Tarcza głownie ma usprawnić zdalne zwalnianie pracowników - pocztą elektroniczną. Ma też pozwolić na obniżenie wynagrodzenia.
Krótko mówiąc pracownicy raczej na tarczy niż z tarczą.
Zwalnianie mailem nie przeszło - sprawdź swoje dane przed wysłaniem posta.
Przeczytałem "Ten podatki mają walczyć z kryzysem?" Ocena jest jedna: debil.Które podatki? No nie napisał.Bo chodzi o jątrzenie.
Wszystkie te tarcze są po to aby przykryć długi.
Ile tego długu? I kto go zaciągnął? I gdzie?
Sądzę że około 300 mld. No może 250. Twoja partia. U innych państw, sprzedając obligacje i drukując kasiorę.
Nie pisze że inne rządy nie pożyczały. Ale widząc dobrą koniunkture zamiast rozdawnictwa dla władzy można było pójść np w energetykę i niezależność.
Sądzisz czy wiesz? U których państw? Ile tych obligacji?
USA (28,6 mld zł),
Japonii (19,8 mld zł),
Luksemburgu (17,1 mld zł),
Norwegii (8,5 mld zł),
Wielkiej Brytanii,
Niemczech (5 mld zł),
Irlandii (4,6 mld zł),
Holandii (3,7 mld zł),
Austrii (2,5 mld zł),
Emiratach Arabskich (2,2 mld zł)
Ot taki przykładzik. Resztę znajdziesz w necie.
92mld.Zobacz ile są zadłużone inne kraje.Donald 150 mld zł zajumal z ofe i nie było problemu.
21:42-niedługo PiS zajumie resztę kasy z OFE. I co ty na to kgb? Jest to dla ciebie problem?
Jaką resztę? Przecież dyktator chce forsę oddać.Albo na konto i podatek,albo do ZUS i bez podatku.Przecież Donaldinio powiedział że pieniądze z ofe nie są pieniędzmi Polaków.Bo jakby były to by sobie Polacy wypłacili.Nikt mnie nie zapytał czy chcę.Powiedzieli platformersi że jak nie wybiorę funduszu to mnie wylosują.Jak przedmiot.Więc dla mnie to Donaldinio kasę zajumał.Ale młodzi nie pamiętają.Dla młodych to kaczor ukradł,bo podatek od zwrotu nałożył.Mam apel do młodych,poczytajcie o historii ofe.Tylko błagam,nie na onecie.
Polacy na kontach oszczędnościowych mają ponad 8 mld. Ślinią się na te pieniądze tzn. dostaniecie za nie obligacje ( które z czasem nic nie będą warte). Ratujcie swoje pieniądze bo będziecie potem gorzko płakać.
Racja.Nikt przy zdrowych zmysłach nie trzyma na kontach więcej niż 5k zł.Reszta w skarpecie.Bo oprocentowanie marne.
Nie rozumiem twojego myślenia. Czy ty też patrzysz ile sąsiad ma długu.
Dług Polski wg ciebie 92mld.zł.= problem.150 mld zajumane przez Donaldinio= no problem.
Widać nie rozumiesz. I cały czas to samo bo PO to PO tamto...
Gdzie napisałem PO to czy tamto? Wy jakąś manie macie?
92mld.Zobacz ile są zadłużone inne kraje.Donald 150 mld zł zajumal z ofe i nie było problemu.
Gość_kgb Dziś, 21:42 ZgłośOdpowiedz
Jacy wy, mam twoje PO i PiS głęboko w du...