Ludziom trzeba igrzysk i chleba, chlebek Pan Prezydent ma. MOPS daje po 100.00 zł. na chlebek to Prezydent na igrzyska. Muszle kiedyś były z 3, żadnej nie ma. Ta też zniknie. Potrzebna będzie 12 razy w roku. Kasa lekko przyszła lekko pójdzie. Za 4 lata wybory, trzeba grać disco - polo. Gdzie? Lud to kupi i będą nowe,, stare" władze.
Ludzie zastanówcie się przy następnych wyborach. Inaczej znów nowe będą state.
I tylko seniorom nie będzie, żal wyjeżdżać.
Bez urazy dla seniorów.
Miasto emerytów jest łatwiejsze do zarządzania. Dostaną tańce, festyn wygrany przez jakiegoś radnego KWW lub pociotka) z Budżetu Obywatelskiego i będą zadowoleni. I Pan będzie też zadowolony ... po wyborach.
poziom rozmów na tym forum to po prostu żenada
gdzie jest link odnosnie tego?
Szkoda że na etapie projektu i wykonania nikt nie wpadł na pomysł zadaszenia
Mądry Polak... ech
Tak, gościu 9.45, pan Duda pan Ołownia z pewnością nie zmamnęliby szpitala. Wtedy była podobnie trudna sytuacja, wzięto kredyt po to by szpital przetrwał w całości i jeszcze zainwestowano w SOR. A teraz bierze się kredyt i zamyka pół szpitala i oczernia poprzedników jakby poprzednikom było łatwiej. to jest znacząca röżnica. Swoją Nieudolność i brak kompetencji pokrywa się atakiem na rząd i poprzednich samorządowców. Zły jest system ale trzeba w nim zaistnieć. A obecni nie mają pomysłu. Ot, mają ... likwidować.
A może radni, GO zrobiliby sondę wśród mieszkańcöw: czy chcecie świetlicę dla radnych za 1mln 700 tyś i zadaszenie w parku za 2mln 700 tyś ? Czy może dofinansować szpital aby służył w potrzebie.??? Skoro rząd dał 13 mln dla miasta, to z naszych podatków, mamy prawo decydować? A może już nie?
Krytykować, dociekać prawdy , zadawać pytania jest zabronione bo to zawiść.kiedyś to nazywało się wrogiem ludu, reakcją...obowiązuje jedna narracją albo do zwolnienia wykluczenia wyśmiania.
Zdrowi pójdą do parku na koncert pod zadaszenie a chorzy " pójdą" leczyć się do Starachowic. Dla każdego coś miłego.
Radni PiS są zawistni bo krytykują wydatki miasta na drugorzędne potrzeby i zwracają uwagę na potrzebę ratowania szpitala, budowę mostu. Okropni Ci z PiS , jak śmią tak mówić ... A może ich wybrali jacyś ludzie i reprezentują część Ostrowczan?
Jest dysproprocja pomiedzy Wawa, a naszym miastem.Tam zyja na innym poziomie!Oni nie mysla jak jesc szynke,czy jechac na Brody raz w roku!.Tam mysla:czy jestem gejem,czy jestem kobieta,czy mozna zabic komara bedac vagatarianinem?
Jeszcze trochę i radni KWW z prezydentem na czele będą dokładniej ważyć każde słowo. Niektórzy już z wysokich tonów zjechali.
W Ostrowcu nie uda im się deprecjonować powagi urzędu. Nie pójdzie im tak łatwo...mój radny czuwa. :))
To widać Felice. Kończy się dla KWW działanie na zasadzie samowolki.
Ileż można było jeszcze to znosić. 30 lat wystarczy. Nie przypuszczałam, że to, czego nie było mi dane doświadczyć 30 lat temu, gdy ponoć w jednej chwili skończył się komunizm :)), będę mogła przeżywać jako dorosła już osoba tu - w Ostrowcu...na raty. Dobrze, że teraz gazetek nie trzeba powielać i kolportować. Pod wieloma względami mamy łatwiej. :))
A... chyba trzeba będzie uruchomić podziemną prasę bo rzetelność obecnej daje wiele do myślenia albo raczej skołowacenia narodu. Mówisz myślisz inaczej to oszołom.
Chyba Felice coś wie...widać że obóz KWW jakiś niewyraźny ...