Brakuje wam czasów kiedy na targowicy sprzedawali ruski sprzęt elektroniczny? Można było kupić solidna ruską elektronikę, narzędzia i inny niespotykany sprzęt.
Ja 96 r kupiłam zegar z termometrem i barometrem od kupców z byłej wspólnoty niepodległych państw nie do uwierzenia bateria była aktywna 4lata
Kupilem de gierke od ruskich i gralem w gre non stop.
Ruską roletkę kupiłeś ?
Ileż ja tam gadżetów zakupiłem. Aż się łezka w oku kręci...
Masz.. zrób sobie wycieczkę w przeszłość:
Nie krykykujmy tak bardzo czasów minionych z perslektywy 60 plus nie byly one aż tak złe. Zobaczymy co będzie teraz i pózniej.Życzę młodzieży jak najlepiej.
Miały swoje wady, ale też mialy swoje zalety.
Fajne czasy były ale już nie wrócą.
Nie było kolorowych witryn,pełnych pólek,ale zycie towarzyskie kwitło.Imieniny odbywały się niemal w każdym domu przy bagato jak na tamte czasy zastawionym stole.A jakie byly sylwestry.
Fajne ludzie bardziej przyjaźni i rodzinni
Fajny temat ogólnie, nareszcie jakiś wątek odbiegający od polityki na której tutaj wszyscy bardzo dobrze się znają.
Ale wracając do meritum, pamiętam jak dziś jako mały chłopiec chodziłem tam i sprzedawałem ruskim polskie banderole z fajek i wódki
Fajny temat ogólnie, nareszcie jakiś wątek odbiegający od polityki na której tutaj wszyscy bardzo dobrze się znają.
Ale wracając do meritum, pamiętam jak dziś jako mały chłopiec chodziłem tam i sprzedawałem ruskim polskie banderole z fajek i wódki
A pamiętacie cichy od Koreańczyków czy tam podobnych?
A kto pamięta jak kupowaliśmy ciuchy zTurcji.Odważni ostrowiacy przywozili je z wyjazdów turystyczno handlowych.Pamiętam sylwestra na Brodach ,kilka kobiet było w identycznych sukienkach,pochodzenia tureckiego.I tak było super
Ja miałem deskorolkę z Bułgarii.
Czy w sobotę 11.11 targowisko będzie czynne ?
Święto Niepodległości 11.11 a nie targowica.