com/170998826856230/posts/289943434961768/
8 miesięcy po terminie...W Polsce szczepionki się nie marnuja
"Jak to się stało, że pielęgniarka podała dzieciom przeterminowane szczepionki? – Samo opakowanie zbiorcze było prawidłowe, ale szczepionki w środku już nie. To uśpiło czujność pielęgniarki z dużym doświadczeniem. Pracowała ona u nas 30 lat. W opakowaniu było ok. 20 przeterminowanych szczepionek – twierdzi Żyłka. "
http://rzeszow-news.pl/w-przychodni-w-tyczynie-szczepiono-dzieci-przeterminowanymi-szczepionkami/
Ty antynowo jesteś przeciwnikiem Polski i Polaków ty jesteś szkodnikiem dla tego kraju jestem ciekaw kto cię opłaca z jednej strony masz poparcie administratora bo piszesz posty bez cenzury i o czym chcesz natomiast inni mają cenzurę i ich wpisy są usuwane to jest typowa cenzura i dla tego będę zgłaszał do prokuratury. Ja wolę być pisowskim kapusiem jak piszesz jak być zdrajcą własnego Narodu i znawcą każdego tematu