p.s. a jednak go śledzisz 12:20, to forum:))
12:20-znam ten przepis (zresztą chyba jak każdy). Historykiem jednak nie jestem, ale kiedyś historią się interesowałem. Po prostu sprostowałem post założycielski, bo chyba wypada pisać prawdę historyczną, a nie stosować "politykę historyczną". Twoja ironia jest więc zbędna.
12:27. Ja też podałem ci prawdę historyczną, bo ten przepis na bimber pochodzi z czasów, gdy wódka była na kartki. To nie prawda historyczna?Tak na marginesie, ciekawe, że ty ten przepis również znasz? Czyżbyś w zaciszu domowym.... tyle mi zostało, co mi nakapało?
12:42-podchwytliwe pytanie. :)
Zgodnie z prawdą napiszę, że nie łamałem przepisów dotyczących domowej produkcji alkoholu. Ale bimber kiedyś widziałem na własne oczy. :)
Biło się wiele narodowości, a dzisiaj rządzi Polską naprawdę zupełnie inna. I to mnie wqrwia.
11:50-też nie wiem, kim jesteś, ale chyba nie "wykształciuchem" skoro piszesz o "banderze". Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na tym forum - np. tego, że bitwa pod Grunwaldem była bitwą morską (względnie na innym zbiorniku wodnym). Do tej pory mi się wydawało, że "pod banderą" to się walczy przy użyciu środków pływających. :)
Jednak nie zrozumiałeś sarkazmu, znawco historii. Daj se siana ze swoimi mądrościami. Obejrzyj lepiej w internecie rozmowę naszego Prezydenta z ruskimi jajcarzami. Tu się prawda historyczna dzieje na naszych oczach, cały świat się śmieje, a ty dupę Grunwaldem zawracasz.
12:58-to bądź łaskaw "miłośniku" sarkazmu napisać, na czym ten sarkazm polegał? Zwyczajnie się pomyliłeś i użyłeś niewłaściwego słowa. Udawanie teraz sarkazmu nie jest dobrym chwytem, bo czasem można się zwyczajnie przyznać do błędu.
To nie ja zawracam dupę Grunwaldem, tylko jakiś "wielbiciel" historii chciał błysnąć. Rozmowę Dudy czytałem. Bałem się jej odsłuchać znając "biegłość" językową Dudy. Wiadomo, że polski wywiad (a raczej kontrwywiad) został ośmieszony. Mnie jednak, mimo wszystko, bardziej interesuje rozmowa telefoniczna braci Kaczyńskich tuż przed katastrofą w Smoleńsku. Jej z chęcią bym posłuchał, bo pewnie nie tylko Ruskie ją nagrali. Mam nadzieję, że się doczekam jeszcze za życia Jarosława.
13:23. Nie wiem dlaczego masz do mnie jakieś pretensje? Piszesz do dwóch różnych osób, ale nie ważne. Hitem dnia jest międzynarodowa rozmowa pana Prezydenta i ubaw po kokardy.
13:28-być może tak jest, że piszę do dwóch osób. Jeżeli doszło do nieporozumienia, to przepraszam.
Dlatego w swoim poście z 12:27 pisałem o ironii. Ale niech Ci będzie, że zastosowałeś sarkazm. Pozdrawiam!
Jeśli doszło do takich numerów, jak z tym telefonem do Prezydenta, to jest nadzieja, że nagranie sprzed katastrofy smoleńskiej też niebawem poznamy w internecie. Również pozdrawiam.
13:36-czasem warto wyjaśnić nieporozumienie.
Nawet można przypuszczać, kiedy usłyszymy rozmowę braci - wtedy, kiedy Polska pod rządami PiS-u przestanie realizować politykę Putina zniszczenia Unii Europejskiej. Czyli nie doczekamy się tego prędko. :(
Albo pod Banderą, przy użyciu siekier i innych środków rozprówających, 12:52.
13:00-dopiero teraz zauważyłem tego posta i nie muszę się nawet domyślać, na kogo głosowałeś. Będę jednak miły i może przyswoisz poprawną pisownię. A wygląda ona w ten sposób: rozpruwać. Powinieneś więc napisać "środków rozpruwajacych".
Mówiąc krótko, za Dudy cofnęliśmy się w rozwoju o 610 lat. Zawsze to jakieś osiągnięcie.
A rano obudziłeś się mokry? :)
nie pie... głupot bo zesr... sie można
Z uśmiechem na twarzy nasz żond rozprawia się z pedofilią!
https://www.rp.pl/Polityka/200719524-Wybierano-komisje-ds-pedofilii-Marszalek-Witek-nie-mogla-powstrzymac-smiechu.html?