Mam problemy z termą gazową, szukam niedrogiego fachowca. Trzeba upuścić bardzo dużo wody zanim się załączy.
Wymien baterie na nowe. Albo cos z cisnieniem wody, nie było nic majstrowane?
Baterie zmieniłem, przepływ ustawiłem na maksa, nic nie było majstrowane, stopniowo coraz później się włącza, przy jednym z kranów o mniejszym przepływie już wcale.
Nie przestawial nikt pokrętel na termie? Zobacz jak masz ustawiony przeplyw i plomien na pokrętłach. Odkrec sitko w kranie i przeczysc, w srodki rownież.
Wyczysc sitka w kranach sa zakamienione i slaby przeplyw zeby sie szybko terma zalaczyla.
U mnie „Termet„ zapala się nie za każdym razem. Fatalna terma.
Jak masz nowe baterie tzn że nie masz turbinki one też zakamieniają się. Wyjmij sitka z kranu i zobacz czy zapala.
turbinka jest w moim passerati
Wyczyść sitko pod zespołem wodnym, ewentualnie membrana uszkodzona
Jezeli sa slabe baterie to kontrolka na termie swieci sie.wymien lub wyczysc sitka na wylewce kranu.koszt nowych to ok.6 zl.
Wyczyściłem wszystkie sitka na wylewkach, nie poprawiło się. Czy kupię gdzieś w Ostrowcu tą membranę od ręki?? ewentualnie ile kosztowałaby taka usługa??
Na polnej jest sklep albo w dargazie na samsonowicza.
Czekam, kiedy będzie komunikat, że jakiś blok wyleciał w powietrze, bo laicy doradzają, a kolejny laik bierze się za naprawy. Nie możesz zadzwonić do Spółdzielni Mieszkaniowej i poprosić o pomoc. Wystawią rachunek za usługę i zapłacisz, a nie bierzesz się za coś o czym nie masz pojęcia, a na dodatek to bardzo niebezpieczna zabawa nie tylko dla ciebie.
Jeszcze jedno sitko od wody powinno być na takim zaworze przed termą, wygląda jak duża śruba sześciokątna.
Tak jak napisali poniżej, raczej samemu za wymianę membrany się nie bierz jak nie wiesz jak to wygląda.
NIKT NIEUPRAWNIONY NIE MA PRAWA MANIPULOWAĆ PRZY URZĄDZENIACH GAZOWYCH! ZA TO JEST ODPOWIEDZIALNOŚĆ KARNA. PRZYPOMINAM!