W 100 rocznicę odzyskania niepodległości, Ostrowiec uczcił ten ważny moment w historii naszego kraju, po przez ustawienie masztu (pomnika) z ptakiem wroną. Osobiście dla mnie jest on bardzo brzydki. Uczczenie tej ważnej daty w taki sposób, sprowadza Ostrowiec do rangi wioski. Mamy piękny symbol niepodległości - pomnik Marszałka Piłsudskiego, a słyszę dziś, że p. Górczyński kwiaty i wiązanki w święta narodowe chce składać pod masztem z ptokiem. Żenujące!
Czarna wrona i już.. takie moje pierwsze skojarzenie wiadomo co....
Matko czwarty wątek na ten temat.
A jaki z brązu miał być? Biały? Zajrzyj na fotografie bielika, jak wygląda zbierając się do lotu. To symbol, co niektórym z tymi skojarzeniami to w głowie się miesza. Czy ten pomnik ładny? To sprawa dyskusyjna, bo oczywiście każdemu co innego się podoba. Jestem Polką , patriotką ale nieprzewrazliwiona. Pomnik był już pokazywany w gazecue, więc skąd tyle jadu?
Skończyły się wybory, więc nowy temat trolle wymyślili.
Jakos pomniki smoleńskie często straszne wam nie przeszkadzaja. Chociażby te okropne schody na pięknym placu przed Pomnikiem Nieznanego Żołnierza.
Proszę bardzo, przykład tolerancji. Każdy wpis, który jest krytykujący musi być trolowaniem. Oni mają inne zdanie są trolami buuuuu. Ktoś tu oszalał chyba. Maszt ten jest totalną klapą w warstwie artystycznej, uczczenia 100 rocznicy i mającej pełnić funkcję pomnika symbolu niepodległości.
9:33 mnie chodziło, że to czwarty wątek na ten sam temat. To nie trollowanie? Po ci zakładać watki na ten sam temat. Co do urody napisałam, że sprawa dyskusyjna.
Jesli to 4 watek na ten temat to znaczy ze budzi duze emocje Po to jest forum zeby kazdy kogo jakis temat szczegolnie poruszyl mial mozliwosc wypowiedziec swoje uwagi Wiecej jest osob ktore maja watpliwosci co do wizji artystycznej tego pomnika tudziez napisow na nim umieszczonych Uwazam ze pewne decyzje powinny byc podejmowane w taki sposob ,zeby mieszkancy mogli sie wypowiedziec W ostatecznym rozrachunku to mieszkancy beda patrzec. na ten pomnik wiec jego przeslanie ideologicznie ,wizualnie i merytorycznie powinno podobac sie wiekszosci
To niech piszą w jednym wątku, skoro to ten sam temat 20:08.
Tylko tyle masz do powiedzenia ? cieniutko !
I jeszcze te nazwiska radnych i prezydenta na tzw. pomniku symbolu niepodległości. Ludzie, czy Wy żeście oszaleli? Jaki Wy macie udział w odzyskaniu przez Polskę niepodległości? Ile krwi za ten kraj przelaliście? Wstyd. Pycha, buta.
09:39 to fakt ,niepodległość to nie władze miasta.Niewypał.
Lista nazwisk pokazuje jak KWW oderwało się od rzeczywistości
To trzymajmy się dobrych wzorców
Czy ktoś mnie mieszkańca tego miasta Zapytał czy taki pomnik chcę Czy on mi się podoba czy też może inny
Kto dzieli pytam Decydując za mnie !!! ? I jeszcze ta tablica z Nazwiskami Radnych ! (lans c.d.) Na pomniku Jana Pawła II juz jeden Pan Prezydent się zasłużył
Ale wrony symbolizują upadek,smierć. Tak mówią na wsi ,że jak wrony się zbiorą i kraczą to ktoś umrze.Wrona to zły symbol podobno.
Każdy ma takiego ptoka na jakiego sobie zasłużył,a może narodziła się nowa Tradycja
Pan Prezydent deprecjonuje w ten sposób postać wielkiego przywódcy Marszałka Józefa Piłsudskiego. Zamiast patrzeć w 100 lecie Niepodległości na postać Marszałka będzie patrzył na dość pospolicie brzmiące nazwiska swoich radnych na maszcie. Przenoszenie uroczystości spod pomnika Marszałka Piłsudskiego pod jakiś tam maszt jest małostkowe. Takie zachowania cechują ludzi z pewnymi kompleksami o skłonnościach dyktatorskich.
Niektórzy to już sami nie wiedzą co napisać,żeby dołożyć prezydentowi,a on i tak ma poparcie dużej większości mieszkańców.Jak to jest?
To, że Pan Górczyński jest prezydentem nie upoważnia go do dokonywania zmian w sposobie obchodzenia ważnych uroczystości państwowych. Od wielu lat tradycją jest, że 11 listopada święto Niepodległości obchodzimy w Ostrowcu Świętokrzyskim pod pomnikiem Marszałka Józefa Piłsudskiego. Żaden z poprzednim prezydentów nie śmiał zmieniać tego, bo w taki sposób buduje się też lokalną tradycje i historię. Tak jakby w Warszawie kolejny prezydent zmienił miejsce uroczystości z Placu Marszałka Piłsudskiego na np. Plac Bankowy. Co innego, gdyby takiego miejsca miasto do tej pory nie miało. Jakąż to argumentacja kierowała, prezydentem aby to zmieniać. Chyba własne Ego. Mieszkańcy Ostrowca to nie są tylko pana wyborcy i nie jest to stado owiec do przepędzania z miejsca na miejsce Panie Prezydencie Górczyński.
Jak raz ten przykład z Warszawy mało trafny, bo to teraz plac wolski