Czy dotarla juz do Ostrowca nowczesnosc w domu i zagrodzie , czyli teczowy piatek ?
W mieście z największym poparciem dla PIS? Wątpię, by cywilizacja dotarła tu w tym stuleciu.
Ostrowiec jest ciągle czerwony, dlatego cywilizacja ciągle z opóźnieniem.
Gdzie niby czerwony? Wszystkie urzedy, zakłady pracy, szpitale itp. obsadzone rodzinami i kumplami z PIS-u.
PIS tu nie ma nic do rzeczy. Po prostu coś takiego uważam za zamach na moje prawa i jeśli tylko dowiedziałbym się że w szkole mojego dziecka coś takiego zorganizowali, poruszyłbym niebo i ziemię aby ukarać takiego dyrektora. No to tyle.
Zajęcia na temat empatii, tolerancji i akceptacji innych osób to według ciebie zbrodnia?
Wychowaniem mojego dziecka zajmuję się ja, a nie jakieś LGBT-owskie typy. Uczę dziecko tolerancji, ale nie w takim znaczeniu, aby ktoś zasiewał w nim chęć bycia kimś innym niż jest. A może i jednym i drugim i robienia z siebie klauna. Szkoła ma zajmować się nauką i wychowaniem zgodnie z wytycznymi przyjętymi ustawami w Polsce. Nie życzę sobie, aby ktokolwiek spoza szkoły bez mojej wiedzy zajmował się jego wychowaniem.
A kto nakazuje twojemu dziecku bycie kimś innym niż jest? Przeciez w tych marszach chodzi o tolerancję a LGBT walcżą o prawa dla siebie, a nie zabieranie tobie praw.
Skończ już z tą tolerancją. Ja tam do nich nic nie mam ale wara im od mojego dziecka. Niech swoje sprawy rozwiązują w zaciszu własnej alkowy. Nie muszą się tym chwalić na cały świat o żądać akceptacji. Dla mnie to nie jest, nie było i nigdy nie będzie normalne. Żadne homo lobby tego nie zmieni. Mam gdzieś poprawność polityczną.
A więc wyobraź sobie że masz dziecko, której odkrywa że podobają mu się rówieśnicy tej samej płci. Jednocześnie ono już wie, bo wszyscy o rym mówią że takie uczucia to dewiacja, są złe, niemoralne i ma, sie z tym ukrywać. Chciałbyś żeby twoje dziecko przechodziło coś takiego? Zęby myślało sobie ze jest złe i nic nie warte bo jest inne? Infolinie pękają w szwach od telefonów młodzieży z takimi problemami. A już jak maja rodziców takich jak ty to prawdziwy dramat. Bo pól biedy jsk ma kochającego i akceptujacego rodzica, dla którego orientacja nie jest najważniejsza tylko to, żeby było szczęśliwe.
Nie chcialbym żeby przechodzilo coś takiego, ale i nie chcialbym żeby sie afiszowało marszami ,piątkami etc. bo byli są i będą w mniejszości.
I co z tegorocznych że są w mniejszości? To znaczy że ma ich nie być widać? Bo zaburzaja ci poczucie estetyki?
niech sobie żyją ale nie tak nachalnie że im się należy bo są odmienni
Czy to ze zaakceptujesz taką osobę jest dla ciebie karą? Przecież gdyby nie spotykali się z brakiem akceptacji to nie byłoby mowy o tym. Zacznijcie od siebie.
Nie ma i nie będzie akceptacji dla czegoś takiego. Jak ktoś nie ma nóg to godzi się z tym że jeździ na wózku. Tak samo powinno być z homoseksualizmem. Powinni pogodzić się z tym, że w związku małżeńskim nie będą, nie mówiąc już o posiadaniu dzieci. Można się realizować w życiu na wiele innych sposobów jeśli nie da się inaczej.
Tolerancja i akceptacja , nie oznacza , ze te osoby beda na sile szerzyc swoja ideologie jako podstawe wlasnie tych dwoch pojec . Ja moge tolerowac kogos kto jest na rauszu i plecie glupoty .Nie bede tolerowac kogos kto zmusza mnie do picia , bym i ja zachowywala sie tak jak on .. Celowo uzylam takiego przykladu z prostym slownictwem , by uzmyslowic, ze pod pojecia: tolerancji i akceptacji, niektorzy chca podpiac swoje bezwarunkowe ja . Te dwa.pojecia dzialaja w obydwie strony .