Właśnie myłem niedawno psa ... Miał dziś wieczorem długi spacer trwający 5 km. Po powrocie umyłem go i dowiedziałem się czegoś strasznego . Gdy pies byl myty woda w wannie była dosłownie czarna z brudu !!!! Była tak czarna jak smoła !!!! Do tego pies strasznie śmierdział . Zapach przypominał mi stary but lub rozkładająca się gumę . Zazwyczaj gdy go myłem woda była szara . Piesek uciekał z wody i wył . Próbował wyskoczyć z wanny . Umyłem mu dokładnie łapy bo tez mu capily . Musze go często myć ze względu na nieprzyjemny zapach . Gdybym go mył bardzo rzadko jak to inni maja w zwyczaju to pies by tak śmierdział , ze chmara much by nad nim latała . Umyłem go o tak późnej porze , bo poczułem ze coś mi na chacie śmierdzi . Myślałem , ze to były moje buty albo spodnie . Ale jak się pochyliłem nad Hadesem to ..... był napewno od niego . Po kąpieli musiałem umyć wannę , bo była czarna i w błocie . Hades najbadziej nie lubi prysznica . Gryzie go . Przy spuszczeniu wody zauważyłem , ze coś pływa w wodzie . Był to śledź ...
Czy to prawda ze piekło istnieje i ze jest na słońcu ? Tam trafiają grzeszne dusze ? Czy piekło jest głęboko pod ziemia czyli w jej jądrze ? A w płaszczu ziemi są bramy piekieł i tam jest diabeł
A jak ukaże się na niebie diabeł to będzie koniec świata ? A jak obcy przylecą ? Wierze w nich i wiem ze ich głowy są kwadratowe i maja cyfry zamiast ust lub oczy
Harry Potter ? On czarował za pomocą wełny i tez widział obcych
Wspominał o tym w TVP 1 , gdy był z nim wywiad . Według niego obcy mieli po dwie głowy w kształcie puszki fanta i jedno malutkie oko w kształcie serca
To są słowa czarodzieja jak używał magii gwiezdnej
Rozcieńczal pył z moli
Roztocza i szarańcza
Mole wydzielają pył . Kiedys komuś cała banda moli wyleciała z szafy
Kompletny słownik czatlańsko-polski, przetłumaczony z kieszonkowego
słownika czatlańsko-patsackiego:
KYTSE – zapałki
CZATLA – jednostka monetarna Pluka
CZATLANIN – przedstawiciel lepszej części społeczeństwa planety Pluk
PATSAK – przedstawiciel gorszej części społeczeństwa planety Pluk
TSAK – dzwoneczek do nosa, noszony obowiązkowo przez patsaków
ETSILOP – przedstawiciel władzy
ETSICH – pudło więzienne (w wersji z kolcami i bez kolców)
PIPEŁATS – statek powietrzno-kosmiczny
ŁATS – paliwo do pipełatsa
GRAWITSAPA – element silnika pipełatsa, umoŜliwiający loty kosmiczne
KJU – przekleństwo dozwolone w towarzystwie
KU – wszystkie inne słowa.
Dlaczego tylko tyle, spytacie? Ano dlatego, że mieszkańcy Pluka, a bardziej ogólnie
całej galaktyki Kin-dza-dza, są telepatami. A słowa wypisane powyŜej, to oczywiście te, które są NAPRAWDĘ WAŻNE. Zwłaszcza zapałki (kytse), pełniące w tym społeczeństwie
rolę waluty wymienialnej.
Mam poważny problem jeśli chodzi o twarz ... Urodziłem się z poważnymi deformacjami , przez co moje oczy maja tylko 3 mm . Nie mogę przez to nigdzie znaleźć pracy ani studiować . Nawet zakrywanie twarzy nic mi nie daje ... Wszyscy na ulicy się na mnie patrzą a dzieci się mnie boja . Oczy mam bardzo oddalone od siebie i są tak małe , ze nie potrafię stwierdzić jakiego są koloru . Mimo młodego wieku mam już pare siwych włosów i reumatyzmy . Ręce u nóg i rak są pozwijane . Każde z uszu ma zupełnie inny kształt . Jedno jest wielkie a drugie o polowe mniejsze
ja doznałem szoku jak zobaczyłem nagą nauczycielkę z liceum z Ostrowca - podobno wysyła uczniom fotki, pozuje na stronie www.cipkionline.pl zakładka Ostrowiec